Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 637
  • 792
  •   1
Отговори
# 555
Аз звънях на регистратура, но от там ме препратиха да звънна на 231 (точно цитирам). И там вече записах часа. 02 454 2 231

# 556
Аз звънях на регистратура, но от там ме препратиха да звънна на 231 (точно цитирам). И там вече записах часа. 02 454 2 231
Супер! Много ти благодаря! ❤
Още в понеделник ще звъня

# 557
На лично мога да дам на всеки ,който желае личния телефон на проф.Лисичков Wink

Stonedface,
Исках да те попитам какво ти каза след положителния тест,освен започване на терапия веднага,иска ли контрола на показатели и ако да на колко време ,че когато бях въобще не съм се сетила да попитам Wink

Благодаря !

# 558
На лично мога да дам на всеки ,който желае личния телефон на проф.Лисичков Wink

Stonedface,
Исках да те попитам какво ти каза след положителния тест,освен започване на терапия веднага,иска ли контрола на показатели и ако да на колко време ,че когато бях въобще не съм се сетила да попитам Wink

Благодаря !

След положителен тест веднага Клексан (не Фраксипарин) от 0,4 (за моя случай). Каза ми, че няма нужда да се следят като изследвания коагулациите, но за мое спокойствие може да си ги пускам. Каза, че най-важният показател е плодът да отговаря на гестационните седмици и винаги на преглед да питам това. Ако не отговаря - тогава се пуска всичко, не само коагулация, но и хормонални, анти фактор Х а. Тогава може и да се включи аспирин (75,100,150) - зависи какво излезе на изследванията. Останах с впечатление, че трябва много читав гинеколог да си намери човек, за да ги оглежда нещата и да преценява. Това не е изненада, разбира се, просто всеки в тая тема знае масово как са гинеколозите - тези, разбиращи от тромбофилии, са рядкост. Но като цяло контрола каза, че не е нужна - само при проблем. Това малко ме озадачи, разбира се, но и каза, че гинекологът е този, който ще преценява след консултацията с ендокринолог, хематолог и тн. какво да бъде като изследвания. И преглед, разбира се, с който ще се гледа все пак как е кръвноснабдяването на матката. Изказа и възмущение, че всички гинеколози изписват Натаспин, който бил хранителна добавка и при проблеми, каквито са тромбофилиите, нямаме време да чакаме да се натрупва.

Иначе като лаборатории препоръча Рамус и Кандиларов.

Освен това каза да избягвам и външни дразнители - вдигане на тежко, запек/диария, секс с дълбоко проникване, горещи душове и вани. Препоръча здравословна храна - месо, яйца, зеленчуци, плодове, много вода и разходки.

# 559
stonefaced не знам защо те е озадачило това, което ти е казал. Много е прав. Терапия с терапевтични дози НМХ не се проследява с нищо друго освен чест доплер, следене на развитието на бебето и няколко пъти през бременността анти Ха.
Всичко останало е тотална загуба на пари в безмислени изследвания.

# 560
stonefaced,
Много благодаря за информацията !!!

# 561
stonefaced не знам защо те е озадачило това, което ти е казал. Много е прав.

Ами знам ли... останала съм с впечатление вероятно заради ФБ групата, че тези изследвания се пускат често. Но професорът и чисто емоционално ми помогна - останах с усещането, че всичко може да бъде съвсем нормално, стига да си следвам терапията от него. Бях се настроила едва ли не за ежеседмични изследвания и висене пред кабинетите Blush Що се отнася до написаното от доц. Русев, коментира само терапията му по мутациите, не се бърка в препоръката му за НК клетките (високи са ми). Каза това за Натаспина, каза, че ми е написал двусмислено терапията за фраксипарин (написал ми е "при положителен тест" да се включи фракси, но не е конкретизирал кой положителен, каза "вие имате много положителни тестове") и това, което коментирахме тук - действа 24 часа. Демек 24 часа ще съм защитена, 24 часа - няма. Абе издразни се на написаното от Русев Simple Smile

Димитрина, още веднъж благодаря, че ме "подготви" за тази консултация - и като теми, и като изследвания. Аз нямам MTHFR мутация и каза, че заради това хомоцистеинът ми бил излишен като изследване, но поне знам, че там всичко е наред Grinning 5,3 ми излезе резултатът там.

