Помощ при избор на име за момче

• 4 545
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Дам, всеки си има неговите си доводи. И аз съм с много масово име. Харесвам си го много. И се радвам, че така са ме кръстили. Но не искам на малката са й викат а фамилия цял живот. Та, това е идеята. Друг е въпроса, че ми харесва самото й име и затова съм го избрала. А това за мен е най-важното. Но признавам силно бягах от топ 10. Класическите имена ги харесвам мъжките, но много малко от тях. За момче ако някога имам съм избрала български, които не са от най-масовите.

# 31
Търсенето на оригиналност, особено за мъжко име, за мен е излизане от разумното и добрия тон. Предложените имена от авторката на темата ми харесват много всичките (без Росен). Дадох глас за Симеон по сантиментални причини.

# 32
Гласувах за Борис.
Предлагам Калин, Боян, Никола.

# 33
  • Германия
На мен трудно ми харесват мъжки имена и нито едно от посочените, не ми е особено любимо, но гласувах за Борис

Предлагам Самуил, Стефан, Виктор, Филип

# 34
Симеон. На второ място Росен.

# 35
  • Countryside
И от мен глас Борис, макар че май е масово напоследък, а и Георги ми е на сърце. Росен твърдо не.

Иначе харесвам : Матей, Алексей, Крум, Максим, Самуил, Марин, Никола(й), Стефан. От царските : Калоян, Йоан, Михаил и Асен ми харесват. Съвет от мен за името: съобразете с бащиното и фамилията и вижте как ще звучат. Успех с избора и леко раждане!

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 08:13 от Г-жа Букет

# 36
От изброените Александър, Борис и Симеон ми допадат най-много.
Относно популярността - най-популярното име в България е Георги според статистическите данни. За мен лично и едно от най-баналните, редом с Димитър и Иван. Явно повечето съдят за популярността по личното си усещане и среда, но според Националния статистически институт Александър е на #1 място в избора на родителите за последните години, а Георги на #2 място. Над 158 000 хиляди мъже носят името Георги, а малко над 59 000 хиляди - Александър. Всъщност, Александър е едва на 6-то място по популярност сред населението във всички възрасти. Съответно доводът, че Александър е свръх популярно име, а Георги е по-добрият избор с оглед популярността, е несъстоятелен. Близо 100 000 хиляди мъже повече носят името Георги сравнено с името Александър, като Георги е на #2 място с неголяма разлика от Александър и сред децата в последните 10 години. Което и да изберете от двете, ако се спрете на точно на тях, ще бъде популярно в съответния набор. Няма разлика. Единствената разлика е, че на обща база, извън връстниците, Георги е далеч по-употребявано. Желая ви здраве и леко раждане.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 19:29 от Рири

# 37
  • Най-красивата страна
Александър е хубаво,класическо име,но не бих го избрала,защото е прекалено често срещано.
Все хубави имена сте избрали.
Георги или Борис.

# 38
Михаил.

# 39
За мен Борис и Георги са страшно хубави имена, независимо от популярността им.
Александър също много харесвам.

Изберете си го така, че да ви носи хубави емоции. Не виждам проблем името да е стандартно. Аз имам много нестандартно име, има си както позитиви, така и трудности.

# 40
  • София
Гласувах за Симеон 💙

# 41
Предлагам Дамян.
От изброените само Росен не харесвам.

# 42
Гласувах за Росен. Предлагам Савелин.

# 43
Най-хубавото от всички ми е Борис, бащи ми се казваше така, ако имам син бих го кръстила така, но напоследък е доста често срещано, за това гласувах за Росен също много ми харесва. 
Като предложение- Никола и Владимир.

# 44
  • София/Севлиево
Аз предлагам Михаел (международно е,и е близко до Михаил,което пък е другото име на българския св.княз Борис,т.е.и име на владетел).От предложените нито едно не ми харесва чак толкова (евентуално Георги).

Общи условия

Активация на акаунт