Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 762
  • 792
  •   1
Отговори
# 135
На първа страница на темата са обяснени всички тези неща. Хомозигот по нормален алел означава, логично, че всичко е нормално.

Пълния пакет генетични изследвания можеш да пуснеш в Геника. Надежда не е мястото да ти пуснат изследвания и да ти назначат терапия.

След като излезнат резултатите от Геника, те дават насока за необходимата терапия преди, по време и след бременността или дават препоръка кой специалист да се посети за коментар, и назначаване на терапия?

Благодаря ви за вниманието и на двете !
Инфото в началото на темата е супер!
Аз съм правила някакъв малък пакет 5 бр./точно в Геника.
Онзи ден докторът на ЖК ми каза, че от 9 от 10 бременни жени имат тромбофлии или Хашимото  и като ви чета тук се замислям да си пусна най-пълния пакет, за мое спокойствие.

# 136
  • София
Геника дават заключение към резултата и консултация с генетик. На първа страница на темата има списък с лекари, с които можеш да се консултираш.

Моля четете първа страница на темата.

# 137
Геника дават заключение към резултата и консултация с генетик. На първа страница на темата има списък с лекари, с които можеш да се консултираш.

Моля четете първа страница на темата.

Аз съм се запознала с конкретния пост и благодарение на него имам консултация с някои от посочените лекари там. Интересуваше ме как процедират в Геника, така че благодаря за споделянето.

# 138
И аз уж с нискорискови мутации, но в 5 г.с. взех да си усещам краката супер тежки, сякаш кръвта не се движи. Ужасно чувство беше. След няколко дена излязоха резултатите за тромбофилията, започнах терапия, но вече се видя, че ембрионът изостава.
При прием на противозачатъчни кръвта ми се сгъстява, като по учебник за тромбофилия. Нали уж съм с нискорискови и няма опасност от тромби? Защо тогава да си мисля, че при бременност няма да се сгъстява?? Противозачатъчните се състоят от прогестерон и естроген. Същите хормони се пият при ин витро опит в други форми. И после се смеят на доц. Русев, който препоръчва при доказана тромбофилия да се внимава с дозите хормони. Затова е добре прогестерона също да се изследва в какви стойности е, а не масово да се изписва в конски дози. Особено синтетичния Дуфастон.
Всеки сам избира на кого да вярва, както и сам си носи отговорността.

# 139
Здравейте. Днес ми беше трансфера от първото инвитро. Пуснаха ми изследвания за тромбофилия и резултатите излязоха. Днес докторът ги видя и ми каза само да приемам метилирана фолиева киселина. Моля ви дайте ми съвет какво да правя и има ли нещо опасно в изследванията? Благодаря предварително!

# 140
Ludi.Boni, вчера ти отговорих подробно в другата тема за мутациите. Можеш да прочетеш и назад в тази тема ако искаш. Успех с трансфера!

# 141
Здравейте момичета,
Аз съм с първа бременност в 12 г.с. с тромбофилия. Вече имах един малък хематом в 6-7 г.с. който слава Богу не доведе до аборт.
За сега имам само хетерозигот на PAI 4G/5G, и хетерозигот на MTHFR C677T.
Още не съм ходила в Геника за пълен панел, но мисля да отида.

Гинеколожката ми изписа Клексан 0,4 всеки ден и метилирана фолиева.

Освен това имам и пролапс на митрална клапа на сърцето (уж най безобидната форма на този дефект). И имам много неприятни всекидневни сърдечни симптоми. Сърцебиения, тежест в гръдния кош, лесн се задъхвам и изморявам, изпитвам и сърдечна слабост. Кръвното ми е ниско и съм толкова отпаднала. Според кардиоложката, която ме видя е нормално с този дефект и всичките хормони да се чувствам толкова зле, но на мен ми е толкова неспокойно. Каза ми, че според нея тези симптоми нямат общо с тромбофилията и сърдечната ехография не показа нищо особено, но аз пак съм притеснена.

Някой от вас имал ли е подобни преживявания?

