Любители на Котки - Тема 151

• 28 987
  • 753
  •   1
Отговори
# 630

Сънчовци.

# 631
  • на брега на морето
Таня, - 20 градуса беше, когато прибрахте Боги и Кирето, помня добре. Когато прочетох, че сте ги взели  с олекнало сърце се обърнах към А. и й казах: Танини са прибрали котките, вече ще спят на топло.

Ивекс, черпиш Simple Smile

# 632
За съжаление Оливър (сивушкото с усмивката) е още болен. Продължава да киха жълтеникави секрети. Антибиотика, който му дадох само 5 дни не му е бил достатъчен май (за съжаление свърши шишенцето). След него тъкмо се беше пооправил, позакръглил, позагладил косъма, и от снощи го гледам не яде, близва си само по нещичко. Пак е с диария... Ще го водя на вет утре или във вторник, да си каже мнението. Може би му трябва нов антибиотик...

# 633
Здравейте,
Искам да питам миете ли лапичките на котките си?
Нашата е с много светла козина и като пишка си цапа лапите и се вижда. Не знам дали е добре да се мият постоянно зимата, тъй като все пак е студено по пода и ме е страх да не настине. Вие как процедирате?
Котката живее в апартамент и не излиза навън.

# 634
Би трябвало сама да си ги чисти, ако има нещо полепнало. Ако не си ги чисти сама, и се оставя да й ги миеш - не виждам проблем, ако след това й ги подсушаваш.

# 635
  • София
Таня, - 20 градуса беше, когато прибрахте Боги и Кирето, помня добре. Когато прочетох, че сте ги взели  с олекнало сърце се обърнах към А. и й казах: Танини са прибрали котките, вече ще спят на топло.
Значи Наско сме го прибрали на -15 градуса. Wink

Ох, Ред, дано всичко е наред и да пътуваш спокойно! Кой ще го гледа докато те няма? Дано има опит!

Соня, краката на Рижко са бели и понякога променят цвета си, но си ги чисти. Цапането много зависи и от качеството на тоалетната. Например от бентонитите винаги избирам сиви на цвят. Някои са толкова светли, че на кутията пише, че е бял бентонит. Има един долнопробен тъмно кафяв (не помня в Лидл или в Кауфланд се предлагаше). От него лапите стават жълти. Sad Поне да слепваше добре, а той и за това не става. Sad

Имам спомен, че Кетя на Месечинка беше получила екземи на лапичките, защото обичаше да стои на мократа мивка и да гледа миенето на чинии. Явно не е добре да се мокрят често. Дано Месечинка се включи, че може да не си спомням добре.

# 636
Долнопробният тъмнокафяв беше на Кауфланда. Joy

# 637
  • Варна
Ако намокря лапите ще ме изде ...

# 638
  • София
В събота отскочихме до къщата на село и малката ми дъщеря настояваше да вземем Страх да потича и да се разходи.
Цял ден се моташе и беше около нас на двора, малко преди да си тръгнем го хванах и прибрах в едната стая, защото подозирах, че ще му се доспи и ще се скатае някъде. Да, но той започнал да мяука и мъжът ми го пуснал пак навън. Е като решихме да си ходим, дори на мястото на което се крие обикновено не успяхме да го намерим. Навирахме се къде ли не, в комшията под един навес, бутахме всякакви дъски и изоставени неща, викахме го и не и не. Накрая стана толкова тъмно, че дори и с телефон да си светим с фенерчето нищо не се виждаше и се наложи да си тръгнем.
Днес сутринта петимата, аз и мъжът ми, заедно с трите деца се натоварихме на колата и отидохме да го търсим. Веднага отидох пак на същото място, извиках го и този път след цяла нощ прекарана там  Страх се появи, но за кратко и пак се скри между едни дъски. Взех обаче храна, показах му я и той излезе. Сега е вкъщи, изкъпан и тормозен и гушкан наред от всички. Трепереше като го взех и сега е много миличък и умилкващ се. Надявам се да му е за урок, но не знам дали ще продължа да го водя така на село, поне докато няма условия и ние да оставаме да спим там.

