Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 663
  • 792
  •   1
Отговори
# 525
Тъй като съм от гр. Варна, бихте ли споделили в кои болници/ клиники работят проф. Паскалева или Лисичков?
Дали бих имала късмет да си запазя час за другата седмица или е доста се чака?

# 526
здравейте, за Пловдив освен Геника имате ли представа къде мо0га да си направя основният пакет за тромбофилии? За Кандиларов мнения имате ли? Мерси.

# 527
здравейте, за Пловдив освен Геника имате ли представа къде мо0га да си направя основният пакет за тромбофилии? За Кандиларов мнения имате ли? Мерси.
В Селена го имат като изследване , но дали при тях го правят или в друга лаборатория, нямам идея.

# 528
Тъй като съм от гр. Варна, бихте ли споделили в кои болници/ клиники работят проф. Паскалева или Лисичков?
Дали бих имала късмет да си запазя час за другата седмица или е доста се чака?

Проф. Паскалева е в Националната кардиологична болница (Трета градска), а проф. Лисичков - в Националната хематологична болница (до Ракова болница в Дървеница). За проф. Паскалева не знам, но вчера аз си записах час за проф. Лисичков за четвъртък, като най-вероятно можеше и по-рано, просто аз нямах възможност. Според мен най-добре звънни и питай.

# 529
Здравейте отново утре жена ми ще се изследва за тромбофилия в геника,момента ползва вит б12 инженкции,витД и фолиева к-на.Трябва ли да спра витамините преди изследване или да продължава?благодаря ви

# 530
Здравейте отново утре жена ми ще се изследва за тромбофилия в геника,момента ползва вит б12 инженкции,витД и фолиева к-на.Трябва ли да спра витамините преди изследване или да продължава?благодаря ви

Само тромбофилия ли ще изследва?

# 531

Само тромбофилия ли ще изследва?
Да само тромбофилия

# 532
Не трябва нищо да се спира тогава.

# 533
Не трябва нищо да се спира тогава.
Благодаря ви

# 534
Благодарение на Димитрина подхогвих всички изследвания за консултацията ми. От всичката коагулация само д-димер ми е над нормата. Протромбиново време, съсирване, кървене, aptt, фибриноген са ми в норма. Хомоцистеин също. б12 преди няколко седмици излезе над нормата и го спрях. Сега боря вит Д, който си е нисък, макар и в реф. стойности. Чудя се какво ли означава всичко това в комбинация с мутациите (4G/5G, хетерозиготен генотип G*A за (-455G>A) бета фибриноген, хомозиготен генотип G/G за +505A>G (TAFI), много сложна тази материя Sad

# 535
  • София
Д-димер и фибриноген имат различни референтни стойности по време на бременността.

Виж стойностите за твоя триместър тук
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 536
delisardeli, аз, за съжаление все още гледам стойностите за небременни. Иска ми се да имам готова терапия като видя положителния тест, за да не се повтори онзи ужас, през който минах преди години.

# 537
Проф. Паскалева и проф. Лисичков само платен прием ли имат? И какви са цените им?

# 538
  • София
Stonefaced,
Ако небременна имаш повишен д-димер, консултирай се със съдов / кардиолог / хематолог. Тромбофилията се активира предимно при рискови ситуации - бременност, залежаване, травма на крайник и др. При теб вероятно има и други фактори.

Бонибон,
Само платено приемат, доколкото знам.

# 539
delisardeli, благодаря ти за коментара. Утре съм при проф. Лисичков.

Аз току-що звънях в Хематологията, където преглежда професорът, за да питам има ли пос терминал и как се плаща като цяло. Та с две думи: не може да се плати с карта, само кеш, прегледът е 80 лв.

Общи условия

Активация на акаунт