В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 578
  • 722
  •   1
Отговори
# 465
Момичета по повод нишките, според вас докога може да пием Дуфастон или Утрогестан. Днес като казах на докторката, че все още го пия и тя много се учуди, но моя проследяващ още не ми го е спрял Simple Smile Иначе ако нямате ярка кръв, а само такива зацапвания леко, мисля че няма повод за голямо притеснение.

Тук на мен ми спряха прогестерона в 7г.с. когато видяха сърцето, казаха, че е повече противопоказно отколкото ефективно да го продължа след тези седмици. В България знам, че до към 12та го дават, с което Сигридов не е особено съгласен, а аз много взимам под внимание неговите думи.

# 466
Благодаря ви много, момичета за подкрепата!
Много мило ми стана!
Иначе и аз от седмица имам такива нишки. Отлепяне нямам и то отдавам на кръвоснабдена шийка, а имам и раничка. Дано скоро всичко отмине при всички, че много се напрягам така.

# 467
  • варна
Ах, че сте ми активни - така ми харесвам
Ваксина няма да слагам
Да попитам мамчетата от Варна къде сте се насочили да правите БХС и фетална?
При мен за сега нищо интересно - страшен апетит чак се плаша хихихихих
Да ви попитам - правите ли секс момичета?

# 468
Аз съм против всички ваксини особено ако е здрав човека. Със страх ги бием и на децата, но те са задължителни и нямам как да взимам такава отговорност, но дори и за Ковид да има, не знам дали бих си я сложила. Не искам да съм опитно зайче Simple Smile

За прогестерона, аз с предишната бременност го взимах до 12 свдмица (Америка), но се страхувах много когато го спирах, защото не се знае рязкото намаляне какво би причинило (не би трябвало нищо) но е желателно изследване все пак да се проследят нивата за определения етап от бременността.
За момчета и тук знам от доктори, че въобще не е хубаво да се взима дори и в ранен етап. От докторите знам, че увеличава окосмяването, което потвърждавам с дъщеря ми. Роди се много окосмена и то на много места, но всичко падна до 1-2 месец и до ден днешен си е много руса, беличка, като цяло В светлата гама и без никакви косъмчета, а като помня как беше .. тъмен цвят на кожата, косми, черна коса... тотална промяна .. така че това не е кой знае какъв проблем, но вторият, който ми спомена дпктора беше свързан с ориентацията при момчетата при взиман прогестерон. Има линк, но естествено не важи всички.

Много често бременните (както и аз с предишната ми бременност) взимат за всеки случай, а не защото толкова се налага. Когато го изследвах моят винаги беше супер и реално не се е налагало. Но ако е нисък, то тогава е задължително и проблемът идва от ненужно голямата доза при условие, че организмът няма нужда от него Simple Smile

# 469
mimi_82 ,
На 10.12. имам час в Майчин дом, тогава ще ме регистрират, като в пакета за проследяване на бременност са включени всички изследвания, както и БХС и феталните морфологии.
Та, мисля там, а ако се наложи допълнително мнениие, ще отида и при
д-р Стоилов от Добрич. 😊

# 470
Аз също си закупих пакет за следене, в който влизат всички изследвания, ФМ, доплер и т.н. Не влиза стойнотта на генетичния тест и раждането. Но пък ни предлагат 24/7 спешна помощ, дано не се налага, и извънредни приеми и прегледи, дано не се налагат. При мен е рано, защото съм едва 8 седмица, но такава е практиката на лекаря и се чувствам спокойна като имам на разположение медицинска грижа, особено в тези смутни времена.
Иначе аз се чувствам добре, много ми се ядат плодове, което е ново за мен. Макар да съм качила само 500 гр. Коремчето ясно личи. С предните две бременности ми пролича чак 5 месец, но явно и затова възрастта има значение 🙈
С тати чакаме генетичния тест, за да споделим с приятели и роднини. Засега само децата знаят и няколко мои колежки, от които нямаше как да скрия.
Голямо вълнение си е всяка бременност! Само позитивни емоции и здрави бебчета пожелавам за всички нас ❤

# 471
Аз другия петък съм при следящия ме АГ и ще го питам какво правим с тоя прогестирон. Мен ме е страх вече да го пия, след като прочетох и вашите коментари.
 И ще ида да си пусна едни изследвания за 3път да ме боцкат ама по-добре да се знае Grinning Да видя как са му стойностите.
Иначе за секса.. ние не правим след това прокървяване ме хвана шубето. И уж казват хормони бушуват, аз хич нямам желание. При мен и без това е много тясно, чувствително, отвреме навреме ме боли та по-добре така. ММ вече е пощурял човека, но го компенсирам Grinning

# 472
  • Замък сред облаците
Аз последните два дни вечерям една голяма купа салата + шоколад, уж фибри, витамини, това-онова, обаче сутрин кантарът показва -400 гр 😄 от голямо значение е това тесто, ей!

Секс йок по лекарска препоръка, то с това прицапване закъде ти. А милото не иска да ме пипне, страх го било да не направи нещо на бебето, включително едвам ме прегръща да не ми натиснел корема 🤣 Ох, голям ми е сладур.
Миналата година така се въздържахме месеци заради други мои здравословни проблеми, така че е преживяемо - когато му дойде моментът, ще си наваксаме.

