Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 801
  • 792
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, хомозигот по TAFI високорисков ли се води?
 Като съм и хомозигот по PAI и хетерозигот за неусвояване на витамините от В група.
В 24г.с съм като тромбофилията я открих в 17г.с и от самото начало съм на Натаспин, заради предишен мисед в 8г.с
Бях на консултация при доц. Конова и тя ми назначи изследването за TAFI. След 3 седмици ще мога да се консултирам отново с нея и евентуално да ми каже дали ще правя терапия с НМХ.
Какво мислите този TAFI утежнява ли много картинката?

# 196
Аз пък от както разбрах, че имам дефицит на Б12 и Д, така и не можах да ги вдигна. Вигантола го взимах (вече не го намирам) по 6-10 капки дневно. Сега имам някакъв друг, не го помня, пак на капки.
Б12, от почти 3 месеца стана от 265 на 275-285 и това е. Явно не го взимам в правилното време. Т.е. аз го взимам малко след закуска. Метилирана форма е, но няма резултат. АГ не се трогва 🤷🏻♀ Надявах се да ми изпише инжекции, но не...
да си вдигнеш нивата на витамините по време на бременност е много трудно, но поне се стреми да не падат повече. Бебето дърпа доста.

# 197
  • София
Ася, всеки хомозигот по мутантен алел е проблем, защото това означава че генът не работи както трябва.

Моята бременност следи също Вецев, горещо го препоръчвам. Ако не беше той, щях да родя момичетата още месец по-рано. Редувах го с Чучумишев (фетален АГ), за да имам второ мнение за всички въпроси.

Мишолини, разбирам объркването ти, но в живота ще срещнеш много различни мнения. Ще трябва да  на кого да се довериш - питай, разпитвай, търси аргументирани мнения, сверявай ги и чети.

Относно дуфастона - да, той не е ок не само при тромбофилия. Стар синтетичен прогестерон, има много по-добри препарати от него.

Лично за мен мтението на Русев прогестеронът да е до 200мкг ми се струва направо вредно. Има момичета, които са с нисък прогестерон. Има момичета, които са инвитро - при тях такава ниска доза прогестерон е опасна, защото може да доведе до загуба на бременността. Освен това различните препарати се усвояват различно. 2 кринона са 180мкг, но действат колкото 6 утрогестана (600мкг), а ако е на инжекции 5мл имат същата терапевтична стойност. Не може да се приравняват по грамаж, особено от човек, който не е запознат нито с терапията ти, нито с конкретната бременност.

Специално при инвитро естрофема и кортикостероидите са много по-опасни за кръвосъсирването, отколкото прогестерона.

# 198
Аз да споделя моя опит с прогестерона. В момента съм в 20 г.с. след инвитро в Турция. Там имам 2 опита. В първата клиника миналата година(тогава още не знаех за тромбофилията) бях на 2 инжекции на ден - Prolutex 25mg. Във втората - Кринон 80мг - по един апликатор на ден. В Бг имам 4 неуспешни трансфера преди това и всичките ми бяха с 3х2 утрогестан и още доста хапове(които вече не помня). АГ-тата, при които съм била тук им е много чудно как съм успяла с такава малка доза прогестерон.

# 199
PrimaVera,малко силно се изказвате за доктор,който е помогнал на хиляди жени да забременеят,включително и на мен.Той е един от малкото доктори,който си разбира идеално от професията и може да те консултира за много неща и да ти ги обясни по начин по който никой друг не може.На същото мнение са много такива като мен,единици са тези които не го харесват като вас.

# 200
А аз се чудя защо се назначават толкова скъпи изследвания, като накрая терапията е една и съща - НМХ, аспирин, метилирани форми на витамините , вливки преди трансфер и при положителен резултат, и естествено постоянно следене на кръвни показатели за коригиране на дозите при доказана бременност Thinking

# 201
PrimaVera,малко силно се изказвате за доктор,който е помогнал на хиляди жени да забременеят,включително и на мен.Той е един от малкото доктори,който си разбира идеално от професията и може да те консултира за много неща и да ти ги обясни по начин по който никой друг не може.На същото мнение са много такива като мен,единици са тези които не го харесват като вас.

За доктора нямам никакво мнение, но за терапиите му имам много и не само аз, ами и много други хора сред които и лекари.
Да изписваш една и съща терапия на “хиляди жени” и да разпространяваш невряна медицинска информация, която е във вреда на пациенти не е идеално разбиране от професията. И това ще го твърдя и пиша, дори и на една жена да успея да помогна да се усъмни и да провери твърденията му. А това е лесно, защото срещу тях седи медицината, която за наше щастие се оповава на доказани неща, като например това че действието на НМХ е 24 часа и нито минута повече.
А за прогестерона няма смисъл пак да пиша. Написано е супер подробно малко по-горе.

# 202
А аз се чудя защо се назначават толкова скъпи изследвания, като накрая терапията е една и съща - НМХ, аспирин, метилирани форми на витамините , вливки преди трансфер и при положителен резултат, и естествено постоянно следене на кръвни показатели за коригиране на дозите при доказана бременност Thinking
не е редно и няма как да се предписва нмх и аспирин без изследвания. Те на жена без проблем могат да и опропастят бременността. Същото важи и за вливките. Всеки е свободен да си прецени дали да си прави или не изследванията. Генетичните изследвания се правят веднъж, а на тяхна база могат да се предотвратят доста трагедии.
До някъде има “копи-пейст” в терапиите и това е проблем, както и някои недомислици. Нямам представа каква терапия предписва доцента при инвитро, но нуждите от допълнителен прогестерон при естествена бременност са много по-различни от тези при инвитро. Както не е ок на всички жени да се дава лимит колко най-много прогестерон да приемат, така е напълно неприемливо и практиката на буквално почти всяко аг в бг, което изписва прогестерон на естествено забременели жени без никакви изследвания. На мен лично ми изписаха при втората бременност дуфастон с думите “на всеки изписваме”, без изследване, без нужда. Сърцето на бебето спря почти веднага след това. Не казвам, че причината е дуфастонът, но със сигурност не е помогнал, а по-скоро е навредил. Те аг по същия начин изписват и нмх и аспирин - изписват, но не им е хич ясно защо и колко- едно и също дават на всички.
Единственото смислено е всяко нещо да се подлага на проверка, четене и т.н. Но не всеки може да го прави, научаваме все с горчив опит....

# 203
  • София
Момичета, в коя лаборатория в София си пускате АнтиХа изследването. В Цибалаб и в Надежда казаха, че го нямат.

# 204
Момичета, в коя лаборатория в София си пускате АнтиХа изследването. В Цибалаб и в Надежда казаха, че го нямат.

Токуда и НКБ

# 205
  • София
Още Александровска и Синево. На първа страница на темата пише.

Токуда и НКБ

# 206
Здравейте,
Д-р Иван Вецев води ли ЖК, къде и платено или по НЗОК?

# 207
  • София
Да, Вводи жк по ЗК в поликлиника България и МЦ Феникс 87.

Здравейте,
Д-р Иван Вецев води ли ЖК, къде и платено или по НЗОК?

# 208
Благодаря за информацията, Дели.
А техниката му как е?

# 209
  • София
Аз ходих във Феникс 87, всеки преглед ми беше като ФМ - с доплер, кръвотоци и всички измервания на бебетата. Изследвания пуска каквото се полага, останалото си го плащаш. Прегледите се плащат, по ЗК имаш само 2-3 за цялата бременност. Аз съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт