Любители на Котки - Тема 151

• 28 959
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Ах, какъв красив тигър е Закари. Heart Eyes
И всички други пухчета ми стоплят сърчицето.
Подкрепих клипчето. Кратичко, но казва много. Браво на детето Simple Smile
От дни преслидвам да снимам един черен котак, но доста ме озорва. А не искам да се натрапвам твърде. Установих, че май е доста трудно да се снима хубаво чисто черна котка.
За поразиите, която може да направи една котка.. имала съм и котки, сега от доста време сме с куче. На фона на котките кучето направи далеч по-грандиозни бели. Изяде половин диван, два стола, прегризва кабели, обели тапетите. Но в един момент спря.
Котакът единият съсипа едни щори, понадърпа с нокти един стар диван и си гризна ъгълче от шкафа. Но човек приемайки едно животинче в дома и в сърцето си трябва да знае, че е готов на тези малки жертви.

# 571
  • Варна
Щетички и у нас има, но чак да направя компромис с качеството на обзавеждането щото котката да ми е центъра света - ми не е.
Има си всичко нужно за добър живот и комфорт, аз държа на нашия и тя си носи последствията като сгафи.

# 572
Явно и за двамата ще ви бъде първа котка.Аз пък ще дам съвет,че ако не го искате и двамата възрастни,по-добре оставете котето на някой,който знае какво иска.
Всички избраени неща със сигурност ще ви се случат поне веднъж/най-малкото/
Коте с коте не си приличат,дори и от едно котило.Може да ви се падне шумно и непрекъснато мяукащо/като моето сега/,миризливо /пак като моето/ Гальовно и адски добро и не злопаметно/отново като моето/Може да е отмъстително и да ви пълни обувките,когато нещо не му хареса,със сигурност ще ви надере нещо от мебелите.
Така,че си преценете кое ви е по-скъпо,защото има твърде много животни,които са приемани за вещи-взимат ги и след месец ги изхвърлят,защото примерно им скъсало тапетите..
Съжалявам,ако съм груба,но за тези неща се мисли много-животните нямат гаранция и не са вещи.Дъглосрочен ангажимент са и трябва да си сигурен дали можеш да го поемеш.
А,и друго-може и болно да с еокаже и да се наложат по-специфични дългогодишни грижи/като любимия ми бивш котарак/Никой никога не знае

котките с течност,няма ставане сега хаха

При нас също Зак си носи последствията,Аз държа на правила и щом ще живее години с нас,трябва да ги спазва.Но и не правя чак такива драми за обзавеждането.Казах,че Фин съсипа гарнитура и 6 стола от естествена кожа за ден.Ами,случва се.И детето ми порисува малко хаха,аз също съм съсипвала неща.Това е живота,Всъщнос,т в тая къща живеят хора,не е музей

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 11:19 от red soul

# 573
Моето решение, относно вадене на пръст от саксиите:
Скрит текст:

Точи си ноктите на ъгъла на дивана, но той си е негов и един стол има, чиято дамаска е надърпал.
Сега водим война с качването на масата. Знае, че не трябва, но мисля, че го прави за внимание.

# 574
А какви са последствията за котката като направи беля? Аз навремето така и не намерих подход. И всички ми обясняваха как котакът ми е нахален и разглезен. Sunglasses
Котка да ударя не си представям, но да я дресирам и вразумявам не знам възможно ли е както при кучетата. То не че и кучето ни слуша особено. Добре че е добър характер по природа...

# 575
При Зак и Фин като много чувствителни натури,високия тон върши идеална работа.Зак дори сам си ходи в леглото вече,когато се почувства виновен
Да,котките като изкл.умни животни ,подлежат на дресировка.Много търпение трябва,обаче,защото лошото на високата им интелигентност е,че са своенравни и ще го правят,ако искат.Но все пак ти като човек,поставяш границите,в които може да я проявява

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 11:26 от red soul

# 576
  • Между гори и планини
Понеже аз приемам котките като деца, приемам ги и с белите им.
И синът ми скъса един кожен стол, беше изрисувал с черни и лилави пастели стена в стаята си, после направи дупка в стената зад вратата. При това беше кротко и послушно дете. И а ревливи деца, приказливи, неконтактни, всякакви. Но си ги обичаш, защото са си твоите.

# 577
  • София
С мъжа ми си говорехме наскоро за осиновяване и казвах че не мога да си представя как е и дали ще заобичаш чуждо дете, той вика ама ти луда ли си, едно коте заобичахме като свое дете не пък дете. Та влизат под кожата и още как. Мен единствено ми е мъчно за тормоза от детето което преживява това коте, устата ми побелява от говорене, но пуста мечешка любов... Добре че това коте търпи всичко...

# 578
  • София
Аз да кажа, ако някой толкова се тръшка за мебели и цветя, не е нужно да взима бебе коте. Понеже мъжът ми е от този тип, а и поради други причини, търсих и взехме голяма котка. При това я исках с определени черти на характера Blush . Има си покрай нея разни грижи, разбира се, но нито е драла мебели, нито нищо. Цветята са извън нейния обсег, защото ме е страх. Единствено пуска доста косми, което е трън в очите на мъжа ми, но виждам, че и той се е привързал. Hug

Въобще, както са казали момичетата, обмислете много сериозно как ще се промени животът ви с котето и дали ще сте ок с всички екстри, които идват с него. Това не е мебел, която може да изхвърлите, ако не е удобна.

# 579
Ние бяхме позабравили какво ни чака с появата на котето, понеже преди 20 години последно сме гледали котка, но аз като видях малкия нещастен и изоставен на улицата, просто ми се сви сърцето и решихме да го вземем. Палав е доста, напада ни, изподра баща ми, който го закача най-много, скача навсякъде. Много му се караме, когато тръгне на масата, особено докато се яде и в момента подхода е, ако не се впечатли от повишен тон(както обикновено става) го изнасяме от стаята и затваряме вратата. Когато остане сам така се кротва, никакви бели не прави и усеща, че е наказан. После пак се разбеснява Joy , но определено има промяна към добро.
Много е умен. Дойде от едно мазе без никакви условия и нито веднъж не се е изпишкал или изакал извън тоалетната. Даже, когато повърна веднъж, си отиде в тоалетната. Една сутрин съм забравила вратата на банята, където е и неговата тоалетна, той мяука, гали ми се, 5 минути докато загрея, че иска да отиде там, пак не си позволи да се изпишка така.
А на ветеринар е златен. Днес го водих за първа ваксина. Не шукна, когато му забиха иглата. Чак докторите бяха учудени колко е спокоен там.
Понякога ни ядосва, обаче всички много се привързахме за един месец и никой не си представя да сме отново без Лъки.

# 580
Прибирам голям куп със спално бельо и дрехи, по едно време:

# 581
Душица сладка! Hug
Ивекс, каква порада е записан в паспорта?
Очаквах, Чочо да го пишат "Сборна улична", но пише "Европейска, късокосместа", малкото ми цигане.

# 582
И Пантичка е европейска късокосместа, явно всички без порода ги пишат така.

# 583
Е, такива сме, всички с породисти котки с незнайно потекло Simple Smile.
За късокосместите е ясно, европейски са си. Но дългокосместите, с ген на неясно коя дългокосместа порода, какво ли пишат (например Късметка и Мая)?
От много години се чудя от къде идва дългокосместия ген на уличните котки. Предполагам, че е от ангорките, защото те са по нашите земи отдавна, за разлика от персийските, които се появиха сравнително скоро.

# 584
Сега погледнах нашия, пише кръстоска само.

Общи условия

Активация на акаунт