В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 37 491
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
  • Замък сред облаците
Каква е цената за БХС? Аз ще правя в четвъртък.

Ако го правиш в Националната генетична или в някой от филилалите ѝ към университетските болници в Плевен, Пловдив, Варна и към катедра Генетика на Трак университет в Стара Загора, трябва да можеш да попълниш декларация и да си направиш БХС безплатно. Отделно се плаща феталната морфология по ценоразпис на лекаря. В общи линии от град до град и от специалист до специалист варират от 50 до 150 лв.

В МД София, ранна ФМ (ултразвуково изследване) е 45 лв. ФМ с доплер е 80 лв (или 100 ако се прави от доцент или професор). На частно при специалисти по фетална медицина ранната ФМ е към 120-180 лв

# 496
Момичета, във връзка с отговорите по-горе, всички предстоящи изследвания спрямо кое се правят - ехографа или термина според МЦ? При мен има няколко дни разминаване все още, и сега се замислих по кое трябва, тъй като трябва да се планира предварително все пак.

# 497
  • Замък сред облаците
Момичета, във връзка с отговорите по-горе, всички предстоящи изследвания спрямо кое се правят - ехографа или термина според МЦ? При мен има няколко дни разминаване все още, и сега се замислих по кое трябва, тъй като трябва да се планира предварително все пак.

b.vel, ако разминаването ти е само няколко дни, със сигурност можеш да го изчислиш и да идеш на преглед така че и според двете калкулации да е между 11 и 13+6 гс. Аз мисля да се осланям на данните на ехографа, защото бебчо отговаря на определени седмици спрямо него.

# 498
Аз тази седмица ще правя Пренатест, а следващата съм на ФМ+БХС. Надявам се на добри новини и една най-после спокойна бременност след критични първи седмици. Всичко си плащам, досега не съм взимала направление.

Хайде всички тревоги да отминават и да си бременеем спокойно Hug

# 499
  • Германия
Аз съм в Германия, тук повечето неща са по касата, рядко се налага да си плащаш нещо или най-много да си доплатиш за лекарства. Ако се наложи Пренатест мисля, че той се плаща около 150-200€.
Преди да си взема час попълвам един календар на бременността и там излизат датите от кога до кога е периода за БХС и ФМ, ранна, късна и т.н. После си избирам в този интервал ден и час, който ми е удобен на мен. Надявам се да мине добре, до сега не съм правила и сигурно ще се пръсна от нерви, но то 9 месеца така минават, че и после само тревоги дали всичко е наред 😊😅

# 500
Момичета, излязоха ми резултатите. Няма генетични аномалии, но момичето спомена за някаква увеличена фракция и че трябвало допълнителни изследвания. Утре генетика ще ми каже какво точно, но спомена тромбофилия. Има ли някой опит с тромбофилията? Как се установява? Какво се случва по-натам? Само съм чувала, че е доста опасно и може да доведе до загуба на бебето.

# 501
Момичета, излязоха ми резултатите. Няма генетични аномалии, но момичето спомена за някаква увеличена фракция и че трябвало допълнителни изследвания. Утре генетика ще ми каже какво точно, но спомена тромбофилия. Има ли някой опит с тромбофилията? Как се установява? Какво се случва по-натам? Само съм чувала, че е доста опасно и може да доведе до загуба на бебето.

Изчакай консултацията, но недей да се плашиш допълнително. В групичката мисля, че сме няколко мами с тромбофилия, не е толкова страшно, просто трябва евентуална терапия и по-стриктно следене на кръвотоците, коагулация и тн.
Устоновява се с кръвен тест.

# 502
AAndreeva, надявам се скоро да се вдигне прогестеронът и всичко да е наред както и повече никой да не кърви от никъде за да ни е спокойно!

icecube, много жени сме с тромбофилия и терапия. Важното е да се разбере има ли нужда или не. Ще се наредят нещата.

# 503
Аз съм в Англия, при нас всичко е безплатно вкл. лекарства и дентална грижа до навършване на 1 година на детето, издават ти карта и с нея се представяш навсякъде. Каквито и тестове да се наложат се покриват от касата.
На мен тази седмица започна да ми става малко криво, защото предишната бременност точно в нея имах зацапване. Тогава грам не се трогнах и не звъннах на никой, чак в 12г.с. на феталната ме прегледаха и питаха, дали съм имала нещо, защото виждали отлепяне. Та... Две години по-късно се трогвам и малко ме е шубе 😁
Имам един сайт, който изчислява какви са шансовете за аборт в този етап и си го правя всяка седмица, да се успокоявам, ама пак докато не вляза в 12та, не ми е особено комфортно.

