Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 798
  • 792
  •   1
Отговори
# 180
Извън темата за терапия на тромбофилия при бременност, през останалото време вземате ли аспирин, нещо като превантивна терапия?

# 181
Моля за съвет: след ЗЕТ ми е изписано Но-шпа 3х2, а съм чела, че с PAI и MTHFR Но-шпа особено в такива големи дози, е противопоказно. Вие с какво го заменяте? Някоя от вас питала ли е доц. Русев с какво може да се замени?
Благодаря ви!

# 182
  • София
Няма проблем с ношпа.

# 183
Аз не знаех, че доц.Русев е гинеколог, че да му се задават въпроси свързани с гинекология. С но-шпа няма абсолютно никакъв проблем. Аз бях на 3 по 2 + 600-800 мг. прогестерон и все още съм си успешно бременна.

# 184
Аз пък от както разбрах, че имам дефицит на Б12 и Д, така и не можах да ги вдигна. Вигантола го взимах (вече не го намирам) по 6-10 капки дневно. Сега имам някакъв друг, не го помня, пак на капки.
Б12, от почти 3 месеца стана от 265 на 275-285 и това е. Явно не го взимам в правилното време. Т.е. аз го взимам малко след закуска. Метилирана форма е, но няма резултат. АГ не се трогва 🤷🏻♀ Надявах се да ми изпише инжекции, но не...

# 185
  • София
Витамин Д отнема доста време да се вдигне, аз пиех по 10 капки.

Витамин Б12 при мен с една таблетка не се вдигаше много, пих известно време по 2 и станаха нещата.

# 186
Витамин Д отнема доста време да се вдигне, аз пиех по 10 капки.

Витамин Б12 при мен с една таблетка не се вдигаше много, пих известно време по 2 и станаха нещата.
Дели,
По кое време ги приемаше, преди/след храна и 2 таблетки на куп ли, от 1000 мкг?

# 187
  • София
Д-то след някаква по-мазна храна. Б12 когато се сетя - 2 подезични таблетки

# 188
Примавера, благодаря, че отговори.
Може би не съм пояснила добре, но мисля, че е ясно, че Русев не е гинеколог. Задавала съм му въпроси, свързани с различни лекарства и какво е тяхното действие спрямо генни мутации, особено такива, свързани с усвояване на различни препарати. Например в моя случай Дуфастон е абсолютно противопоказен. Нормално е да се запитам как действа и Но шпа, особено след като в същата тема видях, че на друга жена е казал да не пие Но шпа, максимум едно на ден.
За съжаление в момента няма как да отида на място да го попитам, а не мога да му звънна преди понеделник.
Като казваш, че няма проблем с Но шпа-то, това е след консултация с него или имаш друго предвид? Благодаря ти.
Аз не знаех, че доц.Русев е гинеколог, че да му се задават въпроси свързани с гинекология. С но-шпа няма абсолютно никакъв проблем. Аз бях на 3 по 2 + 600-800 мг. прогестерон и все още съм си успешно бременна.

# 189
Misholini не бих отишла никога на консултация при Русев, освен ако не е последният останал “лекар” на Земята. За щастие по света и у нас има лекари, които се оповават в твърденията си на медицински данни и не съветват пациентите си да спират жизнено необходими лекарства като прогестерон и но шпа. Защото при мен ако не бяха те + НМХ, нямаше да успея с тази бременност (поне засега).
В белите държави никой лекар не се бърка в работата на друг. Случвало ми се е да питам моят хематолог нещо свързано с прогестерона и той ми каза, че единственият човек, които може да ми отговори е гинеколога ми. И ако имам въпроси за НМХ и аспирин, мога да го питам спокойно, но за терапията с всички останали медикаменти отговаря гинеколога ми. С ендокринолога е абсолютно същото. Гинеколога може да ме консултира как ми е стойността на TSH, но не му е работа и затова се консултирам с ендокринолога.
За нещастие в България няма осъден лекар поради никаква причина, иначе Русев отдавна да е без лиценз.

Момичета, стойност на витамин Д може да се вдигне бързо, ако намерите правилният за вас препарат. Аз ползвам един спрей, който е от гъби и вдигам много бързо. Да, после трябва да се поддържа, но поне поддържам висока стойност.
Б12 ако не се вдига, значи трябва да се увеличи дозата.

# 190
Явно темата се завъртя около "за" и "против" Русев, а това не е продуктивно.
Ако някоя от вас е говорила лично с него по този въпрос моля да ми пише.

Misholini не бих отишла никога на консултация при Русев, освен ако не е последният останал “лекар” на Земята. За щастие по света и у нас има лекари, които се оповават в твърденията си на медицински данни и не съветват пациентите си да спират жизнено необходими лекарства като прогестерон и но шпа. Защото при мен ако не бяха те + НМХ, нямаше да успея с тази бременност (поне засега).
В белите държави никой лекар не се бърка в работата на друг. Случвало ми се е да питам моят хематолог нещо свързано с прогестерона и той ми каза, че единственият човек, които може да ми отговори е гинеколога ми. И ако имам въпроси за НМХ и аспирин, мога да го питам спокойно, но за терапията с всички останали медикаменти отговаря гинеколога ми. С ендокринолога е абсолютно същото. Гинеколога може да ме консултира как ми е стойността на TSH, но не му е работа и затова се консултирам с ендокринолога.
За нещастие в България няма осъден лекар поради никаква причина, иначе Русев отдавна да е без лиценз.

Момичета, стойност на витамин Д може да се вдигне бързо, ако намерите правилният за вас препарат. Аз ползвам един спрей, който е от гъби и вдигам много бързо. Да, после трябва да се поддържа, но поне поддържам висока стойност.
Б12 ако не се вдига, значи трябва да се увеличи дозата.

# 191
Не, не е за или против Русев. А против разпространението на медицински недоказана информация от “лекари”.

Иначе вие си избирате дали да вярвате на медицината, или на някой който работи анти нея. Вашето тяло, вашето бебе...

# 192
Примавера, съжалявам, че толкова емоционално реагира на моя въпрос. Мисля, че в борбата си за бебе всички сме заедно. Когато получавам противоречиви послания от лекари, известни специалисти в своята област, ми е трудно да се ориентирам. Ако не бях проявила инициатива да потърся по-добър лекар за себе си, все още щях да съм на нулата откъм търсен резултат... Затова и реших да попитам тук. Надявах се на подкрепа, не на такава реакция.
Май всички сме така.
Писала съм и другаде, че не мога да обсъждам с моя АГ терапията си за тромбофилия. Затова, ако имате съвет с кой лекар мога да коментирам въпроса си за Но шпа, ме насочете. Не жаля нито времето, нито парите си, за да получа най-добрия съвет и да се сбъдне най-голямата ни мечта. Знаете как е...
Нека се подкрепяме повече ♥️

# 193
Въпросът е, че нито но шпа, нито Утрогестан имат отношение към тромбофилията, за да се налага да се коментират. За Дуфастон съм съгласна, че не е ОК препарат.
А при бременност с тромбофилия задължително трябва да ви следи АГ, което разбира от такава. Както и хематолог. За първото мога да препоръчам д-р Иван Вецев, Шейново. А за другото проф.Лисичков или някои от хематолозите в Токуда.

Повярвайте ми, че с цялата подкрепа на света коментирам “терапиите” на тези “лекари”, защото са абсурдни и нарушават едно от основните неща в Хипократовата клетва: “Не вреди!” И аз залитнах там и добре, че бързо дойдох на мене си, защото иначе сега щях да съм след трета загубена бременност.

# 194
В понеделник ще им звънна за час, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт