Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 683
  • 792
  •   1
Отговори
# 510
Извинете аз съм от кърджали и искам да пускам изследване за тромбофилия в Геника но в пловдив мие най близо трябва ли да вземам час за изследване или направо да отивам?благодаря
Не, отиваш от 14 до 18ч.венозно се вземала кръв и било добре да си пил доста течности преди това.160лв плюс 10лв такса за основният пакет, одеве им звънях.

# 511
ANXA5 я пишем през 5 страници момичета. Тази мутация е свързана с образуването на плацентата. Влияе дори и ако само мъжът има мутация.
Иначе терапията може да се назначи, после да се спре или да се започне без нея, после да се назначи. Няма как да се каже преди бременност дали няма да има нужда в последствие, така че не го мислете толкова това. Аз имам 6 мутации и за мен терапията носи успокоение, но виждам и че е доста нужна и този път.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 18:21 от Jessito 🍀🍀

# 512
Здравейте момичета,

чета последните постове и ми стана интересно, относно пакетите за тромбофилия.
От основния пакет, който аз пуснах, а именно Ф5, Ф2, PAI, MTHFR, ANXA5, се оказа, че съм носител на фактор 5 Лайден- хетерозигот и PAI 4G/4G (хомозигот).
От всичко прочетено, щом имам Лайден, имам тромбофилия, но се чудя при това положение нужно ли е да пускам нещо допълнително от изследванията за тромбофилия? Дали само този пакет, който съм изследвала, би дал адекватна информация за лечение или има и подводни камъни, които крият рискове. Предстои ми преглед при доц. Конова, предполагам, че ще назначи и НК клетки и антифосфолипидни антитела, но ми се иска да настоявам за още неща, ако има такива.
Със загуба в 36 г. с (доносено бебе, не изоставаше, няма данни за тромби и прочие)
Според мен щом сте с Лайден, няма нужда от повече изследвания - за тромбофилия терапията е една.

# 513
Здравейте момичета,

чета последните постове и ми стана интересно, относно пакетите за тромбофилия.
От основния пакет, който аз пуснах, а именно Ф5, Ф2, PAI, MTHFR, ANXA5, се оказа, че съм носител на фактор 5 Лайден- хетерозигот и PAI 4G/4G (хомозигот).
От всичко прочетено, щом имам Лайден, имам тромбофилия, но се чудя при това положение нужно ли е да пускам нещо допълнително от изследванията за тромбофилия? Дали само този пакет, който съм изследвала, би дал адекватна информация за лечение или има и подводни камъни, които крият рискове. Предстои ми преглед при доц. Конова, предполагам, че ще назначи и НК клетки и антифосфолипидни антитела, но ми се иска да настоявам за още неща, ако има такива.
Със загуба в 36 г. с (доносено бебе, не изоставаше, няма данни за тромби и прочие)

При фактор 5 не се изискват допълнителни изследвания. Той сам по себе си е достатъчно високо-рисков.
Тази придобита за какво ще я пуска? Терапията е една и съща. Само излишно даване на пари.
И лично аз с тази мутация и загуба в толкова късна седмица бих отишла при хематолог.

# 514
Здравейте!
Записвам се да следя темата.С тромфолия съм фактор 5 Лайден и Пари и по двата съм хетерозигот.Ходилс съм при Русев.Прави ми изследвания за НК клетки,АФА,ТЛА.
С леко завишени НК клетки съм и терапията ми включва интралипид 10 мл,преди ову аспирин протект през ден до положителен тест.
След +тест да включа нмх 0.4.
Като редувам нмх и аспирин до 12 г.с.
Понеже видях,че на повечето са такива терапиите малко се притесних.
Мисля от другия месец да започвам с опитите,но почнах да се съмнявам дали е правилна терапията.
Мисля да направя консултация с Хематолог относно терапията.
Чудя се кой хематолог да посетя.Спряла съм се на проф.Хаджийски от Александровска болница,проф.Лисички или Хрисчев от Иван Рилски.Вие кой бихте препоръчали.
Като локация по удобни са ми Хаджийски и Хрисчев.
За АГ,което да ме следи избрах Вецев.
Видях,че работи в Поликлиника България,което ми е удобно,а и разбира от тромбофилии.
Забравих да кажа,че имам една нормална бременност без никаква терапия и една неуспешна,която приключи в 7 гс с кюртаж.

