В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 431
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
  • Германия
И моите гърди омекнаха, не са напрегнати, в неделя не ми се гадеше, за сметка на това вчера 🤮 Мисля, че вече е нормално да отшумяват едни симптоми и/или да се появяват други. При мен и кожата се изчисти тази седмица, апетита пък изчезна...бъди спокойна!

ААndreeva , стискам палци!

# 511
Дано да сте прави, направо съм в постоянен стрес, успях да се свържа с АГ и ми казаха да отида без час днес за мое спокойствие. Дано всичко да е наред 🙏

# 512
Андреева, силно стиснаъи палци!
Шели, нормално е. Моите гърди също на няколко пъти спираха напълно да ме болят, след няколко дни почваха пак. Вече почти не ме болят, само са тежки и зърната на моменти са чувствителни, но пак не е нон-стоп. Още в началото питах док и каза, че ден с ден няма да е еднакъв, от към симптоми и ще изчезват и ще се появяват.
Мен от няколко дни се опитва да ме боли главата, много е досадно.

# 513
Здравейте, бъдещи мами 🤰

Да попитам, някоя от вас поддържа ли температура? Днес влизам в 9 г. с., малко гаденето ми е понамаляло, но продължавам да изпитвам неприязъм към почти всяка храна. 😀😀 Притеснява ме обаче, че температурата си е все около 37-37.2.

# 514
  • София
Момичета, тази сутрин не усещам гърдите си така напрегнати, не съм повръщала рано сутринта, както предните дни и цяла нощ бях с мигрена- обикновено тя ме хваща преди цикъл и  от положителния тест само веднъж много леко. Ужасно се тревожа, че нещо е станало с точица... На преглед съм чак в четвъртък и ще полудея до тогава. Има ли и други, при които симптомите временно да намаляват/ изчезват?
Моите неразположения доста намаляха предната седмица, още повече, че се наспивах и имах постоянен достъп до храна и нямаше кога да ми става лошо. Опитвам се да не го мисля, НО!!! Миналата година по това време се оказа, че сърчицата на бебетата са спрели. Днес влизам в 11гс,  11+1 ми беше кюретажа 2019 и колкото и да се опитвам да мисля положително и да гледам напред, тази седмица ми е доста трудно. Определено ми оказва влияние, че забременях по същото време. На 20 ноември ме приеха в Майчин дом. На ФМ съм на 25-ти чак и се моля да ми се догади или да ме болят гърдите, но уви....появяват ми се разни болезнени спомени и това, че се чувствам добре, работя и съм подвижна ме смачква. Дано всичко да е наред с всички ни и да минат тези критични дни. Трябва да търся и фраксипарин, че моя свършва, и още повече ме тресат нерви...не съм имала такива притеснения предните два пъти, не съм паника попринцип и това психически ме натоварва много. Мм спи в нас, а аз с каката при нашите заради ремонта и нямаме и време да си поговорим и да ме успокои, не че го бива много...

Андреева, стискам палци!!

# 515
Здравейте, бъдещи мами 🤰

Да попитам, някоя от вас поддържа ли температура? Днес влизам в 9 г. с., малко гаденето ми е понамаляло, но продължавам да изпитвам неприязъм към почти всяка храна. 😀😀 Притеснява ме обаче, че температурата си е все около 37-37.2.
Аз редовно вдигам 37, не се притеснявай, нормално е. Аз също съм в 9 г.с. Продължава да ми се гади, някои храни ме отвращават / най-вече месото. Гърдите вече не са толкова напрегнати.
Момичета, чета за този БХС. Може ли повече инфо задължителен ли е, различава ли се от феталната, АГ ли трябва да ми го назначи и изобщо повече инфо?

