Рисуване за начинаещи и не само - 9

• 58 848
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Pepina,не,ред по ред с инструмент за точки.Започвам от най- малката,следвам кръга и си измислям завъртулки.Ето с такива и започвам от средата всяко

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 23:03 от qeq

# 211
Тъй като не съм писала отдавна в темата - ето един фен арт - акварел (приликата още не ми се получава много добре, трябва да се упражнявам повече...):

# 212
  • Over the hills and far away
pppqqq, аз ти ставам фен определено! Признавам си, че не съм в крак със съвременните актьори и последния Жокер, когото гледах беше в Suicide squad. Смятам обаче, че се е получил страхотен портрет. Много обичам акварел, а така и не успях да усвоя тази техника.

# 213
Този само е маскиран като Жокера; уж не е официална фотосесия, но двамата са си направили поне 10 професионални снимки с тези дрехи и се ползват за реклама на новия им сериал (един корейски - Bad and crazy). Харесах си няколко кадъра на всеки от тях, този път наистина от сериала, дано да успея да докарам по-добра прилика.

# 214
Pppqqq,страхотна.Имам мерак и аз да пробвам акварел,поръчах едни бои от art materiali, дано скоро намеря време да ги пробвам.Има ли някакви основни тънкости?

# 215
При водните бои има няколко типични техники, които са добре обяснени в много видеа в Ю туб - eто едно такова видео:
Скрит текст:

По принцип много художници, които използват акварел, ценят спонтанността и нарочно създават по-абстрактни картини, които се рисуват бързо.
На мен обаче ми харесва рисуването на пластове (при което крайният резултат може да прилича на илюстрация, или да бъде много реалистичен) - рисува се един пласт, чака се да изсъхне, после следващият и т.н. Получава се добре, защото акварелът е прозрачен и пластовете си личат.

Моите бои са Бели нощи - много съм доволна и ги препоръчвам, но знам че има много други видове, които също са хубави.
Хартията е много важна, защото трябва да е здрава, да не се протрива и деформира. Даже си мисля, че може и да е по-важна от боите.
Сега рисувам на една на Фабриано, която е 25% памук; имам и няколко по-евтини скицника, на които се упражнявам. Тази на Фабриано е неизмеримо по-добра - може да се нанасят много пластове, без да й се навреди, освен това, докато е мокра малко се извива, но при съхненето сама си възстановява формата (листът трябва да е залепен на някаква плоскост с хартиена лента от всички страни, за да стои изпънат).

А, освен това е много важно да не се рисува на плесенясала хартия - знам, че е странен съвет, но съм попадала на картон, който уж е нов, изглежда си бял, но е плесенясал. При намокрянето се получават едни гадни точки, които не могат да се махнат по никакъв начин - това е от плесента.

Мисля да си поръчам блок 100% памук (просто за да си направя кефа), но са много скъпи. Вероятно ще го направя, като ми дойде подходящо настроение Simple Smile

И накрая четките - по-скъпите са по-хубави Simple Smile Сега на ЧП взех едни намалени (комплект) от Арт материали - не са лоши, обаче много се скубят, което е дразнещо. Надявам се скоро всичко, което има да пада, да падне и да мога да рисувам спокойно с тях.

# 216
Благодаря,ще разгледам.Боите май са същите,но хартията м е от Джамбо,значи ще трябва нова, както и четки.

# 217
Нещо все още в процес, но ме "сърби" да го споделя. Всъщност цветовете са по - ярки, но на снимката не са точни. Ще споделя като я завърша.

# 218
Я каква тема имало. И аз започнах да се уча да рисувам през карантината, пробвах различни неща, спрях се на акрил и канава, това най ми допадна. Харесва ми малко да е хаотично и да рисувам с шпатула. Ето няколко от мен, утре като изсъхнат днешните, ще ги снимам и ще ги кача, че те са с релефна паста и съхнат по-бавно.

Скрит текст:

# 219
Хамстер, много ми харесват. Аз рисувам със старите изпитани четки и маслени бои. Съхнат бавно, но позволяват корекции дълго време. Имам една картина, която днес отново "побутнах", а е уж готова от две седмици 🤣. Ако чакам да изсъхнат докато ги кача, вероятно ще съм забравила,  аз съм нарисувала още две дотогава.
Ето я, беше различна няколко поста по-горе 🤣🤣

# 220
Хамстер, прекрасни са! Техниката с палетното ножче така и не я усвоих или може би не съм опитвала достатъчно. Лотусите ми приличат на грандиозна цапаница, в сравнение с твоите красоти!
Бръм, харесва ми как се е получило побутването.

# 221
Приказна врата към страната на чудесата😀Котката ми я наблюдава с интерес

# 222
Много ми харесва Purple Heart И завиждам за котката Wink

# 223
У нас котките са на почит,почти от всеки ъгъл изникват.😀

# 224
Две вчерашни от мен, досега все с по-мънички си играя, 20х20, тези ги пробвах 35х35, с четка, палетно ножче и варак.

А котките мнооого ми харесват ❤️

Общи условия

Активация на акаунт