В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 587
  • 722
  •   1
Отговори
# 450
  • Германия
Рано ми се вижда пазаруването, може би на пролет, но и аз имам повечето неща, легло, количка, дрехи. Сестра ми роди януари тази година и тя ще ми даде дрешки, вече чаршафи, корито, тези неща понатам. У нас днес е бомба, махаме стария гардероб, купихме нов, навсякъде кашони, дрехи, плоскости и децата да помагат искат, аз не бутам нищо 😄

# 451
За ваксина бяхте говорили, аз няма да слагам. Грип не съм карала от 6-7 години, този път лесно ми се размина, защото тук са настоятелни, но акушерката ми каза да се запиша на регистратурата, казах ок и с това приключи историята.
Предлагат и след 16г.с. за магрешка кашлица, но и нея няма да слагам.

Покупки почти няма да правим, докато се наканя да махна някои неща от каката и пак съм бременна. Та си имаме почти всичко. Само нов слинг ще трябва да взема, че стария някъде изчезна след поредното местене и пътуване.
Всичко останало още тогава го взимах универсален цвят, в случай, че все пак ни е излъгал ехографа.

На нашите изпратихме картички за Коледа и снимки от ехография вътре. Пуснах ги до брат ми и сестра му на ММ, те ще ги дадат на нашите след феталната морфология и ще им снимат реакциите.
Ще има шок определено, заради ин витрото предния път. За това и решихме да вкараме елемент на изненада този път. Преди всички трепереха над календара и брояха дни. А и много удобно се пада по Коледа, много подходящо време за подобен анонс е според мен. 🎀♥️

# 452
Момичета, вие имате ли киселини? Аз никога през живота си не съм имала и знам, че през бременността е нормално,  но мислех, че ще е в по-напреднал етап. 🙁

# 453
Ralexa, съболезнования и от мен!

При мен се очаква да имаме второ детенце,не мисля, че ще изненадам кой знае колко някого освен работодателите ми. Сред колегите ми има доста многодетни между другото. Даже един е с 5 деца, не знам как се справят, но изглежда супер човека Simple Smile

За покупки изобщо и не мисля още. Чакам генетичния тест, защото съм със свито сърце все още дали всичко е нормално. Всъщност сигурно до 9ти месец нищо няма да взема понеже от баткото основните неща ги има. С първата бременност бях много ентусиазирана и само разглеждах колички, кошари, дрешки. Но чак след втората ФМ купихме първо количка. Към 8ми вече започнах пелени и т.н основни неща.

# 454
Относно ваксините, намерих следното инфо в болничен сайт;

Бременна съм. Трябва ли да си поставя противогрипна ваксина?

Поставянето на противогрипна ваксина е препоръчително за всички бременни на всеки етап от бременността – от първите седмици до датата на раждане. Възможно е да се заразите с грип и COVID-19 едновременно, а изследванията сочат, че ако това се случи, вероятността да развиете сериозни усложнения е по-голяма. Затова е препоръчително да обсъдите с Вашия личен лекар поставянето на противогрипна ваксина.

# 455
Противогрипните ваксини тази есен бяха дефицит,не ми се вярва сега да има изобщо!Двама различни АГ ми казаха ,че не било хубаво бременна да си слага,в чужбина май е препоръчително даже!

# 456
  • София
Чета ви редовно, макар и рядко да се включвам. Мен ме мъчат киселини, от хормоните е, опитвам се с газирана вода да ги потуша, кога действа, кога не. Оригвам се на поразия, особено сутрин и вечер. И миналата бременност бях така първите седмици, после това отшумява.
Няма да се ваксинирам, както и генетичните тестове ще си ги спестя. Като за трета бременност, без особени придружаващи заболявания и сравнително млада възраст - на 32 съм, мисля да го карам по-спокойно.
Ще оставим пазаруването за последния момент, няма да се впускаме в излишества, още пазим някои неща от каката и баткото.
Те и двамата са летни бебета, та традиционно по празниците уведомяваме всички, както и сега ше направим, живот и здраве да е.
Сигурна съм, че дори и да не се зарадва някой от родата, няма да го покаже, пък и не ме интересува особено.

Момичета, вие имате ли киселини? Аз никога през живота си не съм имала и знам, че през бременността е нормално,  но мислех, че ще е в по-напреднал етап. 🙁

# 457
Здравейте момичета! Днес бях на БХС във Фемина при д-р Икономова и жената беше в страхотно настроение. Видя ме, че съм се притеснила много. Поговорихме си, видяхме бебето. Хванахме го как си подскача Grinning Каза, че според нея всичко изглежда наред. Всичко е в норма и добре се развива. По време на изследването прецени, че ще бъде госпожица, но за мен това са си догатки на този етап. Ще видим понатам.
С генетичката другата събота ще видим и кръвните резултати. И се надявам да е ок всичко. И сега си мисля да си ходя на фетална при нея, защото съботата ми е много удобна така. А пък в някакъв момент живот и здраве да отида при Богданова и да раждам при нея.

