В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 603
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
Аз на Хашимотото не спазвам кой знае колко хранителен режим, като цяло гледам да не ям доста неща, но ако ми се дояде нещо си взимам да ми мине мерака.
Аз съм на доза 25мг Еутирокс и днес ми излезе ТСХто-1.3, което е супер направо, предвид ниската доза. Но до преди да забременея дълго време го по държах до 2 само с хомеопатия, та не се очудвам. Изследвам го на около 30-40 дни.
Скариди и като цяло морски дарове (миди, октоподи) не са за препоръчване по време на бременност, първо са силен алергени, второ са опасни за наличие на тежки метали.
А за аромата на кафе само като се сетя и ми става гадно. Ама аз и преди мразех миризмата.

# 436
b.vel. Дано сега си по добре ! При мен няма повръщания. С първата ми бременност гаденето продължи до 11 или 12 г.с. С тази бременност вече постепенно се възстановявам, но пак подбирам храната. Избягвай храните, които не понасяш като миризма. Ако изведнъж огладнееш, не преяждай. Хубаво е да пиеш много течности ; фрешове, билкови чайове, вода. И аз много обичам кафето, но докато не ми мине с това гадене - не бих се пробвала. Хапвай често, но по малко - ако може по-леки храни. Чай от джинджифил и лимон наистина много помага.

# 437
С тази бременност за разлика от предишната кафе да не видя,но пък сега "умирам" за мока от  едно специално място.С месото е същата работа,миналата седмица реших да опека пилешки бутчета,е едвам издържах да не повърна от миризмата.
Иначе винаги като ми се прияде нещо по така и не съм сигурна,първо проверявам.Снощи правих паелля и специално проверих за скаридите,който се оказаха позволени стига да са добре приготвени.

# 438
Завръщам се и аз! Не съм писала, защото баба ми почина и имах нужда да го изживея.
Сега почвам да се съвземам и съм на линия.
Иначе прегледа мина. Всичко е наред и си отговаря точно на седмицата.
Все още се колебая да правим ли пренатален тест, но май ще реша след ФМ.
Моята докторка твърди, че за нея няма смисъл в моя случай, но все пак съм на 35.
Харесала съм Вижън среден пакет, но и Veracity звучи примамливо. Там ме притеснява, че дават резултата като процент, а не като категоричен отговор.
И накрая с много страх днес започнахме пазара за бебето. Намаленията бяха много изкушаващи и таткото настоя, защото е пълен оптимист.
Вие купихте ли вече нещо за бебето?

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 23:58 от Ralexa

# 439
Как сте с подуването? Аз май като гледам направо си е като корем, а не издуване... задържане на вода ли е, не знам...ужасно е Sad

Аз не купувам още, защото чакам първия си преглед 🙄 струва ми се цяла вечност Sad надявам се да се успокоя след прегледа, а после и след нова година.. но имам толкова много неща от момичетата, че едва ли ще ми трябват много други, а и вече си научих урока, че по-добре на момента да купувам отколкото да се презапасявам с неща, които може и никога да не използвам ... но е изкушаващо де, не отричам Simple Smile Simple Smile
Многодетните мами, вие притеснявате ли се от реакцията на близки и роднини, повечето хора не го възприемат.. аз живея в Америка и тук е по-нормално, но от моите приятели няма никой повече от 2, даже повечето не искат и второ .. не че ми пука, но особено с бременна психика съм леко податлива на разни неща Simple Smile

# 440
Здравейте, какво мислите за приема на Биозин мама профилактично и има ли от вас ,които го приемат?Весел ден

# 441
Ralexa, съболезнования!
Рано ми се вижда за пазар, а и нямам особен ентусиазъм за това.
 Многодетните шапка ви свалям!

