В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 615
  • 722
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос, ама мога ли да ям пикантно? Така ми се доядоха едни мега пикантни скариди, че от 3 дни мисля за тях Grinning
Отделно да се оплача, че от 2-3 дни съм с някаква кашлица и то само вечер. Лошо е в какви времена бременеем, защото звъня на АГ да питам за сироп или нещо друго подходящо, а тя ме праща да си правя ПСР.... При положение, че имам супер много сили, особено за 9.г.с. направо се учудвам колко съм свежа, нямам температура, за апетит и обоняние няма да говоря (все пак питам за скариди) Grinning
После звъннах и на ЛЛ и тя ми каза да си взема Стодал... Та ако някой се оплаче от кашлица и не знае като мен, Стодал е ок.

# 421
Здравейте момичета, някоя от вас ще прави ли пренатест и по специално Вижън, кой пакет бихте посъветнали да се ползва, аз като за първи път и за успокоение, си мисля за най-големият пакет, та ми е интересно да чуя мнения..Simple Smile

Аз си направих NiftyPro. Като сравниш цените, той обхваща най-голям набор от генетични заболявания за цена, за която в някои от тестовете влизат само синдромите на Даун, Едуардс и Патау. За Вижън не мога да изкажа мнение. С предишната бременност правих Veracity. Според това, което съм чела, всеки един тест, който се предлага на пазара, е достатъчно точен.

# 422
Момичета, аз също се задъхвам. Предходните две бременности не помня как беше🙈 Но аз се задъхвам като ходя или качвам стълби. Когато правя йога не. Явно тялото е привикнало към определено физическо натоварване.

Ваксина аз също не бих си била.

Аз ще правя пренатест, най-големият пакет. На моята възраст е силно препоръчително.

Аз да попитам вие как спите? Аз от началото на бременността се събуждам сама към 6 часа сутринта. Преди не можех да стана сутрин, сега се будя час преди будилника...

# 423
Y@n4eto  ,
Аз съм по същия начин със спането, но откакто съм бременна си лягам доста по-рано, а и се събуждам от това, че ми се пишка. 😃

# 424
Момичета, аз също се задъхвам. Предходните две бременности не помня как беше🙈 Но аз се задъхвам като ходя или качвам стълби. Когато правя йога не. Явно тялото е привикнало към определено физическо натоварване.

Ваксина аз също не бих си била.

Аз ще правя пренатест, най-големият пакет. На моята възраст е силно препоръчително.

Аз да попитам вие как спите? Аз от началото на бременността се събуждам сама към 6 часа сутринта. Преди не можех да стана сутрин, сега се будя час преди будилника...

Разгледай и NiftyPro(правят в Геника и NutriGen, които работят с клиника Малинов). Prenatest според мен са неоправдано скъпи, но са най-попоулярни просто. Да не звучи като разубеждаване, но изчетох информация за всички и не намерих логика да са толкова скъпи.

За пикантното исках да напиша, но забравих, че според мен няма никакъв проблем стига да нямаш киселини след това.

# 425
  • Германия
И аз се задъхвам, особено докато се кача на 3 етаж в детскатя градина да взема малкия. И с маска още по-зле.

Пикантно е ок, аз хапвам люто, туршии, но скариди май не са ок, не съм сигурна, аз не обичам.

Аз още не знам какво ще пускам, на 20 съм на преглед, тогава ще уточним. Чудя се кое ще ми е по-малко стресиращо.

Аз съм много зле с пишкането, на ден по 20-30 пъти съм в тоалетна 🥴

# 426
  • София
Здравейте момичета!
За задъхването имайте предвид, че това е също и един от симптомите при желязодефицитната анемия. Сравнително скоро се борих с една такава тежка анемия и си спомням как едва едва изкачвах стълбите в работата, имах чувството, че ще се задуша от липсата на кислород.
За неинвазивните тестове най-вероятно ще направя Harmony, но това ще го решим с доктора след резултатите от комбинирания скриниг и ранната фетална морфология, които ще направим в началото на 13 г.с.

# 427
Моят доктор работи с Пренатест и генетичният тест си правя към клиниката, в която се следя. Знам, че е скъпо, но в крайна сметка ми се иска да съм спокойна. С предните две бременности не съм се тествала, но бях много млада, а и тогава се правеще БХС. Когато бях бременна с дъщеря ми даже нямаше и ФМ, само видеозон и с тръба по тоновете ни казваха пола към 7 месец Stuck Out Tongue
 Надявам се, че и сега всичко ще е наред, явно с възрастта човек става по и аз не знам какъв Simple Smile

Аз анемия нямам, хемоглобинът ми е 133. Явно задъхването е от по-високата кислородна консумация на матката. Все пак осигуряваме кислород и на бебоците.

# 428
Ще ви цитирам какво пише в книгата, която чета сега. По повод задъхването. На раздел 11г.с. пише - "Сърцето ви бие с учестен ритъм, който е пряк резултат от увеличението на кръвната ви маса. Привеждането в движение на цялата тази кръвна маса, 25% от която отива директно за плацентата, създава много работа за сърцето ви. При усилие може да получите леко задъхване."

