Рисуване за начинаещи и не само - 9

• 58 856
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Да,с акрилни бои .Благодаря.

# 241
  • През девет планини в десета...
И аз не съм продавала нищо. Подарява Ла съм само на най най близките ми няколко. Другите си ги държа прибрани. Тази подарих на приятелско семейство, което си купи къщичка в Гърция, незнам дали им харесва, то да подаряваш картини е малко като парфюми.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 08:34 от зелено камъче

# 242
  • Over the hills and far away
Камъче, чудесен пейзаж! Изцяло на твоето мнение съм.
Перуника, нищо общо с професионализма нямам аз. Това, че само продавам, а не подарявам си е моя си странност, свързана с несигурност Blush Избягвам да се наричам художник, и изобщо не се възприемам като професионален такъв. Yum Просто някой, който обича да рисува и не се взима твърде на сериозно.
Това с цената е индивидуално и зависи от много фактори:
1. картината( композиция, техника, изпълнение)
2. материалите ( графика, акварел, акрил, масло )
3. времето ( в часове)  или размера ( обикновено в см² )
4. художника ( има ли изложби, продажби, някакво "име")
5. пазара ( къде и на кого продавате )
И всъщност е съвсем логично сами да си определяте цената. Но преди това влезте в три- четири галерии, разгледайте, запознайте се с творби, творци и цени. И тогава се сравнете и си дайте цена, при това се постарайте да бъдете максимално обективни.
Хамстер, ако не знаеш как да отговориш като те попитат за цена, пробвай да извъртиш въпроса с "А вие на колко я оценявате/ колко бихте дали за нея?" Така горе- долу опознаваш границите на купувача. Ако искаш на всяка цена да продадеш или просто цената те устройва- съгласяваш се. Ако си убедена, че картината ти заслужава повече ( според т. 1, 2, 3...  Grinning ), то благодариш за проявения интерес и казваш, че предвид положения труд и вложените материали не можеш да направиш такъв компромис с цената. Но в повечето случаи отново ще те попитат "А за колко тогава?". Така че, определи си минимума, под който не водиш преговори и дай по- висока начална цена ( например минимум + 20% ).
Получих добър съвет преди години- ако съжаляваш, че я продаваш, значи цената е ниска. Аз на безценица няма да продам нищо- ценя си таланта и труда. Ако някой не иска да купи картина, значи просто не му е харесала достатъчно и в това няма нищо лошо. Ще хареса на друг. Все някога Grinning
Бръм, докато не се издържаш с продажби на картини спокойно можеш да отклониш предложение или поръчка, не е кой знае какво- и другите го правят ( професионалистите също. По- скоро е ненормално да приемаш всяко условие само и само да се "продадеш", така ти самата би обезценила труда си )  Blush

# 243
  • В градината...
Камъче, много ми хареса пейзажа!
За продажбите съм установила, че се прилагат някои странности, които нямат нищо общо с таланта и качеството. Така е и с пазара въобще. Има страници във фейсбук, в които вървят картини като топъл хляб, вярно на смешни цени, но се продават доста. И обратно. Наистина стойностни неща не се харесват. И тук не говоря за някакви кой знае какви абстракции и т.н.

# 244
Може ли линк към такива групи, ще ми е интересно да разгледам какво се предлага. Може на лични ако тук не е уместно. Благодаря.
Зелено камъче, аз съм влюбена в тази картина, направо ми се прииска да виси на моята стена Flowers Hibiscus

# 245
И аз бих искала линк, да разгледам да видя кое как върви.

# 246
Може ли и на мен или пък направо тук, в темата?

# 247
  • München, Deutschland
Мисля за всички ще е интересно да е тук. 😃

# 248
  • В градината...
Нямам големи впечатления от групи, а от профили на отделни лица. Не върви тук да ги пускам. Особено единия, който рисува еднотипни неща, има стотици хресвания и веднага продава. А работите хич не са доизкусурени, особено за човек, който всеки ден рисува.

# 249
Този акварел изглежда ли ви завършен?
Дървото е гинко, честно казано не знам как хем да го оставя ярко на цвят, каквото е в действителност, хем да изглежда много къдраво... Задните дървета са други (рисувано е от моя снимка, действително са различни сортове, с различни на цвят листа, които опадват по различно време - затова и отзад се виждат голи клони). Листата на гинкобилобата първо стават жълто-зелени, после абсолютно жълти и накрая опадват относително бързо, без да минават през оранжево-кафява фаза.

Снимката е малко по-бледа - в момента не мога да снимам по-добре.

# 250
  • През девет планини в десета...
pppqqq, много добра енергия усещам от картината. На мен ми харесва.

# 251
  • В градината...
Погледни си снимката, премрежи поглед и виж кои части на дървото изпъкват. Не всички са еднакво ярки.
Иначе, много ми харесва композицията.

# 252
Pppqqq, ако бъркам ника, ще прощаваш 🤣🤣...
Според мен вкарай малко бяло в дървото на преден план. В смисъл, липсва ми светлина и цялото дърво изглежда еднакво ошарено. Раздвижи цвета в самото дърво (ако може, не знам дали е възможно с водни бои). Задното например ми изглежда по детайлно. Може би не бяло, но детайлизирай предният план.
Много е хубава.
Аз често, когато рисувам, преди да завърша картината, правя снимка и я гледам така. Някак си, когато гледам самата картина, пропускам, не знам защо. Когато снимам и я гледам като снимка, някак си успявам да я обхвана в цялост.

# 253
Благодаря; трябваше да оставя бяло, сега мога само да го нарисувам с акрил върху акварела и сигурно няма да изглежда добре. Задното дърво е кафяво оранжево - по-лесно е да се нарисува контраст, докато при жълтото има риск цветът да изчезне. Утре ще намеря снимката, сега я нямам. На телефона имам по-стари снимки на това дърво, но не е жълто-зелено.

# 254
Ами, просто предния план изглежда по ярък, но по замъглен. Ако можеш това да оправиш, може би ще стане перфектна 🤣. Но и така е достатъчно хубава. Според мен не е непременно да е бяло, просто да стане по детайлно.

Общи условия

Активация на акаунт