В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 294
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • Замък сред облаците
AAndreeva,

Как мина всичко, ще изследвате ли ембриончето и ако е удобно да попитам кога е спряло да се развива?

Ами, не се наложи абразио, още вчера изхвърлих всичко по естествен път. Сутринта ме гледаха на ехограф, прецениха че съм достатъчно “чиста”, за да го пропуснем, дадоха ми две хапчета с активна съставка простагландин, които да съберат матката и да доизчистят. И тази вечер оставам на наблюдение, утре още един ехограф и хайде чао.
От всичко, което се случи, за мен ембрионът е бил некачествен просто. Заченах с късна овулация и необичайно удължен цикъл; още от първия ехограф не отговаряше на седмицата независимо дали се смята по ПРМ или по дата на зачеване; зацапа ми на няколко пъти... И практически накрая ниският прогестерон не е причина, а следствие от некачествената бременност особено щом сравнително лесно избутах до края на втори месец без симптоми. Развитието ми е трудно да кажа кога е спряло, според моята АГ вчера уж имаше пулс, но доплерът показа същото развитие като миналия вторник после когато не засече пулс в болницата. Отговаряше на 8+1, а по ПРМ трябваше да е 10+9 някъде.
Моят апел е да не се панирате!!! Малшанс е било, независимо дали ще се окаже кофти яйцеклетка, нисък Б12 или нещо друго. Догодина ще опитаме пак, нека минат 2-3 нормални цикъла и се почувстваме готови да го направим.
Ще пусна тромбофилии и ще си оправя витамините междувременно. Изследването на ембриончето ще е готово след 10 работни дни, тоест ще го взема с епикризата.
Да, тъжно е, че се случва. Но това да бъдеш майка означава да се изправиш и срещу подобен риск. Адмирации за момичетата със загуби тук, които опитват отново и отново. Ще ви следя още и ще се включвам, ако мога да съм полезна с някое инфо, а вие не се панирайте, пак казвам, защото на някой друг му се е случило нещо подобно!!! Истории, хромозоми и днк варианти да ги ринеш с лопата, радвайте си се на коремчетата и да ги гушнете тези бебчета през юни! ❤

# 571
AAndreeva,

Поздравявам те за силата, която се справяш със случващото се. Моята първа загуба беше идентична с твоята, но не взимах прогестерон. Беше с късна Овулация и от началото вървеше назад. Не бях на прогестерон и затова го загубих по-рано, защото не е имало какво да го държи толкова. Радвам се, че не ти се е наложил кюретаж, защото не е хубаво за матката въобще и ако имаш възможност не го предприемай...

Аз сега съм пак с късна овулация и днес ми беше първия преглед и не мога да спра да плача и не знам как да се успокоя. Всичко е наред с бебо, върви точно толкова колкото е спрямо овулация, тоест не изостава. Има си пулс и би трябвало да съм щастлива, но съм с 2 секцио операции и стресът ми е свързан с трето секцио, което докторът каза, че е опасно, че може плацентата да ми срасне с тъкънта на разреза и още какви ли не страхотии и сега не мога ни да се зарадвам, ни да се успокоя.. само плача... на всичкото отгоре ми взеха проба за цитона маска (не знам дали е така на български) и направо усетих как цялата ми матка се повдигна, която вече си беше голяма топла. Бях на гладен стомах и беше много видимо особено в легнала позиция ...и така ...

# 572
  • Замък сред облаците

Ало, ало, не се стресирай толкова! Щом отговаря по ову, има пулс значи всичко е наред. А това с плацентата защо ти го е казал? Второто секцио скоро ли беше? Каква е логиката!? Има толкова жени с по 3-4 секции и всичко е било наред. Цитонамазката е обичайно дискомфортна, мен като ме гледат на вагинален ехограф също се стягам. Не търси причина да се разстройваш, засега нещата вървят обективно добре при теб!

# 573
Когато имаш много интервенции по матката (секцио, кюретаж или подобни манипулации) и тя предразполага за плацентата да се впие в стените на матката, където са били интервенциите и така ... плацента превия -> плацента акрета/инкрета и аз вече ги имах тези страхове когато и той каза, че е опасно и направо се чувствам виновна за риска,
Който съм поела с тази бременност

# 574
  • Замък сред облаците
Миличка, не се паникьосвай така! Има хиляди жени с успешни 3 и 4 секцио операции. Виж Виктория Бекъм примерно. Това може да ти е полезно: https://m.bg-mamma.com/?topic=205388

# 575
Момичета, както ми беше понамаляло гаденето предходните 2 дни, днес 4,5 пъти съм повръщала, а вечерта е пред нас 😀 Не знам дали е защото в предходните дни успявах да хапвам повече, отколкото в такива състояния и просто днес има какво, но изобщо нямам сили. Продължавам почти нищо да не мога да ям, и се надявам да отминава този период по-бързо. 😟