Иначе го питах дали прави консултации в смисъла на това да си "сверя часовника" по време на бременността и каза, че няма да има никакъв проблем да дойда, разбира се. Просто най-вероятно нямало да има нужда. Освен това ме посъветва и да се ваксинирам срещу COVID, когато стане възможно за обикновените граждани.

Както казах, съм супер доволна. Доволна съм от това, че не чаках с месеци за часа си (записах го 2 дни преди консултацията), доволна съм, че си влязох в часа (не чаках с часове пред кабинета), доволна съм от отношението, вниманието, поясненията, цитира ми нови изследвания от САЩ, Канада, Великобритания... над 1 час ми продължи консултацията.

# 562
Момичета,
Др Тончев от Св.Иван Рилски подходящ ли е за преглед на бременни с тромбофилия?
От толкова четене вече не знам към кого да се насоча 🤦🏼♀😅
                       Много подходящ даже.

# 563
Здрваейте,
предварилно се извинявам, че пиша в тази тема, но не намерих нова.
В началото на 21 г.с съм като тъкмо мина 2-рата фетална. С бебчо всичко е наред, но се установи, че шийката ми по рождение е 2,5 мм(няма скъсяване засега), което потвърдиха др. Чучумишев и др. Марков. От две седмици съм на утрогестан x2 вечер(не повече - заради тромбофилията).
Някой от вас в подобна ситуация? Посъветваха ме да посетя др. Дяволов в Майчин дом. Дали е добре да бъде зашита превантивно? Знам, че колкото повече минава време, толкова по трудно става зашиването.

Благодаря ви за отделеното време и се извинявам отново, че е извън темата.

# 564
Здравейте момичета, пуснах допълнителните изследвания за тромбофилия и ето резултата:

Ето и основния пакет:

Някой има ли представа с тези допълнителните, може ли да се смята, че те са причина за мисед-а в 8,9гс. и дали при следваща бременност ще ми изпишат терапия?

# 565
Dawn какво общо има дозата на Утрогестана с тромбофилията? Аз дълго време бях на 6-8 капсули, които ми спасиха бременността. Сега до края съм на 2.

Принципно не харесвам Надежда, но бих ти препоръчала да идеш при д-р Христов. Бил най-добрият в закрепянето на шиийки.
И сигурно имаш предвид, че е 2.5 см. Което не е зле.

cherry_blossom имаш един хомо и два хетерозигота. Като хетерозиготите са на гени, които са свързани с оформянето на плацентата и други сложни процеси по време на бременността. Според мен със сигурност ще си на терапия.
Направи консултация с хематолог, за да се знае кога и какво трябва да се прави.

# 566
*PrimaVera* според доц. Русев и др. Чучумишев, не трябва да е над 200mg дневно, което разбира се е само мнение... Днес Марков ми каза да потърся прогестеронов крем от Турция, но не каза марка.
Иначе е 2,5 см, но доколкото прочетох трябва да е поне 3 см.
Ще погледна и за час при Христов.
Благодаря ти!

# 567
Dawn да, за съжаление е само мнение, което няма абсолютно никакви научни основания. Правени са проучвания и не е доказано, че Утрогестана създава проблем при тромбофилия.
Отделно от това при ин витро задължително се изписват 3 по 2 капсули, без значение дали си или не си с тромбофилия.

Дуфастона е друга бира.
За гела не знам. Кринон се казва, но аз примерно от 22-ра седмица не мога да си слагам капсулите вагинално и ги пия.

# 568
В действителност оралният прием на утрогестан сгъстява кръвта, вагинално действа локално, но Кринон е по- добрият избор /разбира се и доста по-скъп.../.

# 569
*PrimaVera* според доц. Русев и др. Чучумишев, не трябва да е над 200mg дневно, което разбира се е само мнение... Днес Марков ми каза да потърся прогестеронов крем от Турция, но не каза марка.
Иначе е 2,5 см, но доколкото прочетох трябва да е поне 3 см.
Ще погледна и за час при Христов.
Благодаря ти!
Граничният размер на шийката е 25 мм. - Вие сте точно на границата. Много е важно да се прецени дали шийката си е така или се скъсява, за да се предприеме серклаж навреме. Моята изкара 28 мм от 14 седмица до раждането, но пак имаше мнения на лекари за превантивен серклаж. Не го направих, но поставях утрогестан вагинално до късни седмици. Съветът ми също е да потърсите консултация с др. Христов от Надежда - той е може би най-добрият специалист в областта и мнението му ще Ви насочи.

Общи условия

Активация на акаунт