В момента чета ... 67

• 46 677
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Току що приключих Джонатан Баркър - И пета ще умре.
След такъв трилър ,как ще си намеря нещо свястно за четене?
С една дума - невероятен!

Ами продължете със следващите две книги трилогията Simple Smile
Хем сега ви е прясна историята от първата Simple Smile

# 331
Две ли, нали са три? "Пета" е втората, Миж.

Хари Бош отдавна ми е надиплен и чака ли, чака, горкия ... Но исках да си завърша Робърт Хънтър първо, пък него си го вкусвам едва-едва като знам, че втори като него няма.

Суки Стекхаус не са лоши книгите. Преди години, в някакъв амок, си купих трите издадени и си ги прочетох. Забавни ми бяха.

# 332
  • София
Ох, обърках се ... Simple Smile
Да, три са.. последната е "Шестото покварено дете".
Аз съм си ги приготвила, но трябва пак да прегледам първата и да си я припомня Simple Smile

# 333
  • София
Който е изчел Джонатан Баркър може смело да минава на Клайв Баркър Simple Smile
Първите три тома на "Кървави книги" ги има и в Читанка. Обаче предупреждавам, че не е за слаби сърца и стомаси.

# 334
Имаш ли я електронна?

# 335
Имаш ли я електронна?
Да ,имам я!
Мога да я пратя ,имам и първата.

Миж ,третата книга я нямам за съжаление! 😔
Ивето ,веднага ги тегля! Благодаря!

# 336
Завърших последната книга на Саймън Бекет - "Мирис на смърт" и за пореден път се убедих, че това е един от най-любимите ми автори, не само на трилъри, а и въобще. Въпреки че на моменти сюжетът е зловещ, а някои подробности - откровено отблъскващи, ми харесва отношението му към героите, начина, по който изгражда историята. Пише някак естествено, плавно, бих казала даже умерено, имайки предвид нароилите се напоследък трилъри, които в желанието си да впечатлят читателя с невероятния обрат на историята, стигат до крайности.
 И тъй като стана въпрос за Джонатан Баркър, и него много го харесвам, но определено си мисля, че Бекет е класа над него. По-обран, по-съсредоточен - без един куп герои и нужни и ненужни подробности, постига същия ефект.

# 337
В момента чета Бриджит Кемерер - "Проклятие за мрак и самота".
Много хубава книжка ,лека ,интересна ,увлекателна.
Съвременен прочит на Красавицата и Звяра.
Дори вече прочетох почти половината.
Препоръчвам!

# 338
Препрочетох си трилогията на Джералд Даръл за детските му години на остров Корфу. Но този път реших да науча повече за цялото семейство. Прочетох кратката биография на сем. Даръл на остров Корфу от Питър Харисън (на руски). След това - пълната биография на Джералд Даръл от Дъглас Ботинг - "Джерад Даръл. Пътешествие в Адвенчър" (пак на руски). Оказа се изключително интересна и добре написана. После ми попадна "Зверове в леглото ми" (на руски) - книга от първата съпруга на Джералд Даръл, Жаклин Даръл (Джеки), в която тя описва живота си с известния природозащитник. Романът е написан с изключително, типично британско чувство за хумор, а повествованието е разнообразено от забележките под линия във водевилен стил от самия Джералд Даръл. Сега започнах сборника от хумористични разкази на Джералд Даръл "Майка за женене" (на руски). Мисля, че почитателите на автора няма да останат разочаровани Simple Smile За десерт съм си запазил четирилогията на Лорънс Даръл (Лари) - "Александрийски квартет" (има я в chitanka-та).

# 339
Ако те интересува Корфу пред погледа на Лорънс прочети Пещерата на Просперо . После може да опиташ и друг поглед на  Хенри Милър  , който по покана на Лорънс също е бил на Корфу/ Колосът на Маруси.
  Ако ги нямаш мога да ти ги пратя .
Моята любов към Джери е от детството . Лорънс отскоро .
Квартета още не съм чела .

# 340
Благодаря, Саня Simple Smile Имам и "Пещерата на Просперо", и "Колосът на Маруси". Мисля да ги прочета след "Александрийски квартет". И аз харесвам Джералд Даръл от малък. Първата ми негова книга беше "Пияната гора/Шепнещата земя", статия (не ми се изкривява езика да я нарека "рецензия") за която прочетох в сп. "Дружинка" през '79-та и това събуди интереса ми...

# 341
Не съм я чела . Това явно е старо издание.
Трилогията на остров Корфу съм .
Квартетът е нещо различно от Пещерата и Лимоните

# 342
Виж, ако успееш да откриеш превод на български или руски на "Какво се случи с Марго" - единствената книга на Маргарет Даръл - ще съм ти безкрайно благодарен Simple Smile

# 343
Виж, ако успееш да откриеш превод на български или руски на "Какво се случи с Марго" - единствената книга на Маргарет Даръл - ще съм ти безкрайно благодарен Simple Smile

Може ли заглавието в оригинал - да я погледна първо в Гудрийдс

# 344

Общи условия

Активация на акаунт