Любители на Котки - Тема 151

• 28 920
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
И аз мислех да обменя опит относно начина на хранене. Чета тук, че момичетата оставяли на котаците храна да си имат. При моите котчици не се получава- каквито оставя, изяжда се и не виждам как ще "си имат". Давам им към 5-6 часа, когато ме вдигат, после към 8 часа, като тръгвам, вечер като се прибера и преди лягане, за да напълнят коренчетата и да не ни будят.Grinning
Но като погледна предписанията, дадени по опаковките на храните... Там ми се струва, че е описано направо недоимъчно хранене. Joy 50 г суха храна и един пауч за котета до 2 кг, примерно.

# 661
Както писах напред, Чочо се оказа много капризно откъм храна коте. Тежи 2 кг и е на 4 навършени месеца. Давам 1 пастет - 85 гр. /друго не яде/ и горе долу още толкова сварено, пасирано пилешко месо. 20-30 гр. суха храна. Разделям това на два пъти - сутрин и вечер. Това му е дажбата за деня.  Понякога изяжда всичко, понякога остава.

# 662
  • Между гори и планини
В кухнята постоянно има две купички суха храна заедно с водата. Паучове или пастет даваме сутрин и вечер. Купуваме всякакви видове консерви, но гледаме да е само месо, без соя. Купуваме наведнъж всичко за месец напред, защото магазина е далеч. В магазините в нашия град има само Уискас и Феликс. Ако закъсаме, даваме и от тях, но не често.

# 663
Когато си толкова уморен, че и на четири "крака" заспиваш. Grinning

# 664
Аз съм оставила на Лола купичка със суха храна и купичка със пастет, като пастета го сменяме сутрин и вечер. Рядко го изяжда целия, ходи да си хапва по всяко време по мъничко, никога не преяжда.
А за играчките сме цяла одисея, ММ купува всевъзможни котешки джаджи, то не е топка дето се търкаля сама, пеперуда въртяща се и цяло чекмедже със какво ли не вътре....интерес почти нулев. От време на време като и доскучее много ходи даси отваря чекмеджето и вади всичко от там.
Най—интресната играчка се оказа обикновена гумена ластичка, страхотна игра и подскача е пада с тази ластичкавече няколко дена.Joy
Като я скъса давам нова, и умирам да я гледам как се радва, чак и мяука.

# 665
Рижко най се радва на въдицата - тя е със звънче и той като чуе звън - веднага доприпква. Другото, което обича, е да му подхвърлям разни търкалящи се неща. Последно му взех една гумена гривна с шипове, тип самозавиваща се, ако се сещате. Уж я взех за ресане с шиповете - той обаче я подуши и почна да си чеше зъбите. Оставих я до него, бутна я с лапа, тя падна на земята и се търкулна... и този ми ти котак като хукна след нея, като империалист я подгони Grinning И това са му играчките. Има и един лазер, но не му реагира.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 18:42 от Анонимен

# 666
  • Между гори и планини
Охо, лазер! Ние началото на декември слагаме на двора лазер който играе в зелено и червено (за Коледа), става като 3D из къщата шари, из двора. Ей , полудяват първите вечери от игра. После им писва. Кети и Памук играят в снега - явно им е в кръвта на пухените да обичат сняг. Особено Кети е смешна как бяга в несвяст след снежинки, а Памук скача нарочно в дълбоки преспи 😂
За играчки си имат мишки, лятото и жаби, Точка редовно ми ги разнася полуживи.