# 442
Аз приемам Биозин мама профилактично. Simple Smile На своя глава Grinning Не съм се консултирала с лекаря.
Иначе и ние нищо не сме купували още. Харесахме много една етажерка в Лидл, но тя ще е за след 1г поне и двамата решихме, че е рано и сигурно пак ще я пуснат Grinning

# 443
Аз приемам Биозин мама профилактично. Simple Smile На своя глава Grinning Не съм се консултирала с лекаря.
Иначе и ние нищо не сме купували още. Харесахме много една етажерка в Лидл, но тя ще е за след 1г поне и двамата решихме, че е рано и сигурно пак ще я пуснат Grinning
Пускат ги, те въртят през определен период еднакви или подобни неща Wink

# 444
Аз се притеснявам от реакцията на близките. Вчера казах на майка ми и беше шокирана. За останалите ще отлагам поне още седмица - две. Много се радвам, че има и други смели мами. Гаденето почти отмина, но се появява понякога следобед. Умората не ми минава - непрекъснато ми се спи.

# 445
  • Германия
и за тук( Германия) е нормално 3 деца и 2 домашни любимци 😄 Около мен пълно със семейства по 3-4 деца, веселба! Вчера и аз казах на нашите, малко да разведря обсноновката около тази Корона в България. Майка не беше много изненада, единствено и е тъжно, че в трудни времена бременеем и няма как да идва да помага. Да се надяваме, че до лятото ще се оправи положението
 Баща ми и той нормално го прие, надяват се на момиче. Но някак си тръпката им беше преди, сега са ми свикнали 😜

За другите роднини предполагам, че ще научат от Фейсбук, няма да звъня да казвам. А и като не съм там ми е все тая за реакцията им. Със сигурност ще има такива, които ще се изкажат неподходящо.

# 446
  • Замък сред облаците
Ralexa, съболезнования, мила!

За Биозин мама - и аз го почнах на своя глава, АГ каза добре, като й споменах за него. Честно казано последната седмица спрях приема, защото го заподозрях за запека (и неее, приемът на основно тесто хич не беше също причина, нали), сега пак ще го подновя, не съм си свършила опаковката.

За купуването - хем искам, хем се притеснявам ( а нямаше уж да съм суеверна), но май ще оставя основните покупки за след Нова година. Сега реших като ми е по- притеснено на моменти, да взимам по нещо дребничко за бебчо, за да се успокоявам и да мисля позитивни неща. Онзи ден така като минах през ДМ взех една щипка за биберон, имаше и сладурски муселинени пеленки (комплект от 2 или 3 бр), но бяха 17лв и ми се досвидяха за момента (задето се оръсих по изследванията).
Половинката миналата седмица се загледа в детските щандове във Фантастико - “Не се сърди, човече”, шах, плюшки... 🤣🤣🤣

# 447
Аз очаквам всякакви реакции и въпроси, тъй като имаме момче и момиче (изпълнили сме квотата за пол), вече са поотраснали и ние можем да си "гледаме живота", а не сме и първа младост, но отдавна не ме интересува какво мислят хората. Имаме и куче и котка, общо взето веселба. Бременността, която изгубих, беше с близнаци и грам не ме притесняваше децата да станат 4. Повечето ми близки приятели знаеха тогава, така че сега може и да не си позволяват да коментират неуместно.

За покупки изобщо не се замислям на този етап. А и вече съм наясно, че повечето от нещата, които купуваме са от лична суета, не от необходимост, и се надявам да се стърпя да не се хвърлям в излишни покупки, а да пазарувам като ми потрябва нещо Blush

# 448
Здравейте, мами! Ние днес минахме на втори преглед и чухме сърчицето❤️. Засега докторът каза, че всичко е наред. Много е успокояващо да го видиш и чуеш, но тъй като аз съм късно юнска мама, вие повечето сте минали през това. Горе долу чета и гледам какво ще ме очаква след 2 седмици.😀😍

# 449
Здравейте и от мен отново!

Ralexa, съболезнования и от мен🙏

Аз пия само пренатална формула. Нищо не смея да купувам, много ми е рано.
Не казвам още много много, чакам да мине генетичния тест и 12 седмица. След тях мога да си отдъхна и да се похваля Simple Smile
Коремчето си личи, нося широки дрехи, защото съм слаба и за по-наблюдателните погледи ще стане ясно преди да реша да споделя.
С предните две бременности започнах накрая да пазарувам. Предполагам и сега ще е така.
Да са ни живи и здрави бебчетата, бързо ще им на пазарим ❤

Общи условия

Активация на акаунт