# 458
Здравейте момичета, отдавна не съм писала но имах ужасно тежка седмица. Чувствам се много зле, денонощно ми е лошо, едвам хапвам по нещо. За капак цяла седмица на работа беше ужасно натоварено и напрегнато, а вчера беше върха на сладоледа, защото се оказа, че имаме и позитивен на ковид колега, с който съм контактувала. Не влизам във филми, силно се надявам да не съм се заразила, но от следващата седмица минавам хоум офис, не мисля да се връщам в офиса. Прекалено много хора, висок риск да лепна нещо.
Относно грипа, февруари покрай детето всички изкарахме тип Б, доста тежко беше, това което знам, е че се придобива траен имунитет. Честно казано и да не бях го карала, не бих помислила за ваксина. В условията на пандемия, ваксиниране ми се струва прекалено рисково.
На 26.11 съм на следващ преглед и да се запиша на ЖК. Искам да ми минава вече това състояние на постоянно гадене,че ми скапва и настроение и всичко.
Лека вечер и бъдете здрави!

# 459
  • Германия
Момичета, кой от вас имаше нишки кръв и какво ви казаха? Днес на 2-3 пъти забелязах, докато се бърша, едва забележими, но ги има. По бельото няма. Тук не знам да има Дуфастон и Уро... събота вечер е, не ми се ходи и по болници... Имам стягания и болки от време на време 🙁😟

# 460
  • Замък сред облаците
Момичета, кой от вас имаше нишки кръв и какво ви казаха? Днес на 2-3 пъти забелязах, докато се бърша, едва забележими, но ги има. По бельото няма. Тук не знам да има Дуфастон и Уро... събота вечер е, не ми се ходи и по болници... Имам стягания и болки от време на време 🙁😟

Аз бях с такива. Според докторката е хормонално, нямам отлепване, а не иска да ме гледа вагинално за полипи и ранички, смята че е по-възможно да се раздразни шийката от преглед в момента. По веднъж в седмицата ми се случва, тамън бях намалила Дуфастон 2х1, от няколко дни съм пак на 3х1 защото пак се появиха. С 3х1 ги няма. Болки аз нямам, може би веднъж-два пъти седмично да ме посреже леко, но е моментно усещане. Първите седмици беше по-често. Ако усещането ме протеснява, взимам 2 но-шпа. Почивай повече, гледай да лежиш и не вдигай тежко. Ако те притеснява, отскочи до спешното за консулт утре. Напъвала ли си се в тоалетната?

# 461
  • Германия
Днес се навеждах, кляках по-вече. Изпразвах гардероба, усетих се и после уж си почивах, но сега пак забелязах. Дано мине, страх ме е, че е събота вечер и няма да мога да спя от притеснение.

# 462
  • Замък сред облаците
Днес се навеждах, кляках по-вече. Изпразвах гардероба, усетих се и после уж си почивах, но сега пак забелязах. Дано мине, страх ме е, че е събота вечер и няма да мога да спя от притеснение.

Foley, от 1-2 нишчици само по хартията няма нищо притеснително щом не се усилва.  Може би си се претоварила, не забравяй че шийката в момента е и богато кръвоснабдена, не е задължително да е от матката. Легни си по-рано днес, пий топло мляко или ментов чай да се отпуснеш. Вземи крем и си направи лек масаж на корема, даже може да му поговориш. Малките са бойци, а ние се фрапираме от най-малкото, като причините са десетки възможни. Дишай дълбоко, всичко е наред!

Едит: ето, и аз сега имах една нишчица колкото мигла. Знаеш ли, напомня ми на спукан капиляр като имаш хрема 😅

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 21:48 от AAndreeva

# 463
Момичета по повод нишките, според вас докога може да пием Дуфастон или Утрогестан. Днес като казах на докторката, че все още го пия и тя много се учуди, но моя проследяващ още не ми го е спрял Simple Smile Иначе ако нямате ярка кръв, а само такива зацапвания леко, мисля че няма повод за голямо притеснение.

# 464
  • Замък сред облаците
Момичета по повод нишките, според вас докога може да пием Дуфастон или Утрогестан. Днес като казах на докторката, че все още го пия и тя много се учуди, но моя проследяващ още не ми го е спрял Simple Smile Иначе ако нямате ярка кръв, а само такива зацапвания леко, мисля че няма повод за голямо притеснение.

Моята АГ каза до края на трети месец. Някъде из форума четох, че не се препоръчва по принцип по-късно от това особено при мъжка рожба, но има и изключения когато се пие през цялата бременност при проблеми с прогестерона. Така че - според случая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт