Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 679
  • 792
  •   1
Отговори
# 210
Аз също се следя при доктор Вецев, ходила съм и във Феникс,но последните ми прегледи са на бул българия, там апаратурата е много добра.Дели благодаря ти за отзивите за Вецев вече съм 22 седмица следи всичко много внимателно, наистина се надявам да ми помогне и март месец да гушна моето момиченце 🥰💖  . Как са малките пиранки сигурно нямаш много време, но като си по свободна пиши.

# 211
  • София
Пиранките спят. Растат като гъби. Добре сме. Стискам палци за безпроблемна бременност и здраво бебенце и на теб 😘

# 212
А колко струват прегледите, след като само 2,3 са за ЗК.

# 213
  • София
50
А колко струват прегледите, след като само 2,3 са за ЗК.

# 214
Здравейте,
Някой знае ли норми на PI ( кръвоток към матката) за бременни и небременни.
Днес бях при Калчев, не съм бременна, каза, че кръвотока е влошен, нисък, доколкото разбрах , PI 1.86.
Спомена за физиотерапия.
Някой имал ли е подобан ситуация, как може да се подобри?

# 215
Не разбирам от кръвоток, питам доктор и чета какво пише на феталните морфологии и на ЖК.
На моята пише в ляво малко под 1, в дясно над 1, средно 1.035 и пише нормален. Има едно като скала с мин., средно и макс.
Ти на твоето изследване имаш ли такава скала ? По нея може да се ориентираш къде ти е резултатът.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 08:35 от -INA-73

# 216
Няма скала, той каза, че трябва да е 3, 4.
Може би за небременни са различни нормите.
Чудя се дали не е свързано с тромбофилията.
Не разбирам от кръвоток, питам доктор и чета какво пише на феталните морфорогии и на ЖК.
На моята пише в ляво малко под 1, а в дясно над 1 и средно 1.035, пише нормален. Има едно като скала с мин., средно и макс.
Ти на твоето изселдване имаш ли такава скала ? По нея може да се ориенгираш къде ти е резултатът.

# 217
Няма скала, той каза, че трябва да е 3, 4.
Може би за небременни са различни нормите.
Чудя се дали не е свързано с тромбофилията.
Не разбирам от кръвоток, питам доктор и чета какво пише на феталните морфорогии и на ЖК.
На моята пише в ляво малко под 1, а в дясно над 1 и средно 1.035, пише нормален. Има едно като скала с мин., средно и макс.
Ти на твоето изселдване имаш ли такава скала ? По нея може да се ориенгираш къде ти е резултатът.

При всички положения е свързано с тромбофилията. На мен в 8+4 ми каза че кръвотока на едната артерия е 3,14, а на другата 3,20, което било в нормата между 3 и 4. Така че пробвай с фраксипарин или натаспин, за да видя дали това ще подобри кръвотока.
P.s. Аз съм на терапия с фраксипарин от първия ден на цикъла този път.

# 218
Здравейте, мили момичета! Бременна съм в 16гс. след две доста тежки загуби със спрял сърдечен ритъм. Едната загуба беше в 18гс (бебето отговаряше на 16гс), а другата в 10гс с близнаци. Хомозигот по Пай съм, а терапията от началото на бременността ми е клексан всеки ден-от 3 седмици вече от 0,6 и натаспин всеки ден. На 16.11. бях на ранна фетална морфология и докторката ми каза,че кръвотока не е много добър и се налага да започна прием на аспирин акард от 150мг., всяка вечер. Самата терапия и дозата досега следихме с д-р Минкова-съдова от Токуда и всъщност тя е на мнение,че кръвотока вляво е добър и само вдясно е леко над нормата. Каза,че се опасява да не стане много фибринолитик (натаиспина), антикоагулант(клексана) и антиагрегант (аспирина) наведнъж. И помоли да попитам лекарката дали не е добре да пробваме за начало с аспирин протект от 100мг. Разбира се, следящата ме аг мисля,че дори се обиди,че коментирам с друг терапията и каза,че е категорична за дозата от 150мг и склони само да спрем натаспинапна този момент. Моля, вие имате опит с кръвотока, кажете толкова ли е зле този кръвоток наистина? Вече се тревожа много дали този кръвоток ще се оправи и дали е достатъчно това,че лекарката ме вика на преглед веднъж месечно само. Пия всяка вечер този акард, но започнаха много да кървят венците и вече се тревожа дори да не отидем в другата крайност и да разредим много кръвта. Всяко мнение ще ми бъде полезно и ще съм ви благодарна🙏 Simple Smile

# 219
Момичета, много съм раздвоена... Имам положителен тест след ЗЕТ, но моя АГ(който е светило в професията си) ми каза да спирам Клексана и да пия само АП, който цитирам "ми е достатъчен" за тромбофилията.
Хомозигот 4г/4г съм и преди години имам мисед без терапия. Страх ме е да спирам инжекциите... Какво да правя?

# 220
Освен да потърсиш второ, че дори и трето мнение, друго не мога да те посъветвам. Аг-светило не значи, че разбира от тромбофилия и терапия. И накрая си решаваш ти на кой да се довериш. По принцип са ми казвали, че нмх е реално релевантен за тази мутация, а не аспирина, но никой не може да ти каже във форума дали да си  слушаш лекаря или не. Важно е твоето конкретно състояние

# 221
Момичета, много съм раздвоена... Имам положителен тест след ЗЕТ, но моя АГ(който е светило в професията си) ми каза да спирам Клексана и да пия само АП, който цитирам "ми е достатъчен" за тромбофилията.
Хомозигот 4г/4г съм и преди години имам мисед без терапия. Страх ме е да спирам инжекциите... Какво да правя?

И аз така - единият от тримата АГ иска да спирам клексана /не го спрях/, после ми каза спирай аспирин /не го спрях/ и изчаках да отида на контрола при д-р Паскалева. Тя каза абсурд да спирам, като аз нямам тромбофилия, но се налага да слагам, защото са ми влошени показателите и в началото бях на инжекции с хормони. Двама от тримата АГ казват да се консултирам за клексана с Паскалева и не ми спират АП.
Така, че се консултирай и с др.доктор.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 17:44 от -INA-73

# 222
  • София
С хомозигот по PAI си изкарах цялата бременност на фракси, без аспирин - прицапах от него. Без терапия имам мисед в 13гс с пълно отлепване на плацентата заради хематом. Ако веднъж си започнала терапия, не се спира.

# 223
Ня кой да е на терапия с Парадакса?

# 224
Здравейте на всички четох много в темата но така и не разбрах моля за мнение тези които са запознати с тези резултати имам  ли някакъв шанс за IVF понеже много ми е притеснено в очакване и на резултатите от останалите изследвания

ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЯ - ДНК анализ
 ТРОМБОФИЛИЯ
 Фактор V Лайден - мутация R506Q Нормален генотип 1)
 Фактор II (Протромбин) - мутация G/A 20210 Нормален генотип 1)
 Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G Хомозиготен носител 4G/4G 2) 3)
 MTHFR - мутация C677T Хетерозиготен носител C/T 4)

Общи условия

Активация на акаунт