# 429
  • Замък сред облаците
Ще ви цитирам какво пише в книгата, която чета сега. По повод задъхването. На раздел 11г.с. пише - "Сърцето ви бие с учестен ритъм, който е пряк резултат от увеличението на кръвната ви маса. Привеждането в движение на цялата тази кръвна маса, 25% от която отива директно за плацентата, създава много работа за сърцето ви. При усилие може да получите леко задъхване."

Точно това е основната причина. И аз се задъхвам по стълбите или като говоря по телефона докато вървя (имам бърза крачка), но е леко, не оставам без дъх. Понякога обаче допълнителните дефицити на желязо, витамини от б група и прочее също оказват влияние. Така че просто се наблюдавайте Simple Smile

Днес си пуснах IgM тестовете токсоплазмоза и цитомегаловирус, резултатите ще са готови другия четвъртък, че ги работят по график. Положителна съм за всичко - вкл херпес симплекс 1 (очакваше се, имам редовно херпес на устата, даже ми излезе на 2 пъти откакто съм бременна) и рубеола. Толкова ми е смешно, явно съм я изкарала скрито с брат ми като деца, а той се обрина ужасно.
Ще разчитам, че токсото и CMV са за стари болести и че не са активни в момента, но ще стане ясно след седмица.

Пуснах и ТСХ 1.77, и фТ4 20.22, идеални са - ще ги следя на 45 дни, заради хашитоксикозата от пролетта.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 17:43 от AAndreeva

# 430
Искам да попитам момичета , които приемат Лтироксин. С колко мг започнахте ,през колко време изследвате Тсх и колко време отне да ви се регулира хормона? Аз вече месец го пия близо и доста ми спадна ,в смисъл бе ми 12,днес разбрах ,че е паднал на 6, имам надежда ,че скоро ще влезе в границите. Трябва си време .Спазвате ли хранителен режим ? Знам ,че не всички храни са ок за щитовидната. Липсва ми опит и инфо Simple Smile .

# 431
  • Замък сред облаците
Искам да попитам момичета , които приемат Лтироксин. С колко мг започнахте ,през колко време изследвате Тсх и колко време отне да ви се регулира хормона? Аз вече месец го пия близо и доста ми спадна ,в смисъл бе ми 12,днес разбрах ,че е паднал на 6, имам надежда ,че скоро ще влезе в границите. Трябва си време .Спазвате ли хранителен режим ? Знам ,че не всички храни са ок за щитовидната. Липсва ми опит и инфо Simple Smile .

Бери, аз ще ти отговоря за храните - като намаля тестото и захарта (тоест глутен, всичко тестено, всичко което съдържа захар) веднага ми се отразява - не се чувствам подпухнала, не ми е толкова уморено, въобще по-жив човек ставам. Според ендокринолога ми ако нямаш алергии/непоносимост към храните, това с ограничаването е безсмислено стига да се храниш умерено, разбира се.
Иначе за мг на тироксина - знам че между 50 и 125 варира до тежките случаи, но не са ми изписвали сега.

# 432
Моят доктор работи с Пренатест и генетичният тест си правя към клиниката, в която се следя. Знам, че е скъпо, но в крайна сметка ми се иска да съм спокойна. С предните две бременности не съм се тествала, но бях много млада, а и тогава се правеще БХС. Когато бях бременна с дъщеря ми даже нямаше и ФМ, само видеозон и с тръба по тоновете ни казваха пола към 7 месец Stuck Out Tongue
 Надявам се, че и сега всичко ще е наред, явно с възрастта човек става по и аз не знам какъв Simple Smile

Аз анемия нямам, хемоглобинът ми е 133. Явно задъхването е от по-високата кислородна консумация на матката. Все пак осигуряваме кислород и на бебоците.

Аз съм на 36 и имам вече един аборт заради Даун. Просто за мен е излишно да даваш толкова пари само за три болести докато на същата цена ще изследват бебето за още куп генетични аномалии. Разбира се, това е просто съвет от мен, решението си е твое Blush

# 433
  • София
Berryto, аз бях на 50 мкг Еутирокс преди да забременея, а сега съм на схема 75 мкг един ден и 100 мкг на следващия. Ендокринологът ми иска да го следим на 30 дни по време на бременността, предстои ми да видим в понеделник докъде сме го докарали, че последно беше 5.5.

Преди бях прочела купища разнопосочна информация за храненето, но към днешна дата, доколкото знам, няма силни доказателства, съответно и не спазвам никакъв конкретен режим.

# 434
Момичета, при мен днес беше много тежко положението. Започнах с една глътка кафе, което не бях вкусвала от месец и след това като се започна с повръщане, та 4 пъти до обяд.  Кръвното ми беше 81/100 и пулс 110. Буквално се бях разтреперила и нито можеш нещо да вкусиш, нито нищо. Не знам дали и вие минавате през това, но тъй като при мен е първа бременност, все още нищо положително не съм усетила, а само неразположение и се чудя кога ще мине. Утре сме на преглед и дано с бебчо всичко да е наред. 😍

Общи условия

Активация на акаунт