# 576
АAndreeva, адмирации, мила! Желая ти от сърце в най-скоро време здраво и прекрасно бебче! ❤

Както и за всички нас! Виждам, че вкупом всички заедно се тревожим, явно е нормално!
На мен също се планира да ми е трето секцио, след като имам след второто раждане отстранен яйчник и тръба по лекарска грешка по време на второто секцио (наложи се пак да ме отворят) и едно абразио на матката, когато преди 2 години лекарката ми счупи спиралата по време на ваденето.
Без коментар ....
Моля се всичко да е наред с този магичен орган, който ражда живот и който при мен е толкова пъти нараняван...
Дано бебчо се държи здраво и матката издържи!
Дано всичко е наред с бебчетата на всички ни ❤

# 577
Ох Йоанчето,

Съжалявам ако съм те притеснила с тази информация. Понякога по-добре без да знаем за всички опасности, които се крият, че се изживяват, а с този букет от хормони и емоции....

Твоята история е направо ....... без думи... както много пъти съм казвала, докторите освен да лекуват могат и да те осъкатят тотално ... много е важно в какви ръце попадаме.

Сега се обвинявам, че не се зарадвах на прегледа, на сърчицето и всичко заради този страх, който се внедри в мен. Малко с вас, с мъжа ми и с още един доктор, на когото звъннах, се успокоих поне малко, и естествено започнах да Се притеснявам, че не реагирах правилно за бебчо.. все пак това е най-важното и това реално ми беше първото притеснение ...

# 578
Андреева, истини ти се възхищавам на силата, с която успяваш да пишеш! Може би ще ти прозвучи глупаво, но след първата ми загуба бях в жестока дупка, тогава едни думи на приятелка минала по този път много ме утрезвиха- след подобно нещо трябва и да поздрави тялото си, че все пак работи както трябва, че е разпознало риска и е взело правилното решение. Да повярвам, че следващият път тялото ни ще бъде също толкова добре подготвено и ще се грижи по най-добрия начин за здраво бебе!

Мен днеска също яко ме тресе параноя та. Обзели са ме едни гадни мисли и не искат да си ходят. Просто искам вече да идва другата сряда и се моля всичко да е наред с мъника.

# 579
Явно всички сме така с параноята... аз, ако не отида 1 седмично на преглед, ще съм за 4ти км. 😅 А колко безгрижна бях с първата ми бременност на 23... няма сравнение просто. Сега четем всякакви неща, някои са със зогуби, други сме се борили с години със зъби и нокти и хиляди левове, за да стигнем да 2те чертички и сега не можем да се зарадваме пълноценно от страх..

# 580
  • Замък сред облаците
Девойки, то не е толкова сила това. Просто мозъкът осъзнава логичните неща, сърцето обаче продължава да го боли. След няколко часа се надявам да се прибера вкъщи и ще се нарева на спокойствие, че в болницата сред други хора ми е по-лесно да съм стегната. Като се видя с мъжа ми ще си позволя да се отпусна.

# 581
  • София
А вие къде ходите толкова често на преглед и? Моята АГ ме иска на 7 декември(бях на 9 ноември). Аз щв отида по-рано, че тогава ще пътувам, ама много ми е този месец. На фм съм другата сряда, ама имам нужда да отида някъде и да си платя да видя бебчо как върви, ама ме е срам, нито знам къде, нито ми се обяснява защо, ще ме вземат за луда...

# 582
А вие къде ходите толкова често на преглед и? Моята АГ ме иска на 7 декември(бях на 9 ноември). Аз щв отида по-рано, че тогава ще пътувам, ама много ми е този месец. На фм съм другата сряда, ама имам нужда да отида някъде и да си платя да видя бебчо как върви, ама ме е срам, нито знам къде, нито ми се обяснява защо, ще ме вземат за луда...
Редувам ЖК, Чучумишев (много спокоен и подробен) и Корсачки (много позитивен, като и двамата разбират от тромбофилии). Днес ми е прегледа при репродуктивния, но мисля, че ппи него ще е последен, защото той не следи след 9 г.с.

# 583
Андреева, прегръдки и дай сила на емоциите, излей си всичко!

Някоя страда ли от безсъние? Направо се побърква вече с това не спане. Както можех да спя по 20часа и заспива от раз, тука от около седмица е точно обратното.

На прегледи за кеф, съм ходила във Фенина. Не обяснявам нищо, запазвам си час (при Славков съм била и ми допада) и отивам ей така. Сега се надъхвам да издържа до сряда 😬. А после ще е към 18 декември предполагам при моята си док.

# 584
Аз имам проблем със съня. Събуждам се към 1-2 и се въртя с часове. Казаха ми да си взема нещо с лавндула и да пробвам така. На мен млека и топли напитки и други работи досега не са ми помогнали :/

Общи условия

Активация на акаунт