В безизходица съм...

• 5 807
  • 149
  •   1
Отговори
# 120
О боже, горкото дете. За какъв ч*п дете раждаш, сигурно и майчинство не взимаш нормално, а социалното. Мъжът ти на надник, с кредити и живеете с алкохолик.
Пропусна, че това е по-добре, отколкото соц апартамент.
Не съм ви искала мнение как живея а как да се справя с ситуацията Simple Smile

# 121
  • София
Така...няма майчинство.
И бащата липсва....
Явно вуйчото е най-малкият проблем.

# 122
Така...няма майчинство.
И бащата липсва....
Явно вуйчото е най-малкият проблем.

Бащата бачка Simple Smile

# 123
  • София
С теб ли е? Дава ли ти достатъчно пари?

# 124
С теб ли е? Дава ли ти достатъчно пари?

С мен е да,  на мен пари не ми трябват , не ходя по магазините освен за малката  , не ходя по ресторанти , кафета , не пуша , пари освен за сметки и храна за друго не са ми нужни и да стигат оправяме се Simple Smile

# 125
Ако апартаментът е тристаен, дядото може да го продаде, да се купят 2 гарсониери- за вас и вуйчото.

# 126
  • София
Ако апартаментът е тристаен, дядото може да го продаде, да се купят 2 гарсониери- за вас и вуйчото.

На теория може, а на практика не.
Алкохоликът и авторката имат по 1/6 ид.ч. и да се синхронизират тримата за цената, ще е много трудно.
Освен това,  няма как да им стигнат парите за 2 гарсониери, освен ако апартаментът не е в центъра, в добро състояние, а гарсониерите са някъде по кварталите и за ремонт.

Отделно от това, кой ще поеме разноските по прехвърлянето?
И дали въобще са плащани данъци на това жилище наскоро?

# 127
да ама дядото е дигнал ръце и каза да се оправяме . Каза ако искаме да го продаваме каквото иска това да го правим . Помислих и над варианта вуйчото да си продаде неговата част аз да му я откупя , но се сетих че той иска 30 хилки евро , а като викна човек да я оцени , за да стане сделката , на вуйчото няма да му се хареса понеже няма да е толкова колкото на него му се иска . 15кв. м. За 30 хиляди евро как ви звучи

# 128
  • Далече, далече
Кажи на дядо ти да ти прехвърли апартамента като дарение срещу доглеждане. Вероятно той е наясно, че деградирал алкохолик няма да може да го гледа и някой ден ще разчита на теб. Ако го направи, ще можеш да изгониш вуйчо си.

Може ти и бебето да отидете на село при дядо ти, а мъжът ти да се оправя както може с вуйчо ти. Поне ти да не си там и да се ядосваш.

Парите, които сега давате за сметки, може да ги давате за ремонт на село, за да можете да живеете там.

Ако дядо ти откаже да ти прехвърли апартамента, поискай да ти прехвърли къщата срещу доглеждане.

Може да вкараш вуйчо си в психиатрия с помощта на прокуроска заповед и полиция. Когато излезе оттам, може да е озлобен и да си го изкара на вас.

Консултация с адвокат е около 30 лв., може и повече, но би ти била полезна.

# 129

На теория може, а на практика не.
Алкохоликът и авторката имат по 1/6 ид.ч. и да се синхронизират тримата за цената, ще е много трудно.
Освен това,  няма как да им стигнат парите за 2 гарсониери, освен ако апартаментът не е в центъра, в добро състояние, а гарсониерите са някъде по кварталите и за ремонт.

Отделно от това, кой ще поеме разноските по прехвърлянето?
И дали въобще са плащани данъци на това жилище наскоро?
   За данъците всичко е наред Simple Smile

# 130
Дядото не е и длъжен да вземе сина си на село, защото синът му ще "легне" изцяло на негова издръжка. Очевидно той не иска това. Можете да поискате принудително лечение за вуйчото, ако смятате, че е опасен за себе си и за околните, но зависи какво ще прецени съдът.

Нямате много полезни ходове, освен да се изнесете на квартира, ако не искате да живеете в такава обстановка, както и други преди мен написаха. Изборът си е ваш. Зрялата личност се отличава от незрялата по това, че е готова да поеме отговорност за решаването на проблемите си. Искате съвети, а не сте готова да си помръднете и пръста. Е, ние няма как да ви помогнем.
дядото иска да го вземе , но не може да го накара.

Хм, а опитвали ли сте да се храните вие тримата отделно - ти, мъжът ти и детето, отделно и да не давате и троха на вуйчото? Айде - ток, вода - плащате, защото ще ви ги спрат, но ако не го храните и не му давате ни лев, няма ли да се принуди да иде на село при дядо ти?

Все пак не разбрах, може да съм пропуснала - този апартамент не е ли съсобствен на дядо ти и неговата жена /ако е починала/ - баба ти?

# 131
Дядото не е и длъжен да вземе сина си на село, защото синът му ще "легне" изцяло на негова издръжка. Очевидно той не иска това. Можете да поискате принудително лечение за вуйчото, ако смятате, че е опасен за себе си и за околните, но зависи какво ще прецени съдът.

Нямате много полезни ходове, освен да се изнесете на квартира, ако не искате да живеете в такава обстановка, както и други преди мен написаха. Изборът си е ваш. Зрялата личност се отличава от незрялата по това, че е готова да поеме отговорност за решаването на проблемите си. Искате съвети, а не сте готова да си помръднете и пръста. Е, ние няма как да ви помогнем.
дядото иска да го вземе , но не може да го накара.

Хм, а опитвали ли сте да се храните вие тримата отделно - ти, мъжът ти и детето, отделно и да не давате и троха на вуйчото? Айде - ток, вода - плащате, защото ще ви ги спрат, но ако не го храните и не му давате ни лев, няма ли да се принуди да иде на село при дядо ти?

Все пак не разбрах, може да съм пропуснала - този апартамент не е ли съсобствен на дядо ти и неговата жена /ако е починала/ - баба ти?
Аз и да се храня отделно той квото намери продава ... И няма свършване ходи краде от старата му работа (морга за коли) и от там продава и да когато свърши иде на село и пак се върне пробвали сме всичко и няма как да ям с него на една маса . Бивало и пари да му дам . Достатъчно е че не дава и лев за сметките . Трагично е като цяло . Ще се допитам до адвокат .

# 132
  • Далече, далече
Дядо ти трябва да е наясно, че много скоро може да има нужда от грижа. На повечето възрастни хора това им е голям проблем. Говори с него за тези неща.

С "не ми/му се занимава" нищо не се постига.

П.П. Не знам какъв мъж би търпял такова нещо. Би трябвало сам да е поискал и да е потърсил начин да се махнете оттам.

# 133
  • София
Как 15кв м, нали цялото е 90 или 100 кв м? Нещо нищо не разбрах.

# 134
15 кв. е на чичото стаята. За нея иска 30 хил.евро.

Общи условия

Активация на акаунт