Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 855
  • 792
  •   1
Отговори
# 630
Много ви благодаря момичета! Flowers Hibiscus
Днес сутринта бях при Русев без час, той много се зарадва на положителния ми тест.
Изписа ми само Натаспин и Омега 3 обаче, защото преди 2 дни той ми пусна изследвания за кръвосъсирване и се оказа, че кръвта ми си е достатъчно разредена. Ще следя д-димер и APTT на всеки 2,3 седмици и тогава ще решаваме дали да включваме хепарин. Между другото съм чела, че пиенето на вода оказва влияние, а аз пия адски много вода, също пиех и Омега 3. Но ако нивата се променят, каза че веднага ще мина на хепарин, защото имам доста мутации.
За ТСХ каза също да не взимам нищо, защото изследването ми е от преди 1 седмица, когато вече е оказвало влияние забременяването ми. Само каза да го следя и него след около месец.
Иначе в момента чакам да ми излязат резултатите от НК клетки и каза, че ако има нужда, ще ми се обади да направя една вливка. Чела съм за тези вливки, предполагам, че не е кой какво и няма да ми навреди?

Какви изследвания за кръвосъсирване ви пусна?
Колко вода пиете приблизително? Извинявам се за въпроса Wink Но напоследък и аз се опивам да пия повече вода, както и омега 3 пия. Много се надявам при бременност да избегна хепарин.

# 631
Днес сутринта бях при Русев без час, той много се зарадва на положителния ми тест.
Изписа ми само Натаспин и Омега 3 обаче, защото преди 2 дни той ми пусна изследвания за кръвосъсирване и се оказа, че кръвта ми си е достатъчно разредена. Ще следя д-димер и APTT на всеки 2,3 седмици и тогава ще решаваме дали да включваме хепарин. Между другото съм чела, че пиенето на вода оказва влияние, а аз пия адски много вода, също пиех и Омега 3. Но ако нивата се променят, каза че веднага ще мина на хепарин, защото имам доста мутации.
За ТСХ каза също да не взимам нищо, защото изследването ми е от преди 1 седмица, когато вече е оказвало влияние забременяването ми. Само каза да го следя и него след около месец.
Иначе в момента чакам да ми излязат резултатите от НК клетки и каза, че ако има нужда, ще ми се обади да направя една вливка. Чела съм за тези вливки, предполагам, че не е кой какво и няма да ми навреди?

Аз лично бих отишла и на хематолог. Тромбофилията не е само колко е разредена кръвта. И освен това тия показатели, които пуска Русев не са баш само затова, за което ги пуска.
VEGFA и TAFI имат отношение към образуването на плацентата, а тя баш сега се формира. А формирането й има влияние отсега до края на бременността. Могат да се образуват хематоми под нея, или пък да не се образува правилно и т.н.
Така че на мен лично тези работи с водата и омега 3 ми се струват малко игра на руска ролетка.

# 632
maita05, честно казано не съм ги броила, но са около 3,4 литра, винаги съм била така. Иначе изследванията са Д-димер и APPT.

*PrimaVera*, може би си права, че не е лошо да направя и една консултация с хематолог, още утре ще се обадя. Избрала съм да отида при Лисичков, защото четох, че обръща внимание на по-нискорисковите мутации, а и като цяло е много добър.

Иначе мисля, че Сигридов също говореше за водата, Омегата и движението в някое от интервютата, които съм гледала - че много помагат при тромбофилия и дори е по-добрия и естествен начин, ако правилно съм го разбрала. Имам час и при него след месец и ще видя какво ще ми каже. Ако някой лекар ми препоръча хепарин, веднага почвам, изобщо няма и да се замисля иначе.

# 633

Аз лично бих отишла и на хематолог. Тромбофилията не е само колко е разредена кръвта. И освен това тия показатели, които пуска Русев не са баш само затова, за което ги пуска.

А какво е друго е тромбофилията, освен колко е разредена кръвта?
Какво друго са показателите, които иска Русев?

# 634
  • София
Е ако беше толкова просто, нямаше да е необходимо да ходим на доктор.

При всички положения само с аптт и брой тромбоцити, които иска Русев, не може да се следи.

