Кралски работи и клюки - ноември 2020

• 64 928
  • 1 697
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Някъде там
А и са празници са все пак...ако пудингът не е с алкохол, що за празник е 😁
Обожавам такива тежки алкохолни и плодови десерти
Акк вече го поливам с доволно количество ром.
Кралския добре изглежда.
Спомням си миналата година Джордж как бъркаше, та чак баба избяга. 😀

# 1 186
..и херцог на Уескар - Фернандо Фиц-Джеймс Стюърт
да включим в избора Grinning

Скрит текст:

# 1 187
  • На топло
Този Фернандо е красив и секси едновременно 🤭

# 1 188
Днес се навършват 57 години от убийството на Кенеди. Една интересна статия за Уиндзор и Кенеди, тяхната среща и как от кралското семейство са отбелязали неговата смърт.
Копират с гугъл транслейт, сигурно има доста двусмислици, извинявайте за което:

Скрит текст:
Кенеди и Уиндсърите: Паралелите между двете семейства
Едната е американска политическа династия. Другото е британски кралски особи. Макар и от различни светове, животът им е преплетен от десетилетия.
Има изненадващ брой връзки между американския политически клан Кенеди и британските кралски семейства Уиндзор. Патриархът на Кенеди Джо-старши служи като посланик във Великобритания, докато бащата на Елизабет II , Джордж VI , изучава въжетата като сравнително нов крал. Втората световна война видя, че Джордж VI достига нови върхове на популярност, докато политическата кариера на Джо-старши се разпада. Няколко години след като Елизабет II стана кралица, тя трябваше да работи с нов президент: Джон "Джак" Фицджералд Кенеди , син на Джо-старши.

Джо Кенеди-старши беше посланик, докато крал Джордж VI се адаптира към новата си роля
Ставането на американски посланик в двора на Сейнт Джеймс “(както е известен пратеникът на САЩ във Великобритания) беше преврат за Джо-старши. Той беше първият ирландско-американец, заемащ поста, и той и семейството му получиха топло посрещане, когато той пое юздите през 1938 г. Като ирландски католици, Кенеди се бяха изправили пред обществени бариери у дома, но в Лондон поканите течеха. Джо-старши и съпругата му Роуз дори прекараха един уикенд в замъка Уиндзор с крал Джордж VI и съпругата му Елизабет .

Тъй като Джо-старши се справяше добре с посланичеството си, Джордж VI все още се намираше като монарх. По-големият му брат Дейвид (известен още като крал Едуард VIII ) абдикира през 1936 г., за да се ожени за разведената Уолис Симпсън , така че възкачването на Джордж на трона беше напълно неочаквано. Новият крал се почувства неподготвен и неуверен. Освен това той имаше заек, който направи публичното говорене изпитание.
Втората световна война промени живота на Кенеди и Уиндзорите
Тъй като нацистка Германия стана по-агресивна и войната се приближи до британските брегове, позициите на Джо-старши и Джордж започнаха да се обръщат. На 3 септември 1939 г. Джордж преодолява заекването си, за да произнесе решителна реч (както е изобразена във филма „Речта на краля“ ), докато Великобритания влиза в Втората световна война . Междувременно изолационистката позиция на Джо-старши - той не искаше САЩ да участват в европейски конфликт - загуби подкрепата му както в Обединеното кралство, така и в администрацията на Рузвелт .

В интервю за вестник от ноември 1940 г. Джо-старши казва: „Демокрацията е завършена в Англия“. Той напусна посланичеството си, след което видя, че възгледите му стават по-несъвместими със Съединените щати. Въпреки че той е бил смятан за потенциален кандидат за президент за 1940 г. (преди Франклин Рузвелт да реши да се кандидатира за трети мандат) по времето, когато Америка е влязла във Втората световна война, политическото му предимство е изчезнало.
В Англия Джордж VI и неговата кралица се превръщат в символи на устойчивост, докато войната продължава. Правителството искаше кралското семейство да напусне страната за безопасността на Канада, но кралят, кралицата и дъщерите Елизабет и Маргарет отказаха. Кралската двойка споделя и в лондонското изпитание на германски бомбардировки - Бъкингамският дворец е бил ударен - което само е увеличило популярността им.
Елизабет II беше нова кралица, когато JFK стана президент
Политическият фокус на Джо-старши се е изместил към най-големия му син Джо-младши. Но след като Джо-младши е станал жертва на военно време през 1944 г., политическите мечти на Джо-старши преминават към следващия му син, героя от войната Джон. JFK не беше планирал кариера, но той се съгласи да слуша баща си. През 1946 г. той успешно се кандидатира за Конгрес и през 1952 г. е избран в Сената.

