Има ли право хазайна да дойде да спи в квартирата, когато реши?

• 6 076
  • 127
  •   1
Отговори
# 105
Човек имащ 30 000 кеш няма да живее на квартира.Има хора,които се чудят откъде да измъкнат пари.

# 106
Човек имащ 30 000 кеш няма да живее на квартира.Има хора,които се чудят откъде да измъкнат пари.

A къде да живее? Да не би с 30 000 да може да си купи жилище? Това не са 300 000 все пак.
Иначе да, не е разумно да се държат такива суми у дома, ама хора всякакви.

# 107
Те едва ли са държали такава сума,просто са искали да измъкнат пари от хазяина.

# 108
Ние, наемателите, ли сме искали да измъкнем от хазайна пари?Че не разбрах.

# 109
  • Варна
Ани, свързахте ли се с хазяина?

# 110
Ти изобщо четеш ли? И, ако четеш, успяваш ли да разбереш прочетеното? Що за абсурдни, да не кажа малоумни, въпроси задаваш?

# 111
Прочети всички отговори, моля!

# 112
Ами лично аз ще действам така.Всяка печалба си носи риска.Два апартамента даваме под наем и за двата сме накарали наемателите при нанасянето да си сложат патрон и нямаме ключ.Този съвет ми го даде познат адвокат,имало случаи при които наемателите са обвинили хазяите,че са им изчезнали пари.Едните 30 000 лева, другите ,10 000 лева,лаптопи и злато.Всичко ми е застраховано,но хамалогията ще си е за наша сметка.
Кой нормален човек държи 30 000лева кеш в квартирата си?
Благодаря за отговора.

То не е нужно да ги държи, важното е да каже, че му липсват. Не е нужно да обяснява, че те по принцип си му липсват Grinning

# 113
Ами лично аз ще действам така.Всяка печалба си носи риска.Два апартамента даваме под наем и за двата сме накарали наемателите при нанасянето да си сложат патрон и нямаме ключ.Този съвет ми го даде познат адвокат,имало случаи при които наемателите са обвинили хазяите,че са им изчезнали пари.Едните 30 000 лева, другите ,10 000 лева,лаптопи и злато.Всичко ми е застраховано,но хамалогията ще си е за наша сметка.
Кой нормален човек държи 30 000лева кеш в квартирата си?
Благодаря за отговора.

То не е нужно да ги държи, важното е да каже, че му липсват. Не е нужно да обяснява, че те по принцип си му липсват Grinning
Да докаже произхода им,  и после да претендира че липсват.
Някои хазаи лапат мухи май.

# 114
Спестявания.Хазяите не лапат мухи,закона е такъв.

# 115
Май не си чел, че в правото важи презумпцията за невинност, което означава, че вината, а не липсата ѝ, трябва да се докаже.

Елементарната грамотност говори, че хазаите в този казус нямат какво да доказват. Обвиняващият трябва да докаже обвиненията си.

# 116
Имам ключ от апартамента даван под наем.Уговорката е да се влиза само в присъствието на квартирантите, и с тяхно съгласие.При екстрени случаи се викат трима свидетели от съседите заедно с домоуправителя.

# 117
Мхм, и ако със фишове могат да го докажат, черно на бяло, добре.

# 118
Могат,не могат губене на време и игра на нерви.

# 119
Мхм, и ако със фишове могат да го докажат, черно на бяло, добре.

Аз не виждам какво доказват фишовете. Това, че имам доход от 30 000 лева по никакъв начин не доказва, че в дома ми е имало 30 000 лева и те са откраднати.

Общи условия

Активация на акаунт