# 639
Ако намокря лапите ще ме изде ...

И при нас най-вероятно ще е такъв ефекта. Тя се къпе постоянно сама, обаче явно на лапите това не им е достатъчно, а ме дразнят такива жълти на светлата козинка...

# 640
  • Между гори и планини
Лапи никакви не мия, хем моите котки са домашно - дворно - селски. Къпала съм ги само веднъж (като изключим Памук който беше с диария като го прибрахме). При нас навсякъде са затревени площи, кал няма. Ако се приберат с мокри лапи от дъжд или сняг, докато минат през селската вълнена пътека в коридора, са изсъхнали, после лягат и се мият пред камината. За тоалетна, въпреки че ходят вън, имат закрита силиконова вкъщи. Аз харесвам силиконовите тоалетни, повече от бетонира.
Aila, Страх да не тръгне след някоя мацка, че може и с дни да го хване липсата като се влюби.
Черко беше голям страхливко, като дойдохме от града. Първият път когато не се прибра през нощта ,аз не мигнах. Вторият път го засякох на оградата ни със съседен необитаем имот - само тръни и драки. Викам го - реакция няма. Гледа ме с изцъклени очи като дива котка, бавно отидох до него и му дадох да ме подуши и сякаш се събуди от хипноза, погледа се промени, позна ме, и си тръгна с мен. Сега ходят с мен на разходка всички котки, до първата обитаема къща където има други котки. Но не влизат в тяхната територия и чуждите вече не идват към нас. Но моите имат голяма територия, освен нашият двор и съседните са необитаеми, сигурно има 5 декара радиус . Памук примерно изчезва за цял ден, дори и сега изчезнаха с Точка, къде спят в тоя студ идея нямам. Но се прибират, вечерят, спят и към 22 напират да излизат.

# 641
Да,мия лапи,ако видя,че са мръсни.Седят-Фин с по-малко желания,Дребосъка няма проблем.Вчера и го къпах.Учуди се,за първи път къпя котка без да имам нито една драскотика.Само ми прегтрна ръката с лапичка и си седеше така.После го суших.Фин със сешоар,обаче Зак се плаши от всичко,затова с кърпа и после го паркирах до включеното парно.Той се довърши и за 30 мин беше сух.Не ми се беше случвало нещо толкова лесно.
Вече изглежда добре-яде 2 пъти,дивя,гушка се,мяучи както той си знае.Вече не мирише,от онова убийствено нещо няма и следа.Възможно ли еда не е бил обезпаразитяван и затова да е смърдял така.Не съм сменяла нищо,само го обезпаразитих.Иначе на жената,от която го взех платих всичкиюо-за паспорт,чип,ваксини,обезпаразитяване...Бях и казала,че ще го осиновим и ще поема разходите за всикчо,само ще го вземем в деня,преди преди да летим.Така и той щеше да е повече време с майка си.Взехме го на 3 месеца.Може ли да ме е излъгала за обезпаразитяването.Притеснявам се най-вече за това,че детето беше залепено за него

# 642
  • София
Пристигна ми храната и постелката за тоалетна за Страх.
Ето и снимки, изглежда доволен, дано и след като опита храната да му се хареса.
Скрит текст:

# 643
Момичета, идвам с молба да стискате палци ... Имаме си един квартален кот, към 7-9 годишен, когото баща ми зимата си прибира за да е на топло, и от петък спря да яде. Днес ще го водя на ветеринар за да видим каква е причината. Аз имам съмнение за болни зъби, защото муцуната е леко подута, но така се притеснявам да не е нещо по-сериозно ... Cry

# 644
  • Между гори и планини
Страх може да им бъде рекламно "лице" 😉
Стискам палци за болните да оздравяват!

Общи условия

Активация на акаунт