Рисуване за начинаещи и не само - 9

• 58 852
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Май завършено, поне на пръв поглед, ама май никога не се знае 🤣

# 226
  • София
brumm,
много приятна картина. Водата е като жива.
Ако позволиш малко градивна критика:
В средния план от ляво има доста дебелостволи дръвчета /явно са ниски, ако сравняваме с големите от дясно/, а в задния има нещо като тръстика, която изглежда с размерите на дървета.
Хоризонтът е нарисуван като равна права линия зад дърветата, което е малко неестествено.
Цветовете в предния план трябва да са по-топли и рисунъка да е с повече детайли, задните дървета и треви би трябвало да са в по-студена гама и по-сливащи се.
Може цветовете да са добре, но заради снимането да дава изкривяване.

Все пак наистина - чудесна картина. Поздравления.

# 227
Райа, благодаря. Задният план е вече замъглен, а дърветата наистина са малки и ще ги направя леко по - високи, така че несъответствието да изчезне.
С хоризонтът честно нямам идея какво имаш предвид. Ако можеш, обясни повече. Ето как изглежда сега.
Цветовете са малко по-ярки от на снимката.

Редактирам с промяната

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 02:46 от brumm

# 228
  • София
brumm, под "хоризонт" визирам линията, която разделя земята от небето в дясно от тръстиката, като част от нея се провижда между дърветата. След замъгляването на задния план изглежда по-добре, но може да се пипне - нещо, което да покаже че там има тревички или храстчета.
Хубаво би било във водата да има отражения от цвета на лилиите. Ще стои по-естествено, а и ще раздвижи предния план.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 01:49 от Raya

# 229
Две мънички, 10х10 см, с магнитни гръбчета, много симпатично стоят на хладилника. Хем ми се иска да пробвам на голям формат, хем така мънички много ми харесват.

Вие продавате ли си нещата някъде, или само за вас/подаръци рисувате? Че ми е интересно дали мога да реализирам някъде нещо, по скоро от любопитство, от колкото да рисувам с цел продажба.

# 230
Аз не продавам. Иска ми се, но нямам идея как.

Много са хубави

# 231
  • София
Да споделя и аз последните 3, които отидоха за подаръци 😉

# 232
Самолетът ми напомни за Умирай трудно 2 Grinning Подходящ коледен подарък.

Не продавам никъде аз, за мен са си. Подарявала съм на роднини и имам няколко в рамки по стените, другите си ги съхранявам.

# 233
Brum, нали си в ОК? Може да пробваш в  Etsy. Иначе, може на пазари, страници във ФБ, питане в малки галерии и т.н
Аз не съм продавала нищо, любител съм само.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 22:48 от Alex_Sandra

# 234
  • Over the hills and far away
Аз пък не подарявам картините си( имам си причини ).
Хамстер, при мен нещата се получиха чрез колеги. Няколко години никой на работа не знаеше, че рисувам,  но един колега ме разкри и поиска да купи картина за винарната на мъжа си. Друг поръча портрет на жена си, трети- пейзаж.... После ме препоръчали на познати. Ако трябва да съм честна- никак не обичам поръчки, на настроения съм, и ако ми се рисува есен ще ми е тегаво да рисувам пролетни цветя. Излагала съм в галерии и музеи като финалист в конкурси. И оттам има продажби.
Все още не ми стиска да започна да се занимавам сериозно с изкуство, съответно и успехите ми са едни никакви.

# 235
А тези които продавате - как си определяте цените? Че аз питах една рисуваща колежка, и тя като ми каза едни диви цени, погледна и моите и  ми каза - тази толкова, онази толкова. Очите ми изхвръкнаха - толкова пари едва ли някой би дал. А пък по-малко мен самата ме е яд да кажа, че 1-2 пъти са ме питали и аз все не знам какво да кажа - хем искам да сложа по-голямата цена, но знам че няма да я вземат на толкова, а малка цена ме е яд да сложа. Не мога да преценя на каква реално цена трябва да върви една картина - колко да си поискам за труда....

# 236
ПС, втората картина много, ама много ми харесва. Направо е уникална. Браво.
Хамстер, и аз така. Много е тъпо да опредвляш сам цена.
Това да рисувам по поръчка не мога. Вероятно и затова не съм професионален художник. За мен рисуването е нещо съкровено и не мога да го направя по нечие чуждо желание. Ако нещо не ме е докоснало, просто не се получава. Затова ще си "умрем" неизвестни и бедни 🤣🤣

# 237
  • В градината...
Marie, ти си професионалист, къде се сравняваш с нас Wink
И аз не бих могла да рисувам по поръчка.

# 238
Моите  не могат да се нарекат типични картини,както и аз художник,че да мисля да ги продавам,но на шега за мен,приятелка ми продаде няколко в Германия,имам и 2 продажби тук.Цена не можах да кажа,те я определиха.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 16:00 от qeq

# 239
Qeq, много интересен стил! С акрил ли рисуваш?

Общи условия

Активация на акаунт