Черен петък 2020

• 132 752
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 1 635
  • София
И аз пренасочих една пратка към офис на Спиди и ме друснаха 4.50 лв. за доставка, а в сайта, от който поръчах беше безплатно до адрес. Не разбирам логиката, но каквото - такова.
Ако става въпрос за Ozone - безплатно е с техен куриер, но и техните куриери са доста странни, единият от тях, преди време ми се обажда 3 пъти  - веднъж - да уточним адреса, втори път - да каже, че идва, и трети път -  да ме пита дали държа да е този деня на доставка, или можело утре.
Не, не е ozone.

# 1 636
За който се интересува Reno.bg отново имат черен уикенд.
Ремедиум и Homepharma също са обвили намаления за ЧП.

# 1 637
На мен може би защото са ми малки нещата от Али, винаги ги завират в пощенската кутия... Два или три пъти бяха по-големи и тогава ми оставиха бележка да ида да си ги взема.

# 1 638
И са били на стойност под 30 лв. Всичко над 30 лв отива на митница. А скоро май ще стане всичко над 15 лв.

# 1 639
Аз сега си водя дълга кореспонденция с пощенската митница - то не бяха мейли, телефонни разговори, това от септември месец. Милите, имат много работа.

# 1 640
За таксата НП ще се опитам да обясня,  тя по-скоро е такса ПП( паричен превод ) и зависи от стойността на закупените стоки.
От началото на годината НАП изискват от онлайн търговците или да работят по СУПТО(скъп софтуер за продажби), или куриерските фирми да превеждат парите по банкова сметка на продавача.
Ако се плати директно на магазинът с карта такса не се дължи,  минава ли през куриер таксата е някакъв процент от дължимата сума( не съм сигурна колко е точно).

# 1 641
Май не е така. От Емаг ми начисли 2 лв към БД за НП. Писах я до офис..там ще платя значи. Едва ли ще ми спестят двата лева..си мисля.

# 1 642
Няма значение дали е до врата или офис, плащате ли на куриер той ви таксува, за да преведе парите по банка.
Плащаме си банковият превод.

# 1 643
От фирмата, в която работя редовно изпращаме стока и документи из цяла България. Повечето са за сметка на клиента и си плащат кутиерската услуга плюс НП. До сега никога не са вземали 2лв на наши клиенти. Имаме договор с куриерски фирми и когато те вземат НП ни го превеждат по нашата сметка.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 12:15 от agnesana

# 1 644
То още малко да ми сложат и 1 лев такса наем на склад и 1 лев сметки за ток и вода, аз да им ги платя... то направо несериозно звучи.

# 1 645
Вчера направих две поръчки с нп и нямам тази такса. Само определени магазини я искат; според мен, това е политика, за да се принудят хората да плащат с карта, а не в брой. Всъщност, аз дори с нп ще платя с карта, но след като си отворя пратката, няма да я приема на сляпо.

# 1 646
Вчера направих две поръчки с нп и нямам тази такса. Само определени магазини я искат; според мен, това е политика, за да се принудят хората да плащат с карта, а не в брой. Всъщност, аз дори с нп ще платя с карта, но след като си отворя пратката, няма да я приема на сляпо.

Аз също предпочитам да си видя пратката и тогава да платя, ако има проблем да я върна още в офиса, а не да си създавам после разправии да я нося до вкъщи, че да чакам куриер, да подготвям документи...

# 1 647
Далеч не всички сайтове вземат такса за НП. Така че явно има начини.

# 1 648
Аз в Ремедиум не открих нещо интересно. В сайта на аптеки Гален има добри промоции -20% на козметика SVR
https://galen.bg/catalogsearch/result/index/?q=Svr&product_l … uct_list_dir=desc

# 1 649
Предварително не плащам. Много рядко..от Алиекспрес като поръчвам. Тук в БГ съм мерси...да дам парите в аванс и да гоня Михаля после 😄

Общи условия

Активация на акаунт