Любители на Котки - Тема 151

• 28 963
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Симантро, в сряда видях един "Джони Деп" на "Дондуков" и "Бачо Киро".  Не знам брат ти ли беше, но се сетих за него. Joy  Трябваше да отида при него и да го попитам: "Вие ли сте спасителя на котенца?" Joy

Той е бил Smile. Работи в района и се е мотал там. В черно, нали?

Момичета, подкрепете едно дете и едно филмче за коте и надежда.
Дебютният късометражен анимационен филм на Стефания Спасова със заглавие HOPE /НАДЕЖДА  е между номинираните на престижен фестивал за киното и анимацията в Грузия. Ако ви хареса, дайте лайк в ютуб под филма.
https://www.youtube.com/watch?v=JVp2rudVtlY&fbclid=IwAR2f1io … rPpyBxI_KPgYI-N3s

# 556
Браво на детето, много хубаво филмче. Разревах се пак. Напоследък съм нещо много емоционална. Днес ревах на приказката Старият щърк, на която дъщеря ми правеше преразказ.
И да не е спам

Сладоледът трябва да се споделя между сестрите.

# 557
  • София
А, и Мади обича да се черпи със сладолед. Blush

# 558
Отчая ме! Обаче има логика.
Бълхи от къде хващат! Чочо беше с бълхи, но не бих казала силно бъхлясъл, имаше и яйца. Изчистих го и от тогава - 4 месеца не съм фиксирала такова нещо. Вярно, че е обезпаразитяван - първо такова за котета, през две седмици, но повече не съм му давала нищо.
Най-често ние ги внасяме с дрехите и обувките, отделно и от посещението при ветеринар могат да хванат.

# 559
  • София
И у нас днес голям сън. Това е над мен, аз лежа на долния етаж.

Ивекс, какво стана с Ушатото?

# 560
Засега всичко е нормално, днес купихме от старата постелка, но ще го наблюдавам, все се притеснявам, а съм сигурна, че е заради постелката.

# 561
Здравейте, запазихме си мъжко бебе и го чакаме да стане на 4 месеца, за да си го вземем. С децата се вълнуваме много, но мъжа ми ме разубеждава с адска сила, защото:

- ще опикае навсякъде
- ще ми съсипе цветята
- ще мяука непрекъснато
- ще надере мебели, стени и пердета

Току що завършихме ремонт в къщи и аз съм стресирана дали пък не е прав. От една страна, отдавна искаме точно такова коте, от друга страна, сме вложили много в ремонта.

Има ли правда в това, което казва и има ли други негативи от това да имаш коте. Позитивите ги знам Simple Smile

Благодаря предварително.

# 562
  • София
От изброените от опит с 6 месечно мъжко коте

- ще опикае навсякъде, не няма, бързо се научават на тоалетна най-вероятно ще дойде с изградени навици
- ще ми съсипе цветята, не, ще ги прибереш на недостъпни места
- ще мяука непрекъснато, не, ще мяука първите дни, приемете че ще му отнеме време да свикне, нашето мяука 3 дни и свикна, не беше лесно но мина
- ще надере мебели, стени и пердета, да, ще дере, пердетата са ни с бримки, мебели рядко закача, взехме му катерушка и се катери и точи ноктите, но пердетата закача, не ми е драма пердетата са ми евтини икейски, мога когато искам да ги замена.

# 563
Нашата Принцеса се възстановява добре, храни се и с брат й все искат да ядат
Но сега пак успя да ме стресира 😟 Аз й давам пастет за подсилване, а на брат й гранули. Сега пробвах и на нея да дам гранули. Но след като се надхвърли върху тях настървено, явно не е дъвкала и взе да се дави 😵 Добре, че успя да повърне. Бяха цели гранулите 😟

# 564
  • Варна
Mihailena, котето си има характер и щом го искате, дайте му шанс. Белите, които изброяваш се подават на дресировка.
Котето ще е игриво и ще щурее, но имаш полезни ходове да го научите.
Ако се окаже кофти характер, тогава методите стават по-хард, но се възпитава.