При мен аптт беше супер ниско, но д-димер и фибриноген през цялата бременност си бяха в норма за съответния триместър.

# 635
Е ако беше толкова просто, нямаше да е необходимо да ходим на доктор.

При всички положения само с аптт и брой тромбоцити, които иска Русев, не може да се следи.

При мен аптт беше супер ниско, но д-димер и фибриноген през цялата бременност си бяха в норма за съответния триместър.
'
Именно, изобщо не е просто.., защото лекарите казват толкова различни неща, не знам кое е вярно/достатъчно/правилно... Много съм объркана..

# 636
Дели, а ти на кого се беше доверила да следи всичките ти показатели? Аг ли или при други специалисти се следеше?

# 637
  • София
Вчера доктор Вецев ми каза да си направя изследване в 30гс в Трета градска, за да прецени дали 0.4 фраксипарин е още подходяща доза за мен. Обаче досега не съм го правила. Анти ха ли се води изследването, и аз не разбрах. Някоя минала по този път да ми каже къде и как да звънна да си запиша час? Благодаря! Simple Smile

# 638
vikim23, трябва да звъннеш на регистратура 02/9211 364 и да запишеш час за проф. Паскалева, да кажеш че си за изследване на АНТИ ХА. Имай предвид, че изследването се прави точно 4 часа след като си поставила Клексан. Така че уточни това с регистратура като им се обадиш.Преди да ти вземат кръв ще минеш през професора с всички изследвания, които имаш до момента, може да ти назначи допълнителни. След около  час стават готови и минаваш за коментар при проф. Паскалева. Много е важно да я питаш за раждането кога да поставиш последната инжекция и за след раждането колко време да поставяш. Тя ще ти напише всичко, след това го даваш на израждащия лекар.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 09:20 от fia37

# 639
  • София
В НКБ може да се запише час само за изследване на антиХа, без консултация с Паскалева.

Аз се следих при Вецев и Чучумишев, правих и консултации с Паскалева, тя се съобразяваше с ехографските данни от АГ за кръвотока и развитието на бебетата.

# 640
Вики, с проф. Паскалева изследвахме разни неща преди да забременея, но откакто следи терапията ми пуска само фибриноген, д-димер и антиха. 
Ходих при нея във вторник и ми каза че всъщност според нея няма и смисъл да ходя повече, защото няма какво да промени. Малко ми стана странно. Но пък др. Вецев беше поискал да пусна тези три неща + СРП при нея за да видим как вървя и ми включи 2х1 натаспин, защото този пуст д-димер не спада каквото и да правим.

# 641
  • София
Благодаря за бързите отговори! 🥰
Д-р Вецев ми каза, че може и да не минавам през Паскалева, а той да ми разчете резултатите, ще звънна сега да видя за час и ще разпитам по телефона. В ценоразпис има - Anti HanRivaroxaban & Anti-Ha Apixalan, кое се води това за фракси?

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 10:40 от vikim23

# 642
Дели ти за последно кога мина през Паскалева преди раждането,на мен Вецев не ми каза нищо за изследвания, смисъл досега следяхме стандартната коагулация aptt d dimer fibrinogen а след три дни спирам аспирина и оставам само на инжекциите още съм си на 0.4,а секциото е след 26 дни

# 643
LMWH - anti Xa

Благодаря за бързите отговори! 🥰
Д-р Вецев ми каза, че може и да не минавам през Паскалева, а той да ми разчете резултатите, ще звънна сега да видя за час и ще разпитам по телефона. В ценоразпис има - Anti HanRivaroxaban & Anti-Ha Apixalan, кое се води това за фракси?

# 644
Дели ти за последно кога мина през Паскалева преди раждането,на мен Вецев не ми каза нищо за изследвания, смисъл досега следяхме стандартната коагулация aptt d dimer fibrinogen а след три дни спирам аспирина и оставам само на инжекциите още съм си на 0.4,а секциото е след 26 дни

Моя приятелка се следеше при Вецев и Паскалева и последно ходи около 30-та седмица. Те преди раждане няма да го вдигнат. Мен ще ме израждат по-рано, за да не ми вдигат дозата. Но то и бебето е достатъчно голямо.

Общи условия

Активация на акаунт