# 667
На Ая давам сутрин и вечер по 1 пауч, 85гр. През другото време има гранули, които ги яде 1-2 дни. Гледам вечер да и слагам гранули в купичката, за да не ни буди сутрин. Като готвя й давам малко сурово месо (престояло в камерата), защото като надуши месо става нетърпима, застава до мен и започва да мяуче неистово.
С играчки много не си играе. Последно си беше харесала една малка чечцица за грим на дъщеря ми, гонеше я из целия апартамент, дъвкаше я и накрая и я взех, че ме хвана страх да не и стане нещо, ако я изяде. Играе си и с ластиците ни за коса, понякога гони и топчета, които съм и ги оставила из цялата къща. Най-обича, като мия, да гони парцала и да го убива😉

# 668
  • Велико Търново
Зизу, надявам се да се оправите с лечението и да няма нужда от друг лекар! 🤗
Noragami се загуби нещо

Да пия ли едно или стана късно 🤔😂
Пиги ни изкара акъла. Снощи се прибираме-леко разстройство. До 12.30 още два пъти. От вас знам за оризова вода, познайте дали не варих в 1ч ориз 🙄 Сипах и вода в купичката, но за всеки случай и дадох и ориз да хапне. Сутринта в 8 имаше пак проблем, звънях на вет, ходих за хапчета-дадоха пробиотик и казаха да я наблюдаваме. От сутринта нямаше изпълнения, преди малко подаръкът беше доста по-оформен. Тя не е спирала да яде и беснее. Според мен оризът е подействал, явно е било нещо временно. Но се поуплашихме доста
Междувременно докато пиша...
Май ще си пийна все пак 🙄😂

# 669
  • Между гори и планини
Моята Точка днес ми облиза филиите с течен шоколад. Отидох да обясня задача на детето и като се върнах я хванах на местопрестъплението 🤪
П.п Бубалеса, имам същата поставка за подправки.

# 670
И Ноеми се изгуби някъде...

# 671
Кот днес си хапва, а при вечерното даване на хапче дори ме понадра, дърпа се ... Гледах му венците - спаднали са и са светли вече, а бяха тъмно розови към червено дори. Дано се размине само с това старчето. За сега съм обнадеждена Heart

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 22:53 от _Зизy_

# 672
И на мен ми е интересно да чета за храненето.

Феликс дойде на 5 месеца в нас. Яде само два вида гранули - новите с пиле на Лидл и Пурина Уан с пиле и отказва всичко друго. Има винаги в чинията. Ако се присети, хапва малко и зарива останалото - да си има за после, мама така я е учила. Ако й е празна чинията, те издебва да си миеш ръцете и започва да ти се гали, да се бута. Шкафа с храната й е над мивката.
Оставени чинии на масата ги души и толкова. Отказва пауч или им изблизва само соса.  Консерви, пастети и човешко не харесва.

Не умея да пазарувам през интернет, разчитам на магазини.
В чудо съм се видяла.

А майка ми я кръсти Феликс защото окраската й е подобна на котето от рекламата.

Това е моментна снимка. Чака ме да си лягам.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 23:23 от Зуки Су

# 673
Аз да се включа в темата с храненето.
Поради проблеми с агресията спряхме постоянния достъп до храна и даваме сутрин и вечер. Сутрин даваме около 100гр консерва, вечер 30гр гранули.
Спрямо опаковкитв трябва да са 200гр консерва на ден или 60гр гранула.
Тя е доволна, струва ми се че огладнява по рано сутринта, но не ни буди (поне не за храна), явно свикна с този ритъм.
Междувременно два пъти си правя експеримент да и оставя гранула за целия ден, не се хвърля да я изядв цялата, та съм спокойна, че ако ни няма за ден-два можем да и оставим храна.
Яде гранулата на лидл и консерви карни.

И аз вчера си мислех за Ноеми, дано всичко е наред.

# 674
  • Някъде там
Няма как да оставя нещо в купичката.Изяжда всичко каквото му се даде, за части от секундата.
Давам гранула два пъти на ден и мокра храна веднъж. Намалила съм дажбата на минимум че расте сериозно и на килограми. 4.800 е.
Попаднах на интересна играчка във профил на котка. Колело за бягане. Показах го на мм и каза че може да му направи. Да изразходва повече енергия.

Общи условия

Активация на акаунт