В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 505
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • варна
Сега се връщам от преглед - всичко е наред - сърчицето си тупка и си растем хихихих
Доктора ме посъветва да направя прентален тест и аз се съгласих дори записахме час за 11 декември.Вие ще правите ли. Вярно ли е че като се прави такъв тест не трябва да се прави БХС

# 616
mrs.RN, пoложителен резус фактов и двамата. За брат ми са внимавали повече, защото е второ дете, но не е имала антитела.

Аз от няколко дни започнах да спя, явно се изморявам повече.
Въпрос към трениращите майчета - болят ли ви коремчетата, не знам дали от страх, но странно си усещам коремчето при някои упражнения, но доста четох и няма противопоказания да спортуваме.
Те рисковете в нашите седмици били по-скоро от хромозомни аномалии, а не с нещо, което ние правим или неправим...
Направо време не минава до тази 12 седмица ...

# 617
При определени движения сещам мускулите на корема като с мускулна треска. Не знам дали го обяснявам добре, но някак схванати.

# 618
CandyY ,
Напълно те разбирам и аз съм така с "мускулната треска", най-вече, когато се разтегна назад.

# 619
  • Германия
И аз се връщам от преглед, всичко е наред, сърчице, ръчички, краченца. Върви с 1 седмица напред, смениха ми термина от 15.06 на 8.06. Наложи се и БХС часа да променя със седмица по-рано. Как протича в Бг? Тук първо ще дам кръв и след седмица, две видеозон и мерене на НГ. Веднага ли ще ми кажат резултата?

# 620
Момичета, как сте?
Имам въпрос. Между 10-та и 12-та седмица някакви изследвания трябва ли да правим /преди БХС и ФМ/?
За Щерев и аз го видях, но в момента всичко ми е пълна мъгла. Ако имам допълнително здравно, мога ли да се възползвам от него и знаете ли какво покрива? Към Доверие съм, с включен пълен пакет от услуги. Нямам никакви мнения или препоръки, така че ще съм благодарна на всяко ваше мнение. Също така, имате ли някакви отзиви от първо лице за специалисти там.
Ние към момента ходим с моя мъж в съботите, при гинеколог, който буквално отваря тогава само за нашия преглед и ми е спокойно, че нямам контакт с други. Но все пак... Колкото повече мнения, по-добре. 😊

# 621
Здравейте дами, аз сякаш почвам да преминавам периода на тоталното гадене и дори успях да хапна месо и направо ми светна пред очите. Като ви чета, се чувствам доста небрежна, реално освен прегледите веднъж на месец и ФМ, не мисля да ходя на допълнителни прегледи и изследвания. Мен ходенето по лекари ме натоварва, а и имам голямо доверие в следящата ме лекарка.
За доп. здравно осигуряване трябва да се провери дали покрива бременност и изследвания. Аз също съм с премиум пакет, но на Булстрад, които са изключили бременността като състояние, за което покриват прегледи, изследвания и медикаменти. Ако не е така при вас, спокойно може да ви покрива прегледи извън ЗК, както и разходи по изследвания.
Другата седмица ще се записвам на ЖК и сякаш ще помоля за направление за ехограф на гърди. Бучките, които имам ме болят ужасно, леко съм притеснена, че запушванията са сериозни и кърменето може да е проблем. Но искам да съм подготвена от сега, защото миналия път разбрах, че малко лекари могат да дадат адекватен съвет за кърмене. Та да си знам дереджето и да говоря с консултант по кърмене по-нататък какви са възможностите.
Бъдете здрави, пазете се и до скоро.

# 622
Аз вече трети ден след тренировка усещам стягане и лека болка. Даже се чудя дали да не преустаноява. В понеделник съм на ФМ и ще питам дали има проблем. Все пак се напрягат коремните мускули.
На мен пък ми е притеснено за този цитомегаловирус, защото преди около 2-3 седмици ми се беше надул лимфен възел на врата и така и не разбрах защо. Нямах други симптоми. Четох, че може децата от ясла/градина да са преносители и се чудя дали малкия не ми е донесъл нещо, но пък той не е боледувал. Ужасни неща пише за него по отношение на плода.

foley, тук до три дни след ФМ ти взимат кръв в Майчин дом. При мен обаче помня, че ми взеха кръв първо и след 2-3 дни бях на ФМ. Веднага след ФМ ми излязох резултатите докато в Майчин дом чаках две седмици с първата бременност.

b.vel. Мисля, че Доверие покриваха 500лв от разходите по раждането, но си провери пакета. Може дори да им звъннеш да ги питаш. За други изследвания не знам да трябват, ако нямаш проблеми някакви.

Radeva-87 Какви бучки имаш и сега ли се появиха? Принципно с кърменето може да има проблеми, ако ти се запушат каналчета, но с масажи често се оправят. Моите гърди също болят при допир, от което мъжа е много нещастен Grinning Бучки не съм усетила.

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 13:55 от icecube

# 623
Чакайте да ви споделя какво измислих за коледна тема преди да съм го забравила Grinning

С коледното настроение сред ярки светлини,Юнското човече пола ще ни сподели!

# 624

Radeva-87 Какви бучки имаш и сега ли се появиха? Принципно с кърменето може да има проблеми, ако ти се запушат каналчета, но с масажи често се оправят. Моите гърди също болят при допир, от което мъжа е много нещастен Grinning Бучки не съм усетила.
Не, не са се появили сега. Преди малко повече от година напипах бучка и разбирa се веднага на лекар. Правиха ми ехография и ми обясниха, че всъщност имам множество кисти или запушванията на каналчетата. Вероятно било да е нерезорбирана кърма или пък просто да се образували, много жени ги имали. Реално аз съм напипала най-голямата. Досега само преди цикъл ме наболяваше въпросната най-голяма, но сега е ад. Освен напрежението, все едно ми е забит пирон, явно хормоните влияят. Но не знам тези неща дали тялото ще ги резорбира, какво ще се случи, затова след прегледа поне да знам какво е положението и да се посъветвам с консултант по кърмене по-нататък.

# 625
  • София
За ЖК - мога ли още сега - в 9гс, да отида за направление и да си търся следящ?

# 626
За ЖК - мога ли още сега - в 9гс, да отида за направление и да си търся следящ?

Можеш. Направлението ти важи един месец, т.е. до към 13г.с. А лекаря, който ще те следи, може и по-рано да те регистрира, ако решиш.

Не, не са се появили сега. Преди малко повече от година напипах бучка и разбирa се веднага на лекар. Правиха ми ехография и ми обясниха, че всъщност имам множество кисти или запушванията на каналчетата. Вероятно било да е нерезорбирана кърма или пък просто да се образували, много жени ги имали. Реално аз съм напипала най-голямата. Досега само преди цикъл ме наболяваше въпросната най-голяма, но сега е ад. Освен напрежението, все едно ми е забит пирон, явно хормоните влияят. Но не знам тези неща дали тялото ще ги резорбира, какво ще се случи, затова след прегледа поне да знам какво е положението и да се посъветвам с консултант по кърмене по-нататък.

Необходим си е преглед наистина. За кистите зависи какъв е типа им. Братовчедка ми имаше преди време и изсмукваха със спринцовка по спомен, но зависи какви са.

# 627
Аз като спортувам леко усещам слабост в най-долната интимна част където ми е разреза от секциото. Не правя никакви упражнения за Долна част на корема и вчера бях страшно изморена, едвам направих тренировката... уж маркирах, уж намалих килограмите и пак едвам успях да я свърша, но после се чувствах малко по-добре. Аз където и да чета пише, че е даже силно препоръчително да Се спортува ако е безопасно. С предните 2 бременности, от активно спортуваща не смеех да се размърдам леко по-бързо дори, но сега реших да остана активна и със сигурност ми помага да боря тази ужасна умора... гаденето, хормоните и всичко друго ми е поносимо, но тази умора е брутална... аз съм супер енергична в нормалното ми състояние и като забременея искам само да съм подпряна някъде и всичко ме измаря .. даже не ми се говори, защото и това ме измаря (много нетипично за мен) ...

А между другото помните ли колко беше heart beat около 9 седмица? Чувала съм, че по-нисък е за момче, а по-висок за момиче ( с предишните ми 2 се потвърди) Simple Smile

# 628
  • София
На 8+3 вчера беше 144. Това ниско или високо се води?

icecube, благодаря!

# 629
  • Германия
Чувала съм,че над 140 е момиче. Къде го гледате това?

Общи условия

Активация на акаунт