Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 745
  • 792
  •   2
Отговори
# 90
Витамин С не трябва да се приема по време на бременност от жени с тромбофилия по друг начин освен чрез естествена храна, освен ако жената не е болна и не й е изрично предписан от лекар. На мен ендокринологът ми забрани да пия дори небременна, заради тромбофилията, защото действа кръвосъсирващо.

Плодове избягвам (освен горски плодове), заради големите количества захар и фруктоза, които водят до резки скокове на кръвната захар и натоварват черния дроб. Вече ги третирам като извънредна почерпка, а не като нещо задължително в менюто. Трябва да се ядат много зеленчуци, но не и плодове. Съжалявам, че не го знаех това по-рано - едва след последната загуба си взех глюкомер и ми се отвориха очите какво прави с тялото ми половин ябълка (скокът на кз ми е същия като при ядене на торта или като при обременяване).

# 91
Така е Деси, трябва да се наблегне на зеленчуците.
Аз много внимавам за захарите и главно ям боровинки, банан и сушени кайсии без захар.
Ябълка и круша си позволявам от време на време.

# 92
Благодаря, момичета.
Утре смятам да си пусна изследванията за коагулация и витамини, защото до сега съм пила само Фемибион, което в моя случай е напълно грешно и го разбрах благодарение на вас..
Разбирам, че трябва да си набавя Б6, В9, Б12, Д3 и Омега 3, а другите чрез храната. Допълнете ме, ако пропускам нещо.
Ако е удобно може да споделите вие какви приемате. Чувала съм за Неофолик мета за В9.

# 93
Има ли жени на клексан+аспирин и да нямат тромбофилия ? Изписани са им поради др. причина /например кръвно/ или за всеки случай.
Също има ли такива чийто доктори на ЖК не одобряват терапията им изписана от проф.Паскалева ?
Може да ми пишете на лични, за да не спамим темата.

# 94
Ася, аз приемам нея. За Б9 няма много дискусии, така че просто гледай да е метилирана и 0,4 mg.
Първо е необходимо да си направиш изследване за нивата на тези витамини, за да разбереш какви дози ти трябват. Ако си в дефицит, ще са по-високи.

-INA-73, в инвитро клиниките понякога профилактично предписват такива медикаменти без да са правили конкретни изследвания. Най-често АП, но познавам и хора на НМХ без изследване за тромбофилия.

# 95
  • София
а Паскалева ли е само светилото в тази област? Има ли други доктори, на които се доверявате? В тази ситуация малко ме хвана шубе да ходя по всякакви кабинети, та се чудя дали има някой добър, който да прави консултации дистанционно...

# 96
  • София
Ако ЖК не одобрява терапията на Паскалева, трябва да се замислиш колко ли е компетентен, че да е толкова самоуверен?

# 97
Аз витамин С пия само като тръгна да се разболявам. И в началото на бременността пих 3 дни като ми тръгна първото кървене.
И не пия синтетично, а ацерола.

Минерали в момента не приемам, заради бременността. Но мисля на следващият преглед да питам доктора за цинк, защото предпазва от вируси, а дъщеря ми все още е на училище.

Аз си следя храната с приложение, което ми пресмята нутриентите и съм забелязала, че една ябълка е в пъти по-зле от парче черен шоколад. А бананите и боровинките са сред най-сладките плодове. По-добре е зелена ябълка или цитруси.
Иначе в момента преживявам главно на полодове и теста, ама ще го избутам и туй то.
При нас продават само сезонни плодове и зеленчуци и в момента е трудничко със зеленчуците специално.

На мен щяха да ми изписват НМХ без изследвания, заради късната загуба. Има проучвания които показват по-голям % успех при прилагане на НМХ при бременности след загуба, дори и без налична тромбофилия. Ама така или иначе аз се заинатих и пуснах изследвания. И по-добре, че профилактичната доза нямаше да ми стига.
Иначе и аз знам за клиники, които изписват след трансфер до тест на момичета, които нямат тромбофилия.

А доктор на ЖК, който не одобрява терапията на хематолог, който има един куп специализации по специалнисти като кръвосъсирване и тромбози... Смешно звучи.

# 98
Гледахте ли Сигридов в интервю за списание Кенгуру?
Говори тук там за тромбофилия и защо понякога въпреки терапията бебето изостава. Също ако нямаме НМХ, какво се прави. Пием 3л.вода, плюс още начини, които не включват лекарства, но не ги каза в ефир.

# 99
Току що го изгледах и аз. Освен 3-те литра вода, имало още 101 начина да избегнем НМХ, но кои са те Thinking
И за вливките за завишени НК клетки не се изказа особено положително. Доста информация, но като знам колко трудно е записването на часове, ще си останем само с медийните му изяви /небременните все още/ Disappointed

# 100
Със сигурност има начини, но трябва да го посетиш, да се запознае със случая и тогава.. Едва ли има общо валиден вариант за всички хора, даже е рисковано да споделя в ефир такива неща, защото ще се юрнат всички, а може да си навредят. Според случая. На 4 декември записват за новия месец, аз лично няма да звъня защото засега няма конкретен проблем да чукам на дърво. Но може да пробвате и небременна. Или при Калчев.

# 101
Мисля, че бяха споменали, че от 23ти може да се записва за декември - или бъркам? Simple Smile

# 102
*PrimaVera*, боровинките са пълни с антиоксиданти които са много важни при мутациите които повечето имаме. Повечето "berries" са препоръчани точно по време на бременност. Боровинките се препоръчват дори при диабет.
Банани ям като снак когато съм навън защото ако няма къде да си измия ръцете не ми е комфортно да си пипам храната само след гелче, а неминуемо огладнявам.

И не забравяйте че плодовете са важни и не може да се пренебрегват, но трябва да се ядат умерено. Много бременни имат проблеми със запек и е много по-добре това да се изяде една круша или слива или каквото и да е друго отколкото с хапчета и лекарства.  Ако е в умерени количества един плод няма да ви навреди.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 16:24 от Jessito*

# 103
Момичета, знаете ли къде в София може да се намери фраксипарин или клексан 0.4, навсякъде е изчерпан!

# 104
Момичета, знаете ли къде в София може да се намери фраксипарин или клексан 0.4, навсякъде е изчерпан!
В жк Надежда, sopharmacy във Фантастикото.

Общи условия

Активация на акаунт