В момента чета ... 67

• 46 691
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
С едно изречение - агент от Интерпол разследва наркотрафиканти. "Кукла на верига" беше издадена в поредицата "Галактика",малък формат.
Гледали ли сте филмът? Ще ви напълни душата! Един от редките случаи когато и книгата,и филмът са сполучливи:
https://filmisub.com/filmi/trilari/2026-puppet-on-a-chian-1971.html

# 361
Започнах "66 градуса северна ширина", избрана на случаен принцип от читанка. После разбрах, че детектив Магнус има широк кръг почитатели и е герой в цяла поредица. Лично аз отдавна не харесвам този тип истории - доскучава ми, защото се досещам какво ще стане, но ще я довърша, поне за обща култура.
Миналата година по това време чаках с нетърпение "Тревожни хора" на Бакман и оттогава не съм прочела нищо по-вълнуващо и интересно.

# 362
В момента чета Бриджит Кемерер - "Проклятие за мрак и самота".
Много хубава книжка ,лека ,интересна ,увлекателна.
Съвременен прочит на Красавицата и Звяра.
Дори вече прочетох почти половината.
Препоръчвам!
Книжката се оказа страхотна!
И нея приключих.

В момента чета Сара Дж. Маас - Стъкленият трон кн.1
В началото съм ,но за сега ми харесва.
Ако продължи в същия дух и нея ще прочета бързо.

# 363
Изпуснала съм ви; ще чета Вълшебни коледни истории - от промоцията в Ориндж и една друга с коледни разкази - от промоцията в Озон!

# 364
  • Варна
Прочетах "Винаги ще има Коледа" от Джени Хейл  и продължавам с " Червените магически свитъци" от Касандра Клеър.

# 365
  • София
Довършвам "Другата" на Васил Панайотов. Книгата ми е подарък, в началото не ме градбна, но вече нямам тъпрение да я завърша.

# 366
  • София
Приключих "Мама греши" (Мишел Бюси).
Очаквах повече, но се оказа един средно-интересен трилър.
Не мога да отрека, че авторът се е постарал да напише нещо според него оригинално и заплетено, но на практика се е получила доста объркана, в много отношения наивна и като цяло логически неиздържана история. Явно толкова си може Бюси.
Отделни елементи за мен бяха доста дразнещи - например образът на разследващата полицайка, представена като похотлива и сексуално незадоволена жена, която само гледа по задните части на подчинените си и на сервитьорите в заведенията...Rolling Eyes
Вероятно на някои не толкова обременени с четене на по-качествени трилъри хора, книгата може и да се хареса, но аз ѝ давам преко сили оценка 2*/5*
И, общо взето, не мисля да давам да давам втори шанс на автора No Mouth

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 09:44 от Happy Mijjj ツ

# 367
Happy Mijjjj,наистина понякога си е чиста обремененост четенето на качествени трилъри-няма угодия:)))..аз си чета полека The Great Alone..ами,много ми напомня на “ Където пеят раците”,харесва ми,едно ми е уютно да си я чета,явно доста се набляга на темата за самотността в съвременните книги,то,че хората станаха самотни и изолирани си е истина,все повече общуваме негласно чрез клавиатурата,аз лично не страдам,защото така само чета и пиша с хора,които ми дават познание и полезна информация,развивам интересите си,не общувам с хора,които ми губят времето,освен служебно...та по въпроса на самотността,обремененото детство,отношенията семейство-дете,горните две книги,представят едни смели и силни персонажи,борбени бойци извън “ матрицата” ,които сами се борят с демоните от детството си чрез изолиране в някакъв техен си хармоничен вътрешен мир.Дано не греша за героинята от The great alone,з-то съм едва 25%...но натам ми клонят мислите.В ситуация на пандемия,всеки може да си изгради негов вътр.мир и да вярва в нещата,които му дават радост,макар и в малкото свободно време,щом тези персонажи оцеляват след жестокия старт в живота си,значи и ние трябва да вярваме в нас и да бъдем себе си!
Весели празници,мили хора!

# 368
  • Mediterraneo
Последно прочетох Лимонов сладкиш с маково семе и много ми хареса! Леко предвидима, с някои дупки в сюжета и малко прозрачни герои, без особена пълнота, но се чете лесно, увлекателна е и оставя едно топло чувство в читателя.
Шарада на Сандра Браун започнах, почти 100 страници минах, не ми върви никак добре. Не знам всичките тези "заготовки" къде и как ще се превърнат в истинска история...

# 369
  • Разпиляна във въображението
Пробвай "Огледален образ" на  Сандра Браун. Това е една от любимите ми нейни книги.

# 370
  • София
Прочетох "Фау 2" на Робърт Харис. Книгата ми допадна доста, може би защото е една такава по-кротко и умерено написана. Обикновено романите за ВСВ често се заиграват с емоцията на читателите, но пък Харис не използва този похват.
Всъщност зад художествената измислица в книгата стоят доста реални събития и личности. Неща, за които съм чела или гледала в документални филми тук намират друг живот Simple Smile. Пенемюнде, Фон Браун и компания от Германия по пътя им към САЩ и НАСА... В заключение си мисля, че "Енигма" беше по-добра, но и тази книга е интересна.

# 371
  • Mediterraneo
Пробвай "Огледален образ" на  Сандра Браун. Това е една от любимите ми нейни книги.

Много нейни книги съм чела. Шарада ме заинтригува от резюме някъде прочетено. Ама нещо не е както трябва. Иначе харесвам книгите й, когато съм в настроение за Сандра Браун Simple Smile

# 372
  • Русе
Завърших ,, Полунощ ме води към теб" . Не беше лоша. Имаше си коледния магичен елемент - пътуването във времето. Но беше реалистична и земна заради отношенията, които се разглеждат. Засегната е и темата за изневярата. На мен ми хареса книгата. Препоръчвам. Но си е леко предвидима.

# 373
Аз си започнах поредната част от една шведска криминална поредица (на български е издадена първата част - "Прилив"), но започнах и "Симфонията на времето" на Алваро Арбина. Любопитна ми е, ще видим.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 08:25 от Cioccolata

# 374
  • София
Да, "Прилив" и на мен много ми хареса, да но преведат на български следвщата.
Аз си чакам от Озон "Снежна слепота", дано е хубава.

Общи условия

Активация на акаунт