# 565
  • Между гори и планини
На малките котенца може да накиснеш гранулите с малко вода, да станат на попара.

# 566
  • Велико Търново
mihailena, когато взехме котенце вкъщи, бяхме се нанесли преди 3 месеца чисто новия ни пръв самостоятелен апартамент, гласен повече от година и направен без компромиси. Рижко беше болничък в началото и се изпишка върху дивана няколко пъти- еми пере се Simple Smile После ползвах памперси за всеки случай, но той се оправи. Ако е здраво коте, то веднага ще се научи къде е тоалетната и няма да имаш такъв проблем. Котките са много интелигентни. Саксиите ми си стоят и са добре, но са малки цветя и са на високо. Имахме на ниско няколко кактуса, Пиги си ги хареса и започна да вади пръст и да я разнася, преместих ги. За мяукането е до животно- Рижко беше супер деликатна котка, гушлив и мяукаше супер, супер рядко по някакъв повод. Пиги сега е кречетало- говори постоянно нещо, не млъква 😁 Така че това също не е константа.
Мебелите ще отделя в нов абзац 😂 Имаме драскалка, и двамата я ползваха по предназначение. Ако вземете и го научиш, ще си точи ноктите там. При нас проблемът не е точенето на нокти, а играта. Пиги постоянно играе с топчета, бележки, боклучки, разнася ги, гони ги, носи ги. Та с тях като се засили към пердето, познай дали не е на дупки отдолу. Завесите и те с извадени кончета, прибирах ги с игла, трябва скоро пак. Спалнята ни отзад е кожена, там също вече има следи от нокти поради същата причина - играе си и стига до там и без да иска го прави, в играта. Така че да, мебели според мен ще трябва да прежалиш. Рижко също играеше с играчки, от него пострадаха завесите, но аз ги ремонтирах, той не беше толкова игрив колкото нея сега.
Освен изброените от теб кот ще иска внимание, ще трябва да има човек, който да го обгрижва, когато пътувате, може да се случи да се разболее, ще има нужда от лекарства и ходене по лекари, ваксини ще трябват. Така че да, кот си е ангажимент и да, ще прави понякога бели (или често 🙄😂).
Но нищо от това не може да се сравни с мъркането, което в момента чувам от гушнатата в мен Пиги ❤️ Толкова любов ще ви даде и такива емоции, че ще се чудите защо сте живели досега без котка. Това също го казвам от личен опит.
Не се притеснявай, просто се подгответе, прочетете инфо и отворете сърцата за момчето! Успех🤗

# 567
  • Между гори и планини
Никакви мебели не са по- ценни от котките ми. Но това го разбираш, чак когато имаш котка. Имала съм само един захабен диван от изкуствена кожа, не нарочно надран, а докато са скачали да се качат на него. Никога нищо друго - нито пердета и завеси до пода, нито цветя - нищо! Котките се научават от един път да си използват тоалетна. Имам 4 котки, нито една не се е изходила извън нея.
Честно, преди години си взех малко кученце - бебе, много сладко. Е, то опика и 💩 навсякъде, така и не се научи. Толкова чистене никога не съм правила! Докато се усетя ми изгриза половината обувки, калъфки, мебели... Джафкаше постоянно... Та колкото и да го обичах, разбрах че котките са моето , а не кучетата.

# 568
Присъединявам се и аз към мнението "никакви мебели не са по-ценни от котките ми". За това и не виждам смисъл от скъпи мебели. И все пак! Ако ви е мъчно за мебелите, ще трябва да опаковате всеки ъгъл с канапени дъски, а диваните да покриете с калъф. Има и непромокаеми. Кожени мебели категорично не ви препоръчвам да оставяте при котка. Цветята - там също има трикове, които могат да се пробват, за да ги опазите, но и без цветя, но с котка се живее идеално. Simple Smile Идва Коледа, ще ви е много забавно с новия член на семейството. Пък ако имате камина... Мале, мале...! Simple Smile
Да, кученце може да опикае на всякъде - коте - не, то си знае тоалетната! Задължително ще му приготвите тоалетната предварително. Сегашния стопанин ще ви съдейства, ще ви каже каква тоалетна да купите.

# 569
  • Велико Търново
Смисълът на дългия ми пост също беше "никакви мебели не са по-скъпи от котката ми" Simple Smile  Пари се изкарват, емоциите не се купуват. Просто писах от гледна точка на човек, направил нов апартамент без в него да е имало котка, т. е. не сме мислили в тази посока като сме обзавеждали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт