В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 371
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Девойки, аз ви напускам. Мисед, утре ми предстои абразио. Благодаря ви за подкрепата досега!
Много неща искам да ти кажа, но знам, че е излишно. Всеки трябва да си изживее болката по свой начин. Искрено съжалявам за загубата ти Sad Пожелавам ти много сили, спокойствие и всичко да мине по мед и масло с процедурата утре, за да се възстановиш бързо и скоро да ни зарадваш с добри новини! Силно гуш!

ПС задължително да пуснеш след време всички възможни изследвания!

# 541
  • Замък сред облаците
Мили и златни, да сте ми живи и здрави, и вие и бебчетата ви!
Засега се концентрирам върху себе си, поревах си по-рано за така стеклите се обсъоятелства. Мъжът ми ме подкрепя страшно много, макар и по вайбър, да ми е здрав и той.
Гледам там за допълнителните изследвания после, май основно тромбофилия ще пусна, иначе вече знам че Б12 и прогестеронът са ми ниски за нуждите на бременността. Б12 е необходим за синтеза на хормона да уточня. Но от каквото чета - понеже при първичен хормонален дефицит на прог. не настъпва оплождане, а аз го избутах до края на втори месец, ниският прогестерон може също да е свързан с вродени дефекти на плода и природата да си върши своето. Та така. Малко по-философски засега, емоционлно ще го изживея като се прибера при моя вкъщи Simple Smile

Пожелавам на всички мацки тук пухкав финал!

# 542
Момичета, аз говорих с генетик. Каза, че високата фракция била индикация за евентуална прееклампсия или цитомегаловирус. Да си направя изследване за тромбофилия и цитомегаловирус, също и за Ковид, че било неизследвана територия(?!?!?). Каза, че е момченце. Толкова се надявах на едно момиченце.... Бебчето, което загубих беше момиче, но явно е било писано да съм мъжка майка. Само да е здравичко Simple Smile Ще видим и на ФМ какво ще ми кажат, а изследвания ше пусна тогава, защото и без това ще ми вземат кръв за ПКК.

# 543
Това исках да ти напиша и аз, но не знаех дали е удачно. При моите 2 от 3 загуби изследвах прогестерорн и ЧХГ и тогава си мислех, че имам проблем с прогестерона и не произвеждам достатъчмно, за да задържа бременността. След това започнах лечение в репродуктивна клиника, една от най-добрите във Флорида, и от там ми казаха, че прогестеронът е индикатор дали бременността е здрава и проблемът в моите загуби не е бил прогестеронът, а самите ембриони. Това е било знак, че те няма да се развиват. Естествено аз взимах, защото все се надявах да съм от този малък процент, за които това не важи, но реално само удължавах агонията. В момента, в който спирах прогестерона, защото видимо плодът изоставаше прекалено много и се губише изцяло надежда, започвах да кървя и да изхвърлям всичко сама. Една от загубите ми беше с късна овулация и имного изоставащ ембрион, та затова сега още не мога да се зарадвам, защото пак съм с много късна овулация.

при успешната ми втора бременност - прогестеронът ми беше 40 (бях на вагинален препарат, който не се отразява на кръвното изследвана), а бременността беше месец след последната загуба, в която прогестеронът ми беше 12 - референтните стойности са като твоите, та може би в моя случай това важеше, че от началото то си е показвало, че нещо не е както трябва..

Дори ЧХГ ми не растеше така както с успешната. С успешната ми се утрояваше почти, а с неуспешните почти се удвояваше - това е моята история... изчела съм толкова много и знам, че здрави бебета са се раждали и с нисък прогестерон, и с ниско нарастващо се ЧХГ, както и обртното .. и с прекрасни резултати, може във всеки един момент нещо да се случи. Аз не се радвам докато не стигна 27 седмица, в която знам, че съм минала всички генетични изследвания и дори и да родя преждевременно, има шанс за оцеляване... просто това е орисията на загубите.... (при мен излязоха много висока активност на НК клетките, които са атакували ембриончетата и терапията ми беше интралипид до 24г.с.)

# 544
Andreeva, съжалявам, много добре си си настроила мислите за сега. Всяко нещо е с причина. Давайте напред и се подкрепяйте, това е ключът.

