Рисуване за начинаещи и не само - 9

• 58 858
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Ето го дървото в зелено (от по-близо и при облачно време):

Между другото, може и снимката (на рисунката) да е малко не на фокус.
Ако някой има идея как да направя специфичните къдрави листа на гинкото така че да изглеждат по този начин (като снимката) - да каже Simple Smile

# 256
С водни бои не мога да помогна, затова рисувам с масло 🤣.
В самата основа на клоните има засенчване, цвета е по тъмен. Иначе ако сложиш акрил, не знам какво ще стане. Може би ще се получи този детайл и напластяване, което ще пресъздаде цвета.
Ако няма да я продаваш/подаряваш, защо не пробваш? Поне следващия път ще знаеш.

# 257
Няма да я продавам, но не ми харесва идеята да смесвам акрил и акварел - ще стои като кръпка. Мога да правя промени с акварела, но няма да са много драстични (боите имат ограничения).

# 258
  • София
Аз също бих предложила да се ползва бяло или светложълто за местата, които са с отблясъци. Освен това, може да се сложи синьо където се пада сянката на зеленото, за да стане по-студен цвета. За бяло - освен акрил, може да се ползва гваш (гуаш).
Липсва ми сянката на най-предния парапет.
Много ми харесва. Чудесна слънчева картина.

# 259
  • През девет планини в десета...
За да стане по детайлна и релефна според мен трябва да нарисуваш много финна черна мрежа за да се отделят някак си листата едно от друго.

# 260
  • В градината...
Както и предполагах. Като видях снимката, ми се потвърди предположението, че в долната част има по- тъмни зони. А и като цяло. Независимо от сезона и оцветяването.

# 261
Ето я точната снимка - долният парапет няма сянка (т.е. има естествено, но не се вижда от този ъгъл):

Даже на другия е много по-малка, отколкото съм я нарисувала.

В короната на дървото няма черно, това не е графика, не минавам с тънкописец отгоре, все пак благодаря за съветите.
Може да пробвам с малко бяло, като начало.

Трябваше да едитна малко снимката, за да я приеме форумът. Май съм отрязала малко отстрани инцидентно - сега забелязах, че част от  кафявото дърво е изчезнала.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 09:37 от pppqqq

# 262
  • В градината...
Едно клипче за рисуване на гинко.
https://m.youtube.com/watch?v=vRl8aMOErKs

# 263
Май ще остане така - за сега не мисля да го поправям повече (има промени по короната и някои дреболии) Simple Smile

Имам чувството, че всяка снимка, която кача във форума става поне с два тона по-бледа. Отварям същата на десктопа и цветовете са по-силни?!

# 264
  • София
Не е необходимо да е 1:1 със снимката. Важно е настроението което носи. Получило се е. Мисля, че е много хубава.

# 265
Благодаря Hug

# 266
На мен ми харесва така,романтично и естествено ми е.

# 267

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 18:27 от brumm

# 268
С акварел веднъж рисувах Зайка. За да стане като козинка, ползвах много суха четка с боя, така че да оставя черти. Може би нещо подобно върху листата би ти свършило работа. Така че да станат множество малки листа, а не еднородна маса.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 14:08 от Витаминче_

# 269
brumm, прекрасна е!
Направо се почувствах все едно съм там.

Общи условия

Активация на акаунт