Също, какъв специалист трябва да ми провери кръвоотока към плода? Хематолог ли или моя си гинеколог трябва да види това?

# 142
Здравейте момичета,
Аз съм с първа бременност в 12 г.с. с тромбофилия. Вече имах един малък хематом в 6-7 г.с. който слава Богу не доведе до аборт.
За сега имам само хетерозигот на PAI 4G/5G, и хетерозигот на MTHFR C677T.
Още не съм ходила в Геника за пълен панел, но мисля да отида.

Гинеколожката ми изписа Клексан 0,4 всеки ден и метилирана фолиева.

Освен това имам и пролапс на митрална клапа на сърцето (уж най безобидната форма на този дефект). И имам много неприятни всекидневни сърдечни симптоми. Сърцебиения, тежест в гръдния кош, лесн се задъхвам и изморявам, изпитвам и сърдечна слабост. Кръвното ми е ниско и съм толкова отпаднала. Според кардиоложката, която ме видя е нормално с този дефект и всичките хормони да се чувствам толкова зле, но на мен ми е толкова неспокойно. Каза ми, че според нея тези симптоми нямат общо с тромбофилията и сърдечната ехография не показа нищо особено, но аз пак съм притеснена.

Някой от вас имал ли е подобни преживявания?

Също, какъв специалист трябва да ми провери кръвоотока към плода? Хематолог ли или моя си гинеколог трябва да види това?

Привет,
Спокойно. Аз също съм в тромбофилия (2 високорискови мутации + една нискорискова уж), в 9гс имах отлепване + хематом. За сега се закрепиха нещата, почивайте си повече.

За кръвотока, искайте си на всеки преглед АГ да ви го следи. Търсете добър АГ с опит с тромбофилия. По ЗК не знам колко доплера се полагат, съветвам ви или да си доплащате, или да да се следите успоредно и на частно. Много е важно да се следи.

# 143
  • София
Следи се кръвотока на маточните артерии, а по-нататък - и кръвотока към бебето. Трябва ти АГ рискова бременност или фетален АГ, който да има апарат с доплер. Аз редувах двама АГ, имах преглед на всеки 2 седмици.

Сърцебиенето и задъхването е нормално, защото кръвта в организма се увеличава, сърцето трябва да се справя и да помпа и за теб и за бебето.

За всеки случай провери ЩЖ.
Успех!

# 144
Мога ли д-димер, аРТТ, фибриноген и Хомоцистин да си ги пусна през деня без значение отстояние часове от клексана ?
Само за Анти-Ха се следи 4ч. от инжекция ?

# 145
Момичета, незнам дали към вас да се обърна. След пункция и свеж трансфер имах изписани фраксипарин, аспирин прот., естрофем, медрол и утрогестан. След отрицателен тест ми спряха лекарствата, но на втория ден получих обриви по меките части на тялото, които са като плюски от комари и много сърбят. Възможно ли е медрола да е подтискал алергичната реакция от фраксипарина? И след спирането му да се е активирала реакцията? По време на поставянето на инжекциите получавах подуване, зачервяване и сърбеж, но беше в рамките на нормалното?

# 146
Привет от мен. Знаете ли какво се прави, ако само фибриногена не е в норма, а д димер е?
Фибриногена ми излезе 3,54 при норма за 3ти триместър 3.7-6.2
Какво ще рече това и какво се прави в случая?

# 147
Атакама, къде поставяш фраксито? В ръцете ли?
Снимай мястото на поставяне също.

# 148
Атакама, къде поставяш фраксито? В ръцете ли?
Снимай мястото на поставяне също.
На мястото на поставяне в корема се появяваше зачервяване, но на следващия ден вече го нямаше. Но след спиране на лекарствата се появи на доста места по тялото ис ърбежите са по цялата глава, уши, стъпала, лакти.. Ето и от корема. Вече 4дни не съм била фракси

# 149
Моля някой да каже притеснителни ли са моите стойности, за които писах и как се качва този фибриноген, за да го вкарам в норма? Какво значи като е нисък?

Общи условия

Активация на акаунт