# 516
vikim23 Около 11 г.с. вече трябва да са по-леки симптомите и да се връща енергията постепенно. Опитай се да мислиш позитивно и гушкай детенцето. Когато ми е много криво заради симптомите, аз гушкам моята дъщеричка, гледаме бебешките й снимки заедно и моментално се успокоявам. Стискам палци ! Flowers Four Leaf Clover

# 517
Vikim23, напълно те разбирам, и аз съм в постоянна паника и колкото и да си повтарям, че трябва да се успокоя, не се получава. Благородно завиждам на всички, които нямат притеснения и си живеят живота. Така ми се иска да имах домашен ехограф за успокоение. А и днес тази мигрена ме довършва, по принцип ми помага само хедан, е сега е противопоказен. Само всичко да е наред с точица ще изтърпя и мигрена, и всичко. Дано при всички ни всичко да е наред до финал Simple Smile

# 518
Момичета, и аз да се присъединя към лудналите майки. Слава Богу не съм сама. И аз се тревожа нон стоп, въпреки, че знам колко е вредно това за бебо. Аз съм малко по-назад от вас и утре влизам в 9.г.с, чакам тази 12 г.с. със свито сърце.
И също като вас нямам никакъв, ама никакъв апетит, явно е нормално, и с килограмите съм стабилна, не качвам особено, нямам спомен как съм била преди, но пък коремчето стърчи Simple Smile
Моля се за всички нас и нашите бебоци, добре че можем поне да се подкрепяме взаимно, защото първо, все още не сме споделили с много хора, а и второ никой не може да ни разбере. Хората са в ковида драма и каква ли не друга драма, а нас ни тресе бебе еуфория Heart

# 519
Нашият бъдещ татко е толкова суеверен, че до тази заветна 12-та седмица не дава да споменем дори и на родителите ни. Аз бих била по-спокойна ако и те знаят, но се съобразявам и с него, все пак. Вие вече казахте ли на вашите близки?

# 520
Момичета, чета за този БХС. Може ли повече инфо задължителен ли е, различава ли се от феталната, АГ ли трябва да ми го назначи и изобщо повече инфо?

БХС е комбинация от ФМ и кръвно изследване. На база показатели от кръвната картина(по спомен се гледа hcg хормона и още една стойност, но не помня коя) и измервания на определени части от тялото да ги нарека на плода(само за нухална гънка се сещам сега, но имаше и нещо със сърцето, няколко показателя се гледаха, има инфо в нета) се прави вероятностна оценка за риск от синдромите на Даун, Едуардс и Патау. Не е задължителен, но е силно препоръчителен, въпреки че не ти дава сигурност, че бебчето не е болно. Никой не ти го назначава. В Националната генетична лаборатория ти правят безплатен БХС, след като занесеш резултат от ФМ. Т.е. намираш си специалист по ФМ, който да я направи, отиваш в Майчин дом в НГЛ, взимат ти кръв, даваш им резултата от ФМ и те ти правят БХС. Другия вариант е в някоя клиника, ако не се следиш в такава, да си платиш за БХС, където ще ти направят ФМ, ще ти вземат кръв и ще определят риска от синдромите.

b.vel., ние още на никого не сме казали. Чакам да се чуя сгенетика, да направим изследванията, да мине ФМ в 12та  г.с. и ако всичко е наред, ще кажем. Не го правя от суеверие. След загубата на едно бебче не искам да товаря отново всички, ако се случи нещо.

# 521
Спокойно ,мен въобще не ме болят гърдите,чак към края на бременността, всичко лавира като симптоми. Не е задължително да си с постоянни такива.  Един ден може да си ок ,друг не чак толкова ок. До влизането в 4 м при мен са неразположенията, които не винаги са едни и същи,сега киселините в комбинация с металния вкус ме дразнят. Хълцам много . Моята колежка не разбрах, че е бременна . Само коремът й растеше Simple Smile . Голям кеф Simple Smile . Спокойно до пълното укрепване на плацентата тук края на 3 месец е така. После всичко се оправя като усещания и протичане на бременността. Повече почивка ни трябва в момента .
Стискам палци всичко да е ок с всички.

# 522
b.vel., и ние все още не сме казали на никой. Обмисляме сега като излязат резултатите от БХС и като ми ги обясни генетичката в събота да мислим кога да казваме. Решили сме да направим по един символичен подарък за бъдещите баба и дядо и да им подарим. Но те всички бяха болни, даже бъдещите баби още са болни, та може да се видим и чак през средата на Декември, че не ми се рискува.

# 523
  • Замък сред облаците
Девойки, аз ви напускам. Мисед, утре ми предстои абразио. Благодаря ви за подкрепата досега!

# 524
Много съжалявам...

Девойки, аз ви напускам. Мисед, утре ми предстои абразио. Благодаря ви за подкрепата досега!

Общи условия

Активация на акаунт