За прогестерона ще се доверя на АГ. Предпочитам леко космато бебче пред възможността да го загубя.

# 473
Ние спряхме в 9гс прогестерон.
Иначе някой бебенца се раждат с мъх защото последните месеци са покрити с него за да се топлят и не винаги успява да падне преди раждането.

Аз се тъпча с тесто и с всичко и нищо не качвам и ми е притеснено. Питах АГ и каза че още няма какво да го мисля, но не знам.

# 474
Ваксина няа да си сложа. Миналата година със сина ми изкарахме и 2та грипа, тиа А беше доста тежък, тип Б доста по-леко го минахме.
Момичетата на прогестерон, сигурно знаете че се спира по схема с постепенно намаляване. Седящите ви лекари най-добре знаят. Аз миналата бременност бях на ударни дози до края, първите 12 седмици утогестан + дуфастон. След това от 17г.с. Пак на утогестан, защото действа като химичен серклаж, а аз имам проблеми с шийката и до края си бях на 2х2. Реално за това са лекарите да преценят рисковете. Сега още не съм минала на орогестеронови препарати, ама след серклаж сигурно пак ще съм на утогестан до края.

# 475
Аз бях писала в предната тема за прогестерона, че се препоръчва максимум до 12г.с., а Сигридов вярва, че при продължително приемане при момче влияе на ориентацията... според мен е малко измислено, ама всеки си има теории... на мен предния път (инвитро) ми го спряха в 9та седмица.
Но това си е работа на лекарите, ако нещо ви притеснява, искайте 2ро мнение, много лекари се презастраховат като го изписват... Но ако се налага... Аз бях на прогестеронови инжекции, те са по-добрият вариант, но в България ги няма...

Тестото и на мен ми е слабост, но за момента не ми се отразява.

А за секса е ужас, само това ми е в главата... Чакам да ми мине Grinning

Ваксина сега няма да си сложа, смятам че е излишно и само ще ми натовари организма.

Моето бебенце беше косматичко по гърба, като животинче Grinning но падна козинката за седмица-две.

# 476
  • София
Момичета, една седмица си бяхме с каката и нашите на село, голям мързел му ударих, спане до 9.30/10.00, спане на обяд по 2/3 часа, имаше кой да ми готви, глези, направо не ми се тръгва за София. Половината колеги са с ковид, работата ме държи постоянно права, а още не съм казала на колегите, само шефа знае, че да ме пуска на лекар. Както бях с гадене и бях почнала да свалям кг, тук питки, баници, чудесии, добре че сме в ремонт и не знам къде ми е кантарът 🤣 Мм ме чака да се прибера и да от лепвам тапети.
На 25 съм на Фетална морфология, на 26 ще ходя до Майчин дом за БХС. Поръчах една блузкя за каката, пише “Повишена в голяма сестра”, малко гадно ми я нарисуваха, ама с една пола ще е идеално да споделя на сестра ми и най-добрата ми приятелка Simple Smile)

Ваксини не слагам аз, особено щом е по желание. А за генетичния, мисля да го пропусна предвид, че съм на 30 години и нямаме излишни пари, дано не ми се налага да търся варианти. Коремът си ми е надут, точно се беше по прибрал, ако някои скоро не ме е виждал, лесно ще предположи, но обличам по-широки дрехи. Страх ме е, че имам още 4 инжекции фраксипарин и трябва да почна да обикалям да търся нови, дано намеря!

За сексът да кажа, лекарката каза да не правим до 10/12 седмица, за да не прокървя. Голяма гадост. Мм намазва, ама аз вече не издържам, хормоните яко ме бият, вечер сънувам мокри сънища с мм, няма да издържа още дълго 🤣 една седмица бяхме разделени и поне още две ще спим при нашите само с детето, заради ремонта...мисля да й пиша на гинеколожката да дава зелена светлина вече. Влизам в 11 във вторник.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 12:27 от vikim23

# 477
Момичета, които сте на терапия с фраксипарин или клексан, имайте предвид, че на сайта на Изпълнителна агенция по лекарствата е обявен списък с всички аптеки във всички градове ,които са заредени с тези препарати като се продават срещу генетичното изследване за тромбофилия и рецепта. Вече си взех така мисля, че по този начин хората, които се презапасяват с лекарство без да им трябват, няма да мога да ги изкупуват.

# 478
Момичета, които сте на терапия с фраксипарин или клексан, имайте предвид, че на сайта на Изпълнителна агенция по лекарствата е обявен списък с всички аптеки във всички градове ,които са заредени с тези препарати като се продават срещу генетичното изследване за тромбофилия и рецепта. Вече си взех така мисля, че по този начин хората, които се презапасяват с лекарство без да им трябват, няма да мога да ги изкупуват.

Фраксипарин има ли някъде? Аз разбрах, че само клексан и си искат изрично рецепта на която да си пише “клексан” та ще трябва аз да ходя за нова..

# 479
Felisha05, аптека Орфей имаше фраксипарин. Аз купих от Люлин наистина клексан, но ми го продадоха с рецептата за фраксипарин.

Общи условия

Активация на акаунт