# 515
krisi.lisa, точно със същата терапия съм, макар и с други мутации, като никоя от тях не е Фактор 5. И мен точно това ме усъмни и в четвъртък съм на хематолог.

А Вецев не работи ли в Шейново? Или просто има и частен кабинет?

# 516
krisi.lisa естествено че не е ОК терапия през ден, ама те неговите са напечатани на листчета и ги раздава като визитни картички.
Аз за твоят случай бих препоръчала Паскалева. А и Вецев работи много добре с нейните терапии. Освен това ще имаш добро проследяване на терапията с изследване на анти Ха и т.н. Русев освен някой д-димер да то пусне, друго няма да направи.

stonefaced Вецев работи и в Шейново.

# 517
krisi.lisa, точно със същата терапия съм, макар и с други мутации, като никоя от тях не е Фактор 5. И мен точно това ме усъмни и в четвъртък съм на хематолог.

Честно казано не знаех,че Вецев преглежда в Шейново,просто видях,че работи и в Поликлиника България,но не зная дали тук води женска консултация.Вие кой хематолог избрахте?
Аз много се колебая и не мога да реша къде,при кого.

# 518
Здравейте!
Записвам се да следя темата.С тромфолия съм фактор 5 Лайден и Пари и по двата съм хетерозигот.Ходилс съм при Русев.Прави ми изследвания за НК клетки,АФА,ТЛА.
С леко завишени НК клетки съм и терапията ми включва интралипид 10 мл,преди ову аспирин протект през ден до положителен тест.
Мисля от другия месец да започвам с опитите,но почнах да се съмнявам дали е правилна терапията.
Чудя се кой хематолог да посетя.Спряла съм се на проф.Хаджийски от Александровска болница,проф.Лисички или Хрисчев от Иван Рилски.Вие кой бихте препоръчали.
Видях,че работи в Поликлиника България,което ми е удобно,а и разбира от тромбофилии.
Забравих да кажа,че имам една нормална бременност без никаква терапия и една неуспешна,която приключи в 7 гс с кюртаж.
Здравейте ,
Бях на консултация при проф.Лисичков за вродена тромбофилия.Прегледът беше като интервю и много подробно той обяснява,както за по време на бременност ,така и след нея и за в бъдеще Simple Smile
Лично аз съм била при Хаджийски в Александровска по друг повод за моя близка.3 прегледа , като на първия изкара жената болна от Таласемия без необходимите изследвания,прати ни за изследвания ,след седмица на втория преглед изключи Таласемия и ни каза Онкозаболяване. Каза ни да правим гастроскопия и след това да ходим пак при него.Без терапия или препоръки през това време (1 месец за колоноскопия чакахме).Аз потърсих второ мнение в лицето на Проф.Лисичков,който отрече всичко и каза само че близката ми има желязодефицитна анемия,веднага назначи терапия и след около месец всичко беше наред !

# 519
Димитрина, благодаря ти за споделеното за проф. Лисичков. Криси, именно при него си записах час. Даже се изненадах колко бързо стана - от днес за четвъртък и то по мой избор. Нищо общо с лудницата при Русев. Всъщност откъде стана толкова популярен той? От Сигридов ли? Впрочем точно Русев ми беше пуснал д-димер през лятото, който беше със стойност <0.15. Днес си направих коагулация и само д-димер е извън нормите - 0.74. В четвъртък отивам с тях и с генетичните и ще разкажа след това, но съм много обнадеждена - този път заради лекаря.

# 520
Моята терапия е абсолютно същата....

Здравейте!

# 521
здравейте
момичета пуснах отново Анти - ха моля за мнение на терапия съм с Клексан 0.4 

# 522
Извинете аз съм от кърджали и искам да пускам изследване за тромбофилия в Геника но в пловдив мие най близо трябва ли да вземам час за изследване или направо да отивам?благодаря
Не, отиваш от 14 до 18ч.венозно се вземала кръв и било добре да си пил доста течности преди това.160лв плюс 10лв такса за основният пакет, одеве им звънях.
Милена сърдечни благодарности мерси за информацията.

# 523
Mary Maca по изискванията ли е пуснато? Аз не съм много сигурна, защото нямам много опит с това изследване, но съм чувала че като е под долна граница трябва да се вдигне дозата на НМХ. Обаче въпросът е дали тези референтни на листа са ОК. Иди при лекар да разчете. Така или иначе ще ти трябва рецепта.

# 524
здравей да по изискванията този път

Общи условия

Активация на акаунт