П.с. в групата на дъщеря ми до тези седмици бяха отпаднали доста момичета, за съжаление, а тук сме си все същия състав, много е хубаво  и дано така си остане.

# 504
Андреева, дано всичко да е наред и да спре зацаоването! Напъл о е възможно скарва ето дс ти е повлияло, аз миналата седмица от нерви, че трябва да кажа на работа такива болки си бях докарала... И после 2 дни ми зацапа, че акъла ис бях изкарала. Още повече (преди и на мен ми се струваше смешни, ама явно е вярно) като е първа бременност и повече се плашиш и трепериш. Всяко нещо те притеснява и те вкарва в едни мисли.... Много е трудно, но се опитай да мислиш позитивно, ако да идеш на преглед ще те успокои иди, иди при някой друг АГако трябва, просто ей така да видиш бебето и да се успокоиш. Аз ходих въе Фемина при Славкова, мила е, тя е специалист по ФМ, а и обикновено има часове за до няколко дни напред.
Май сме доста с тромбофилия тук. Не е страшно, само малко е гадно намирането на лекарства сегс, ама и това има решение (или скоро ще има).
Н амен също ми се разминават/ха термините по ПРМ и ову, док се водеше и от двете (за да ми дава болнични възможно най-скоро записа термина по ПРМ, иначе за развитие си гледаше как върви бебето), ама бебето на последния преглед се оказа, че върви малко напред и беше наваксало 5те дни "изоставане", та ми записа час за БХС и ФМ за по-ранна дата, от колкото мислех аз.

# 505
ФМ и Бхс ,ги правих миналата бременност между 12 и 13 г.с. Още на ехографа моя лекар,които ни е близък до семейството, ми казва в изключителни подробности как стоят нещата. Дългите години стаж и преподавателска дейност ,си оказва влияние. Така ми разяснява все едно утре ще ставам АГ Simple Smile . Но пък ми много интересно, признавам си . Всеки един детайл относно позициониране къде се е "загнездило" има значение . Всичко се вижда на неговия ехограф, като космически кораб е Simple Smile . Особено като увеличи образа. Пуля се и аз все едно разбирам,но ми интересно как ми обяснява нещата. Аз имам и киста на десния яйчник . Явно чистя нея ,с тая слуз . Все пак намалява при това доста бързо. Колежката едни  7см , всеки момент я чакам да роди ,още има 2см. А аз за месец от 5см на 2.7 см, което си е супер. Да се разкарва ,място там няма Simple Smile - на това отчитам й тези явления , които засичам във WC - то+ дуфастон ефект Simple Smile .
  Като започна да пиша и забравям ,на кой какво щях да кажа :пазете се ,карайте я по-спокойно и почивка Simple Smile ,заслужена е .

# 506
  • варна
AAndreeva, ще се вдигне прогестеронът и всичко ще е наред
Записах си час за днес следобяд за ехография на гърдите - много пъти съм ходила и съм много доволна, като отида при нея винаги гледа бъбреци, черен дроб матка.Дано отново чуя сърчицето! Много съм наплашена, защото преди две години точно в 8гс имах мисед
Умората последно време ми се засили и от 2-3 дена съм с главоболие

# 507
  • Замък сред облаците
Момичета, от сърце благодаря за позитивните мисли. Засега положението е на кантар, след малко отивам към АГ. Стискайте палчета за мен 🙏

# 508
Момичета, тази сутрин не усещам гърдите си така напрегнати, не съм повръщала рано сутринта, както предните дни и цяла нощ бях с мигрена- обикновено тя ме хваща преди цикъл и  от положителния тест само веднъж много леко. Ужасно се тревожа, че нещо е станало с точица... На преглед съм чак в четвъртък и ще полудея до тогава. Има ли и други, при които симптомите временно да намаляват/ изчезват?

# 509
Sheli2005 не се притеснявай, нормално е симптомите да изчезват и да се появяват, даже съвсем скоро вече съвсем да спрат. Главоболието също е симптом Wink Не забравяй, че  най-важно е да си спокойна Simple Smile За главоболието, ако почне да ти пречи, аз пия четвъртинка парацетамол.

Общи условия

Активация на акаунт