В момента чета ... 67

• 46 525
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Аз мъча Хлебарките на Ю Несбьо. Нещо не ми върви и тази, като първата. Добре, че писахте тук, че натам става интересна поредицата, иначе отдавна да съм я зарязала.
Първата ми среща с автора беше чрез тази книга.
Друга не съм и имала желание да чета.
Още влача Цар Плъх.
Старо издание, пожълтели листа и ситен шрифт.
А печатни грешки -колкото искаш.
Аз и Хладнокръвно четох в такъв вариант и попадах на изрази, които вече не се използват.

# 91
  • Mediterraneo
Аз избутах "Панталоните на мъртвеца", измъчих се с нея. Единственото, което я спаси да не я захвърля, е уникалният черен хумор на автора!
Сега рязко сменям жанра с една Сандра Браун "Ярост". Ама и тя хич не върви. Т.е. върви лесно, минах първата една трета, ама то все едно нищо не четеш.

# 92
  • Перник
Все пак изчетох "Кестеновият човек" на един дъх, снощи почти до 00.00ч.
Сега започвам поредната книга на Дубравка Угрешич- "Американски речник", след като вече четох два нейни романа- "Лисица" и "Баба Яга снесла яйце" като втората ми допадна малко повече от първата, но ми харесва как разказва и затова пак ще чета нещо от нея.

# 93
В момента чета "Утре ме няма" на Лий Чайлд и е супер интересна. Ще я свърша за 2 дни сигурно.
Много хубава тема. Радвам се че я намерих. Чета доста, но тази година сякаш музата ми е заспала зимен сън. Последното интересно и различно което прочетох беше "Където пеят раците" - Дилия Оуенс. Препоръчвам я, въпреки че в началото малко ми беше тегава. Но към края ми хареса много.
Също Селест Инг има много хубави книги. Освен "Малки пожари навсякъде", много хубава е "Всичко което не ти казах". Дори втората ми хареса повече от първата.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 15:27 от Lale_Lili

# 94
Не знам дали знаете,че в романа "Врагът" Лий Чайлд е вмъкнал...Слави Трифонов като заподозрян в убийство! WOW!

# 95
Споменава го, да.
Аз ги чета по ред книгите и той действително присъства там. Изненадах се и направих малко проучване. Видях че му е обещал да го включи в книга и ми хареса че е удържал на думата си.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 15:27 от Lale_Lili

# 96
  • Чукарландия
Lale_Lili кой е автор на "Къде зимуват раците"?  Нищо не намирам? 🤗

# 97
  • Mediterraneo
Сигурно става въпрос за "Където пеят раците" на Дилия Оуенс Simple Smile

# 98
Мале каква съм шматка. Извинявайте!
BBeLLa Да, става въпрос за "Където пеят раците" на Дилия Оуенс. Правилно се е включила Тарталета. Аз чета основно на английски и съм свикнала, че заглавията на български не винаги отговарят и не вложих много, много мисъл. Но вече ще ги проверявам предварително за да съм точна.
Хубави книги също са "Къде си, Бернадет?" на Мария Семпъл и "Елинор Олифант си е супер" на Гейл Хъниман.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 15:32 от Lale_Lili

# 99
  • Дъблин
И на мен много ми хареса другата книга на Селесте Инг "Everything I never told you", но не мисля, че е издадена в България. Малките пожари ми отлежават за по-натам, докато забравя за какво ставаше въпрос в сериала Blush

# 100
  • Варна
И на мен много ми хареса другата книга на Селесте Инг "Everything I never told you", но не мисля, че е издадена в България.

Има я, преведена е като "Всичко, което не ви казах".
Извинявам се за двойния коментар отдолу, не знам какво направих. Grinning

# 101
  • Варна
И на мен много ми хареса другата книга на Селесте Инг "Everything I never told you", но не мисля, че е издадена в България.

Има я, преведена е като "Всичко, което не ви казах" от изд. Авлига. Сякаш е изчерпана, но някой може да си я намери втора ръка евентуално.

# 102
Обмислям утре да започна да чета "Мъртви души" на Гогол. Сега се сетих, че преди време си я бях купил, но явно съм забравил за тази книга. От този автор, като ученик съм чел "Шинел", хареса ми, макар че беше тъжна историята.

# 103
Дали заслужава Нобелова награда Олга Токарчук?

https://www.chitanka.info/text/32995-pravek-i-drugi-vremena

# 104
  • Mostly in my mind
Като споменахте Нобелова награда се сетих да проверя кой е спечелил тази година. Разочаровах се, че за пореден път не са избрали Мураками. Какво чакат, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт