В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 522
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
  • Замък сред облаците
Пак ми прицапа сутринта, със ставането 🙄 не беше на нишки, а баш зацапване - розово-ръждиво, с тъмночервен елемент (не съсирек, просто видимо сгъстена кръв, като накрая на цикъл). Засега няма повече, нямам болки. Отидох и си пуснах прогестерон на своя глава, а за утре в 10ч запазих час при АГ. Единствено искам да видя, че бебето е нарастнало и има пулс, друго не ме интересува. Чудя се дали емоционално има връзка, че се сдърпахме за глупост вчера с моя, а с тия хормони ми трябва малко, че да ревна, нали 😅

# 481
AAndreeva, според мен е напълно възможно да имаш зацапване като си била по-чувствителна или си се ядосала. Ако си и по-кръвоснабдена.
Мен винаги ме стяга корема, когато се ядосам или се изнервя или притесня. Матката и бебето явно са много чувствителни на такива неща.

# 482
На мен пък ми тече кръв от носа сутринта. :/ Голяма забава е. Някак си си направих  част от упражненията, но пропуснах по-сериозните защото ме беше страх да не тръгне пак.

# 483
AAndreeva, стискам палци всичко да е наред! Вчера цяла вечер 19 годишната ми дъщеря ми рева на телефона, защото се била скарала с гаджето си. Не искала никога повече да се влюбва, любовта била "отвратителна". След като й обясних как да подходи, се сдобриха, обади ми се след час и ми каза, че е супер щаслива и нямало да се изнася от тях и никога не е била по-влюбена.
Споделям ви това, защото отстрани е много лесно да кажем дали си струва или не да се караме за глупости, но в момента, най-важни са ни бебчетата и ако ни ядосват мъжете, по-добре да запазим самообладание и да не се впускаме в спорове. Обичаме се, ще ни мине, ще се сдобрим, но не можем да върнем негативните емоции и стресът, който оказваме върху бебчето.
Знам, че е много трудно, но си струва! Носим живот! Той е най-важен в момента. Пък мъжете, те ще осъзнаят ситуацията чак като си видят бебчетата Simple Smile
Пиши като излезе прогестеронът, стискам палци утре всичко да е наред с бебо и прегледа Heart

# 484
И аз като се събудя имам малко кръв в носа и съвсем малко тече, но спира моментално. Засега не ме притеснява защото четох че е нормално заради силното кръвообръщение при бременни.

Аз съм спряла да се карам дори на 6 годишното ми детенце. Изпращам баща й да се кара когато не си мие зъбите или нещо подобно. Усещам, че ми е много чувствително и при най-малък стрес ме стяга.

Имам друг странен проблем. Вие носите ли контактни лещи ? Имам някаква свръх чувствителност и не мога да нося лещите си повече от 2-3 часа.

# 485
  • Замък сред облаците
Благодаря за подкрепата, момичета! Кървенето продължава, не на всяко ходене до вц, но епо-скоро течно, ръждиво-червено, оскъдно.

Чух се с АГ, няма да ходя на преглед засега, сменихме схемата - сутрин и обяд дуфастон, вечер утрогестан вагинално.

Още си чакам резултатите от прогестерона,, ще ги добавя в този пост като излязат следобеда.
EDIT: Прогестеронът ми е 7.52nmol, при реф стойности за 1-ви триместър между 32.6 и 140 - ясно защо кървя. Пак звъннах на АГ, засега запазваме тази схема - каза че е добре да вкараме максимално малко хормони, но достатъчно, за да компенсират.

Движа се максимално плавно и бавно и ще си полежа.

Purplesky, шефката ми беше така с втората бременност миналата година. Понеже тя носи постоянно лещи, само през бременността я гледах почти изцяло с очила, защото постоянно й съхнеха и се дразнеха очите.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 15:18 от AAndreeva

# 486
Аз засега нямам проблем с лещите, мога да ги нося по цял ден. Но моите са твърди и има разлика с меките. Виж очилата ми е трудно да нося повече от няколко часа, защото ми е по-слаб диоптъра и почва да ме боли глава..

# 487
Здравейте мамчета,
Когато попитах моят АГ за розовите нишки ,от вид течение,ми обясни ,че се засилва дуфастона от 2*1 на 3*1, приема се до 12 г.с. с идеята,че помага на плода,усилва жълтото тяло от ,което се развива ембриона. В този период. В повечето случаи е в недостиг от липсите на прогестерон.
  И аз имам някакво странно ,не е течение, защото не ми цапа,само след като се забърша, като слуз ,леко жълтее. Никога не съм имала подобно нещо, ползвам Гинексид пяна ,нея точно затова я дават. Прочетох,че може да е и от повечето прогестерон , който приемам с дуфастона. Преди 2 седмици влагалищен секрет правих , лекарката нищо не ми каза. И аз много съм объркана. Не ми ли издържат нервите отивам да ме види. Иначе течение нямам , нямам дискомфорт,сърбежи и подобие. Това чудо само ми изкарва акъла ,страх ме да се забърша Sad . Първата бременност нищо подобно не съм имала, но и дуфастон не съм пила. Което си дава някакво отражение.

# 488
Berryto, аз също имам отвреме навреме един странен секрет, подобен на този който описваш. Понякога по-тъмно жълт, понякога не. И аз изследвах секрет наскоро и аз не видях нещо притеснително.. Ще видим следящия какво ще каже по въпроса, в петък съм при него.
Но както каза и една съфорумка по-горе най-добре да се доверим на лекарите за прогестерона на този етап. Те би трябвало да знаят по-добре от нас. Стискам палци на всички мами със зацапвания всичко да е наред и да мине бързо.

# 489
  • Замък сред облаците
Здравейте мамчета,
Когато попитах моят АГ за розовите нишки ,
Скрит текст:
от вид течение,ми обясни ,че се засилва дуфастона от 2*1 на 3*1, приема се до 12 г.с. с идеята,че помага на плода,усилва жълтото тяло от ,което се развива ембриона. В този период. В повечето случаи е в недостиг от липсите на прогестерон.
  И аз имам някакво странно ,не е течение, защото не ми цапа,само след като се забърша, като слуз ,леко жълтее. Никога не съм имала подобно нещо, ползвам Гинексид пяна ,нея точно затова я дават. Прочетох,че може да е и от повечето прогестерон , който приемам с дуфастона. Преди 2 седмици влагалищен секрет правих , лекарката нищо не ми каза. И аз много съм объркана. Не ми ли издържат нервите отивам да ме види. Иначе течение нямам , нямам дискомфорт,сърбежи и подобие. Това чудо само ми изкарва акъла ,страх ме да се забърша Sad . Първата бременност нищо подобно не съм имала, но и дуфастон не съм пила. Което си дава някакво отражение.

Бери, мерси за разясненията за дуфастона, аз бях на това 2*1 и 3*1, но явно е недостатъчно с тия ниски стойности та включвам утрото, а за секрета споко щом микрото е наред. Тази слуз е нормалната цервикална секреция, в момента тапата все още е на етап образуване (уж към 6-7гс започва, но реално процесът май трае малко повече) затова на моменти е повече. Аз цял живот имам обилна левкореа - тоест обилен прозрачен до млечен секрет - и той се мени в зависимост от фазите на цикъла;  след цикъл е по-слаб, по време на ову воднист, след ову постепенно се сгъстява и преди цикъл е най-гъст и оскъден и леко бие на жълтеникаво; що изследвания съм си правила през годините, ок е е няма бактерии, гъби - просто такава си е моята флора. И именно при повишен прогестерон точно преди цикъл е подобен на цвят на това, което ти описваш, и което споменаваха и другите момичета и аз имам, само че сега съответно е по-засилен заради бременността.
Скрит текст:
И едно последно - пробвайте да се забършете преди да пишкате и вижте пак цвета. При по-тъмна урина при избърсване секретът също изглежда жълтеникав.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 15:17 от AAndreeva

# 490
Благодаря за подкрепата, момичета! Кървенето продължава, не на всяко ходене до вц, но епо-скоро течно, ръждиво-червено, оскъдно.

...

Стискам палци всичко да е наред и е добре максимално почивка. От положителна гледна точка  - ако нямаш болки и кървене, малко е вероятно да е критично.

Иначе за лещите Sad явно и аз ще трябва да купя очила. Никога не съм ползвала твърди лещи..така че по-добре очила.

# 491
AAndreeva, стискам палци всичко да е наред, почивай си доколкото можеш.

При мен изобщо не се получава с това да не вдигам тежко. Малкия е около13кг и непрекъснато за нещо иска да го вземам. Напоследък и навън държи аз да го нося, а не баща му. Добре, че поне е на ясла и само вечерите и уикендите го има този проблем. Но се чувствам добре, нямам проблеми засега в това отношение, дано така се запази. Броя дните до излизане на резултата от генетични тест и ми е едно свито, място не мога да си намеря.

# 492
  • Германия
Аз не издържах и отидох днес на преглед, макар че днес почти нямаше нишки. Всичко е наред за щастие, не беше моята лекарка, но и тази ми допадна. Няма нищо видимо, каза да си живея нормално. Даде ми направление за БХС, защото съм над 35 год ми се полага. Питах за Пренатест, но вика първо това, после ако се наложи генетичен тест. Запазих си час за 9.12, тогава ще съм 13+2 г.с.

# 493
  • Замък сред облаците
Аз не издържах и отидох днес на преглед, макар че днес почти нямаше нишки. Всичко е наред за щастие, не беше моята лекарка, но и тази ми допадна. Няма нищо видимо, каза да си живея нормално. Даде ми направление за БХС, защото съм над 35 год ми се полага. Питах за Пренатест, но вика първо това, после ако се наложи генетичен тест. Запазих си час за 9.12, тогава ще съм 13+2 г.с.

И моят е за 9.12 за ФМ и после ще ходя на БХС, ако всичко е наред. По новата калкулация според последния ехограф, тогава трябва да съм 12+3, по старата ми калкулация 14+0.  Чудя се дали не си го сменя пак часа за някой от другите дни в началото на декември. Просто с това разминаване на зачеването и показанията на ехографа не знам кое ще е по-точно. АГ даже ми беше казала да ходя към 12-13 дек, ама ми се вижда късничко вече.

# 494
Каква е цената за БХС? Аз ще правя в четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт