В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 261
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
И аз съм много зле със съня от 4 седмици почти не съм спала нормално, но всичко си заслужава. Лошото е през деня, че много ми се доспива, след като през нощта съм се въртяла цяла нощ. Чудя се възглавница за бременни дали ще помогне?

# 586
  • Германия
Аз имам ро принцип проблеми със съня, сега още повече. Ако заспя рано към 21 часа, се будя в 12-1 наспана и до 4-5 будувам. Или се будя по 5 пъти да пишкам, това ми е голям проблем и после не мога да заспя...А ще става по-зле. Възглавницата за бременни е удобна, но по-нататък, като натежи корема и не можем да спим по корем и гръб.

# 587
  • София
А вие къде ходите толкова често на преглед и? Моята АГ ме иска на 7 декември(бях на 9 ноември). Аз щв отида по-рано, че тогава ще пътувам, ама много ми е този месец. На фм съм другата сряда, ама имам нужда да отида някъде и да си платя да видя бебчо как върви, ама ме е срам, нито знам къде, нито ми се обяснява защо, ще ме вземат за луда...
Редувам ЖК, Чучумишев (много спокоен и подробен) и Корсачки (много позитивен, като и двамата разбират от тромбофилии). Днес ми е прегледа при репродуктивния, но мисля, че ппи него ще е последен, защото той не следи след 9 г.с.
А как запазваш час, звъниш по телефона? Колко е прегледа при тях? Кореачки ми излиза, че в в Хаджи Димитър, което ми е близко и удобно. Гледа ли те на доплер? Звучи ми идеално да ме следи и той, и моята по ЗК. Обаче онлайн кма часове за май 2021 🤣

Ще погледна и Фемина, благодаря за идеята! 🥰

За съня - в началото се бъдех постоянно, попринцип спя навсякъде и много дълбоко, сега чувам всичко. Ставам до тоалетна, топло ми е, после студено, нв ми в удобно, спя настрани и леко по корем, после се въртя, за да не натискам много бебето, въобще не е като преди по 8/9 часа без прекъсване и ми тежи Sad

# 588
Аз спя добре, но докато не се събудя. Като се събудя и после не мога да заспя по 1-2ч. Пък и сега пак ме налегна само хрема, запушен нос...отново.. И четох ли четох и си мисля дали не може да е някакъв ринит на бременността. Направо е отвратително. Вчера не издържах и сложих малко капки за нос. Утре ще питам гинеколога дали може да ми каже какви капки за нос мога да ползвам или по-скоро трябва да се обърна към личната. Но тя ми каза само хомеопатия, нищо друго да не съм посмяла да приемам.

# 589
Аз си спя даже едвам ставам.
Но от няколко дни имам друг проблем: ужасно горчиво-кисел вкус в устата. Каквото и да ям ми е ужасно на вкус. Дъвча дъвки и те са ми горчиви,кисело мляко всичко. Просто ми е толкова гадно и неприятно,че чак едвам хапвам,колкото да не е без хич,а съм гладна.

# 590
Със спането съм добре аз, защото все не си доспивам и ако не ме събуди малкия, си спа добре вече. В началото ставах често да пишкам.

По отношение на запушения нос по врем ена бременността е нормално да е така. Доста е неприятно, но това е.

# 591
  • Германия
За запушен нос само солена вода, спрей с морска сол.

Гаден, горчив вкус имам от началото, това ми е най-изразеният симптом. Много ми е гадно и ми се повдига от него. Докато се храня е ок, но после идва този вкус и ми е много гадно. Дано мине, че някой така карали до края.

Имате ли идея дали може да смучем Тонзилотрен? Той е за възп.гърло и се води хомеопатия, нося си го от БГ, но тук не знам как да обясня на гинеколожката. Имаше един сайт за лекарства, кои са позволени и кои не при бременност и кърмене, но не го помня...

# 592
Аз заспивам към 23.30 и към 3-4-5 се събуждам да пишкам и до там със спането. Също ми е много неприятно да спя на дясната страна, по гръб само със свити крака и общо взето спя само на лявата страна. Нямам идея защо е това.

# 593
Benny, в една книга четох, че трябва да спим само наляво, защото ако спим надясно притискане артерия, която кръвоснабдявала бебо. След 16 г.с. не трябва да лежим повече от 5 Мин. По гръб, точно по същата причина. Явно тялото си знае.

Аз също заспивам рано и се будя рано. Явно всички сме в кюпа! 🙈
Аз да попитам и тук, момичетата, които ще правят генетичен тест, като пише след 9 г.с. - завършена ли значи? Аз сега съм е текуща 9, но завършена 8 + 1. Та въпросът ми е след завършена 9-та, а не текуща 9 се прави?

# 594
Y@n4eto, от 10г.с. началото се прави. Трябва да изчакаш още 2 седмици, за да имаш завършена 9+6. Никой тест не хваща преди навършени 10 г.с.. Аз отидох в 10+2г.с.
За артериите е вярно. Даже в един момент ще започне да ви става лошо, когато легнете по гръб за няколко минути.

# 595
И аз малко да помрънкам Confused днес ми пристигна часа за ФМ за сряда,и от една страна се радвам,че най после след толкова чакане ще видя бебето,но притеснението ми е една идея повече понеже при първата загуба именно на този преглед се разбра,че има проблем.Сърцето ми е по скоро свито отколкото развълнувано още повече,че вече не усещам никакви симптоми както преди седмица,което до някъде е разбираемо  ама...
На всички със скорошни прегледи,успех и да внесете само положителни емоции!

Иначе на мен любимата ми поза за спане е по корем и не знам дали е много правилно ,но все още максимално се възползвам докато мога и спя така.

# 596
  • варна
И аз с проблеми със съня , заспивам рано спя 3-4 часа и после се почва едно заспиване и събуждане през половин час..........
Вчера ме извикаха на работа и си взех само плодове , е целият ден ми беше лошо нямах сили, как съм издържала напреди нищо да не ям през деня незнам...........
Как сте с настроенията момичета, при мене много променливи - не стоя на един акъл хихихихи

Андреева, адмирации !!!

# 597
narcissus, и моята е по корем. Опитвам се чрез 10 възглавници да се подредя така че да съм почти по корем но да не го притискам въобще. Всяка вечер правя сложни конструкции докато се наместя.

# 598
Май на всички ни е леко свито за ФМ. Да минават и всичко да е наред при всички!
Аз само по корем спях, сега вече извадих възглавницата за бременни и благодарение на нея успявам да се на местя в полу по корем, полу настрани. Пишкането поне по 2 пъти си е обичайна нощ.

# 599
Benny, в една книга четох, че трябва да спим само наляво, защото ако спим надясно притискане артерия, която кръвоснабдявала бебо. След 16 г.с. не трябва да лежим повече от 5 Мин. По гръб, точно по същата причина. Явно тялото си знае.

Аз също заспивам рано и се будя рано. Явно всички сме в кюпа! 🙈
Аз да попитам и тук, момичетата, които ще правят генетичен тест, като пише след 9 г.с. - завършена ли значи? Аз сега съм е текуща 9, но завършена 8 + 1. Та въпросът ми е след завършена 9-та, а не текуща 9 се прави?
Знаех си, че има логично обяснение Simple Smile)
Какъв е този генетичен тест?
Аз да попитам тъй като съм отрицателна кръвна група, за таткото - не знаем, това ще се изследва ли?

Общи условия

Активация на акаунт