В момента чета ... 67

• 46 685
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Не я намирам преведена на руски .
А в Гудрийдс има само една корица . Обикновено са качени повече варианти . Тоест на всяко издание на определен език и т.н.
https://www.yakaboo.ua/whatever-happened-to-margo.html  В украински сайт пак е на  английски . Издание 2018

# 346
Чета "Палми в снега", но ми върви бавно.
Искам да си поръчам няколко книги.
Бихте ли споделили мнение за "Изхвърлени в Америка" и " Да се осмелиш да шофираш". Колебая се между двете защото количката без това е пълна. Благодаря!

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 06:35 от МАРИ77

# 347
Чела съм само "Изхвърлени в Америка", но е една от книгите, които ме впечатлиха най-много тази година (номинирах я), а и по принцип мисля, че е доста силна книга. Не знаех почти нищо за емиграцията от Южна Америка към САЩ. Много разтърсваща история. А "Палми в снега" е доста дълга и на места наистина е по-бавна, но според мен си струва също (и нея съм номинирала).

А иначе приключих "Aquitania" на Ева Гарсия Саенс де Уртури, към края стана по-интересна, затова й дадох 3 звезди в крайна сметка, но си оставам на мнението, че е по-слаба от другите й книги - хем епохата ми е слабо позната (вероятно не само на мен), особено като става въпрос за Франция и Аквитания, хем личността на Елеонор Аквитанска ми се струва схематично представена, колкото и иначе да е любопитна (но ми стана любопитна чак накрая, като четох бележките по библиографията). Бих потърсила повече за нея, но точно тази книга според мен не е най-подходяща за първа среща нито с Елеонор, нито с Ева Гарсия. Жанрът е "исторически трилър" по думите на самата авторка, но не мисля, че стига дотам... Абе, слаба работа според мен.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 08:31 от Cioccolata

# 348
  • София
Минавам набързо да се оплача от Анджела Марсънс. Първите две книги от поредицата за Ким Стоун, които са издадени на български, много ми харесаха, затова се разтърсих и намерих следващите - на руски. Оценките от третата нататък са "добра", "бива", "уф!", "пфу" -  градацията е ясна. Според мен авторката се плъзна в коловоза на баналностите, а накрая се отчете и с необходимата доза политкоректност, както сега си му е редът, та като цяло ме разочарова.
Та така  някои серии започват неубедително, после книгите стават все по-добри, други - обратното, трети държат нивото от началото до края. Това последното хич не е лесно.

# 349
О, жалко. Sad Аз съм чела само първата книга за Ким Стоун. Мисля да продължа и нататък, ама жалко, ако е така. Между другото, за политкоректността съм сигурна, че сме на различно мнение. Та може и книгите да ми харесат.

# 350
  • София
О, да, аз прочетох 4 или 5 от поредицата и спрях, толкова са еднотипни. А след първата си свалих 10те на Киндъла (на анг.) Не е като поредицата на Улсен за Отдел Q например или за Хари Хуле. Тях си ги изчетох всичките с удовоствие. Simple Smile

# 351
Палми в снега  не е толкова силна откъм стил .
Но прочитайки заключителната част . Това какъв труд е вложила авторката , на какво е посветена и т.н. вдигна рейтинга на книгата доста . Хареса ми , но си имаше слабите места . Но заради каузата я оцених  високо.
Преди години гледах филма и още ми  харесва много .
Песента също
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 12:26 от Саня Богомилова 680181

# 352
Благодаря за мненията! Както винаги на ниво. Слънчев и усмихнат ден!

# 353
Шарлейн Харис - Мъртви в Далас

# 354
И аз в момента съм на втората книга за Ким Стоун. Горе-долу съм на половината. До този момент първата ми харесва повече. Четох я преди година някъде. Тук има нещо, което леко ме дразни в стила.

# 355
  • около Варна
Започвах и оставях няколко книги, пробвах Саймън Бекет, но не е за мен, в повече ми дойде, а обичам трилъри. Случайно попаднах на "Хотел" на Хейли, чела съм неговите книги мноооого отдавна и си мислех, че всичко съм изчела, но не било така, още съм в началото на книгата, интересна ми е, ще видим нататък.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 17:06 от wiwi

# 356
Забравих да пиша по-горе, та да допълня сега: продължавам да се отегчавам с Exodus на Дебора Фелдман. Първата книга е много добра, но тази издиша отвсякъде. Струва ми се, че авторката е искала да издои постигнатия с първата книга успех, затова е написала нещо, колкото да има втора книга, но за мен това продължение е безпредметно. То е доста умозрителен разказ за това как тя търси корените си (казва го многократно, но на мен ми се струва абсурдно като твърдение) и се опитва да си изгради нова идентичност, но просто не виждам смисъл да се чете за пътуванията й, срещите и разделите, които са част от това търсене. Напълно излишна книга според мен. Но съм я започнала и мисля да я довърша, към 2/3 съм прочела вече. Тук-там има по нещо интересно, например за евреите в Унгария по време на ВСВ, но книгата като цяло не си заслужава.

А иначе е добра писателка, не може да се отрече - в стилово отношение книгата е издържана. Дано да издаде още нещо по-нататък, но ми се струва, че евентуална следваща книга не трябва да засяга по никакъв начин нейната собствена история и особа.

# 357
Ако ви се чете класическа кримка - "Кукла на верига" от Алистър Маклейн.

# 358
  • около Варна
Чела съм и нея преди мноооого години и то няколко пъти, веднага ми изникна корицата в съзнанието, но от сюжета нищо не помня.

# 359
Любимата ми кримка от детството 😀 Наизуст го знаех. Интересно е, че на сина ми също много му допадна, когато го чете преди 2-3 години.

Общи условия

Активация на акаунт