# 545
Момичета Прогестерон с реферетни стойности от 10 до 44, а моят резултат е 14.39,това ниско ли е? Не пия и не слагам никакъв прогестеронов препарат. В 7г.с.+6дни съм.

# 546
На ниската граница е. Дават, че е хубаво да е около 25 в третия месец от бременността, но се посъветвай с доктора. Ако видеозонът отговаря на седмицата, в която си и досега не си имала прокървяване, може да Не е проблем, но това само ако докторът е потвърдил ситуацията Simple Smile

# 547
Ами като ида на преглед ще питам. Нямала съм кървене или зацапване,нямам болки. Бебето до сега си е отговаряло. Просто на моя глава си го пуснах да видя. Май беше грешка.

На ниската граница е. Дават, че е хубаво да е около 25 в третия месец от бременността, но се посъветвай с доктора. Ако видеозонът отговаря на седмицата, в която си и досега не си имала прокървяване, може да Не е проблем, но това само ако докторът е потвърдил ситуацията Simple Smile

# 548
Привет и от мен. След сутрешните ми страхове минах през следящата ме АГ, прегледа ме на ехограф, точица си е там, порастнала е и има пулс. Мигрената ми обаче продължава и пуснах на своя глава естрадиол и прогестерон. Естрадиола ми е над 3000 /стойност над обхвата на измерване, та не се знае точно колко/ , а прогестрена 38,36 при референтни стойности за 1 триместър 11-44. Притестненията ми обаче се засилват, защото при 2 положителен тест прогестронът ми беше 43,36, а 15 дни по- късно- 39,28. Сега е още 1 единица по- надолу, като изследванията са в 1 и съща лаборатория. Уточнавам, че съм на кринон, защото съм след инвитро, но е вагинален и знам, че не се отразява на кръвната стойност. Прочетох, че прием на антибиотици може да повлияе на стойността, а аз съм на аугментин заради упорита кашлица 3та седмица. Разбира се може да е и проблем с прогестерона, бременността, всичко. Паниката не ме напуска и непременно ще го обсъдя с доктора. Случвало ли ви се е такъв лек спад?
P.S. По принцип не съм хипохондричка, но докато не гушна здраво бебче живот и здраве през юни 2021 г. няма да се успокоя. Случилото се с Андреева днес още повечеме травмира....

# 549
Здравейте момичета, аз днес ходих на фм и бхс. Всичко е наред с бебчо и даже разбрахме пола. 95% мъжле. Радвам се, тайничко вътре в мен си знаех. Върви с една седмица напред. Днес влизам в 12 г.с а по ехограф е 12и 6 с. Ходих в Майчин дом и съм доволна от лекаря. Но му забравих името, нещо с Д беше.

# 550
AAndreeva съжалявам за случващото ти се,като жена преминала през това два пъти,мога да си представя бурята от емоции през която преминаваш,изживей ги,не ги подтискай, и когато се почувстваш отново готова,давай смело напред.Аз само мога да ти пожелая много скоро да се похвалиш отново и този път до финал!

# 551
Аз съм много зле! Днес се записах за жк в моя град, взе ми секрет и ми издаде направление за кръв и урина. Преди малко отваряйки раницата си виждам, че съм забравила да занеса секрета в лаб... Просто нямам думи. Ако го занеса утре късно ли е?

След работа ме взема мм и тръгваме към Карлово на преглед при другия доктор. Отивам пред кабинета, звъня, звъня и отваря някаква от друг кабинет и ми казва, че др Матев е в отпуск. Аз избеснявам, че съм пътувала от друг град и как може да не звънне да предупреди. После си поглеждам бележките в телефона, прегледът е бил за 12-ти... Шах и мат за днес.

# 552
Мисля, че можеш да се храниш секрета в хладилник и утре да го занесеш в лабораторията.

# 553
На мен когато д-р Чалова ми взима секрет лятото,понеже беше след 5 часа ми каза,че няма проблем да го дам на следващия ден и да  съхранявам на стайна температура

# 554
АAndreeva,  толкова много съжалявам! За съжаление и аз март месец минах през абсолютно същото. Прегръщам те силно и ти пожелавам съвсем скоро много лека бременност и пухкаво бебе на финал.
Heart

Общи условия

Активация на акаунт