Любители на Котки - Тема 151

• 28 974
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Ойй, какви сладки лапки има Симба. Heart Eyes
А Кети как си подремва сладко:)
Мъррр...Heart

# 511
Отдавна не сме се показвали с Пуфи

И малко лигавене преди сън

# 512
И аз като мама Нана си мисля за повод с нагръдник за балкона. Друг вариант има ли? Да й изнеса транспортната клетка ли?

Живеем на висок етаж и има гълъби. На балкона е само на ръце.
Тя на затворена врата, с дограма е, звукоизолирана, застава и започва да издава странни звуци в поза за лов.

# 513
Скрит текст:
И аз като мама Нана си мисля за повод с нагръдник за балкона. Друг вариант има ли? Да й изнеса транспортната клетка ли?

Живеем на висок етаж и има гълъби. На балкона е само на ръце.
Тя на затворена врата, с дограма е, звукоизолирана, застава и започва да издава странни звуци в поза за лов.
Същото прави и Чочо. Сега е открил, че единия прозорец му дава директен изглед /там няма тераса/, все натам го тегли.
А е много смешен вечер, когато вижда отражението си във вратопрозореца. Душицата крие се и чака "другото" коте да се появи.
Скрит текст:
Децата ми като бяха малки имаха слушалки за компютрите с по 6 м. кабел, защото не им идваше на ум, че като станат трябва да ги свалят. Не знам на колко слушалки, бяха изтръгнали кабелите. С дългите кабели още е жив единия чифт.
Та такава ми е идеята за повод на Чочо - дълъг и здрав, да се разхожда свободно по терасата, а ако скочи за овисне.

Не позволявам да се качва на масата и той пита защо.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 22:07 от Mama_Nana

# 514
Притеснена съм.
Уши пак е пишкал извън тоалетната, всъщност до нея, досега четох и съм стресирана, марката постелка е сменена възможно ли е да е от това? Утре ще му взема същата, да тичам ли при ветеринарите утре? Той скача, дивее и не показва, че нещо го боли, наистина съм притеснена.

# 515
  • Между гори и планини
Днес покрай моята Кети, се разчетох за деменцията при котките. Един от признаците е изхождане извън тоалетната.
Навсякъде четох, че може да се промени с правилна диета (което ме съмнява) Освен това моята Кети няма тия признаци които те описват. Но и двамата с мъжа ми виждаме промени в поведението ѝ.
Та искаш се разчети по темата.
Една приятелка има котка, която целенасочено пикае в дрехите на сина ѝ, защото той я тормозел като малък. Сигурно има причини за всичко, само не могат да ни кажат какви.

# 516
Той е около 3 годишен, всичко е наред, не са капки, а пиш, цвят, абе всичко е както трябва, има и в тоалетничката малко пиш, предлага ми утре да вземем от неговата и да видим, но чак заради това....
В момента убива мишока от Пепко, утре ще пробвам със старата постелка, поне е петък и клиниките работят до късно.

# 517
  • София
Ивекс, Майки пикаеше в мивката, като спря да си харесва тоалетната. Оправи се, като я смених.

Ако знаете Кайли колко е добра! Не търчи като Майки, не хапе, не дивее. Обикаля по малко и гледа в кого да се сгуши. Такава си е, откакто сме я взели. Плаши се от Майкун и го игнорира.

# 518
И аз мисля, че може да не му е харесала новата тоалетна като за начало, но сигурно ще свикне. Като при хората - като им смениш нещо, което са си харесали и са свикнали с него се държат странно и удрят стачка, че си искат старото, дори новото да е по-добро. Стискам палци, дръж ни в течение!

# 519
  • София
Ивекс, най- вероятно е реагирал на промяната. Аз бих опитала с връщане на старата постелка. Благодаря за пожеланията! Засега съм сравнително добре, надявам се да не се влошавам.

# 520
Надявам се, утре ще му взема от 'неговата', не искам да го водя засега, но ако няма промяна заминава и там ще - не ще пълна програма.

# 521
  • София
Имам въпрос за обезпаразитяването вътрешно и външно.
Вчера звъннах на ветеринарите за ваксината, че малко закъснях този месец.
Казаха, че първо трябва да се обезпаразити вътрешно, да минат няколко дни и тогава ваксината.
Попитах кога е следващото обезпаразитяване и ми обясниха, че се прави постоянно през два месеца като се редуват два препарата. На въпроса ми как ще се зарази като е вкъщи  и не е ли натоварващо на всеки два месеца да се третира ми обясниха как може да стане заразяването и ме успокоиха, че не натоварва. Аз обаче все още съм малко скептична и уикенда ще чета наред изследвания и препоръки по въпроса. Дори да оставим настрана финансовата страна, наистина не ми се струва разумно на всеки два месеца да го третирам. Вие колко често ги обезпаразитявате?
Заради обезпаразитяването го премерихме Страх, оказа се че вече  е 4,1 кг. Ваксината ще е вторник и след това чак след година, така че и за там ще имам време да прочета още, тъй като мернах тревожни коментари тук в темата.
Питах и за кастрирането, нашите ветеринари препоръчват да се кастрира след годинката, за да можело уретрата да се е развила достатъчно и да няма проблеми в бъдеще. Така или иначе и аз за след годинка го бях планирала, ще изчакам още 4-5 месеца някъде.
След онова повръщане само да споделя, се оправи и отново почна да яде както преди по много. Не ни стана ясно и на мен и на ветеринарите от какво точно е било предизвикано, все още леко се притеснявам, но го следя отблизо.

# 522
  • Между гори и планини
Аз апартаментни котки обезпаразитявах само веднъж - в началото.
Сега на село - всяка пролет с капките на врата за вътрешни и външни паразити. Нямат бълхи, при нас проблема са кърлежите които започват пролетта и приключват лятото когато е топло и сухо. Сега пак им е сезона. Носи ги предимно Памук - виждам ги като паячета  които бързат да преминат пухкавата му козина. Нито капки, нито каишки ме помагат.

# 523
Говорих с вет. за обезпаразитяването. Първоначално ми предложи да го накапвам /не запомних името на препарата/ - било за външно и вътрешно обезпаразитяване. Отказах за външното. Той не излиза, редовно си го преглеждам /пощя/, до сега не съм забелязала да има бълхи или някакви следи. Предпочитам да го къпя.
За вътрешно - до 6 месечна възраст всеки месец /без месеците с ваксина/ се дава препарат /без значение комбиниран или не/. След това на 2-3 месеца по веднъж.
При положение, че не забелязвам нищо притеснително, съм решила по рядко да го третирам. Имам таблетки за вътрешно обезп. Не мисля, да го "тровя" излишно.
За кастрирането вет. е категоричен. Да навърши година и тогава ще видим.

Казаното от Доня Дафина, за кърлежите не го знаех. Никога не съм намирала кърлеж в котка, но преди много години нямаше и толкова такива тахтабели.

Сетих се още нещо. Имам позната с две кучета и котка. Тя обезпаразитява котката редовно, защото от кучетата прихваща бълхи.

# 524
  • Между гори и планини

Добро утро, днес е Петък 13ти, ще го прекараме така.

Общи условия

Активация на акаунт