По-голямата дъщеря на Джордж VI, принцеса Елизабет, наследи баща си като монарх след смъртта му на 6 февруари 1952 г. Нейната коронация се състоя на следващата година. Сред тези в Англия за събитието беше и млад репортер на Washington Times Herald на име Жаклин Бувие, която скоро щеше да се омъжи за JFK и да стане известна като Джаки Кенеди .

JFK спечели за малко президентските избори в САЩ през 1960 г. Въпреки че новият президент се срещна с Елизабет по време на посланичеството на баща си,тя беше наясно с проблемите, причинени от изолационизма на Джо-старши и първоначално беше предпазлива от JFK.

Елизабет II и Джаки Кенеди имаха напрегната първа среща
Когато JFK и Джаки пътуват до Лондон през 1961 г., за да присъстват на кръщенето на племенницата на Джаки, Елизабет II помоли президента и съпругата му да вечерят в Бъкингамския дворец (първото подобно събитие откакто Удроу Уилсън беше там през 1918 г.) Но Джаки искаше вечерята да включва нейната сестра и зет, които бяха разведени преди да се оженят. Въпреки че външният свят се чувстваше комфортно с разведените, това създаваше проблем за двореца.

В крайна сметка сестрата и зетя на Джаки получиха право да присъстват на събитието, но по-късно Джаки довери на Гор Видал, че Елизабет „си е отмъстила“, като е пропуснала принцеса Маргарет, която Джаки иска да се срещне, от списъка с гости и включва „всяка държава от Британската общност. министър на земеделието, който биха могли да намерят. " Джаки също съобщава на фотографа Сесил Бийтън, че не е била впечатлена както от декора на двореца, така и от облеклото на кралицата. (От своя страна Елизабет може да се е възмутила от тълпите, които са поздравили стилната Джаки в Париж и при пристигането й в Лондон.)

На следващата година Джаки отново беше на посещение при сестра си в Лондон, когато беше поканена на обяд в двореца. Това посещение изглежда премина по-гладко. Единственият коментар на Джаки след това беше: "Не мисля, че трябва да казвам нищо по въпроса, освен колко съм благодарен и колко очарователна беше тя." И кралицата написа на JFK, за да каже: „За мен беше голямо удоволствие да се срещна отново с госпожа Кенеди“.
Кралицата уважи JFK, след като беше убит
Единствената лична среща на кралицата с JFK беше посещението му през 1961 г., но двамата успяха да работят заедно. Нейният премиер се погрижи президентът да продължи с финансова подкрепа за язовир в Гана, член на Общността, след като кралицата направи успешно посещение там.

След убийството на Кенеди през 1963 г., кралицата поиска да му звънне камбана в Уестминстърското абатство.
Бременността на Елизабет я предпази от панихида в катедралата "Сейнт Пол" ( принц Филип отиде на погребението във Вашингтон, окръг Колумбия), но тя уреди друга служба в замъка Уиндзор, на която може да присъства.

На 14 май 1965 г. акър на Runnymede - където крал Джон е подписал Magna Carta през 1215 г. - е даден на американския народ за почитане на JFK. В речта на Елизабет се споменаваше: „Големите надежди, които се носеха с него в бъдеще, което не беше.
https://www.biography.com/news/kennedy-windsor-royal-family-similarities

# 1 189
  • Варна
Жената до него ми е по-интересна.

# 1 190
И на мен

# 1 191
Баба и Кенеди в една снимка. Тъй както върви очаквам скоро да видя и снимка на баба и Линкълн, хич не бих се учудила Joy вече даже не помня кооолко е възрастна тая Бети, направо вечна (забавно щеше да е ако името й беше Амбър, не Бети Joy ). Дай боже всекиму, да е жива и здрава.

# 1 192
За коя жена говориш? За Жаклин Кенеди ли?
За мен тя е още една кухоглава и лигава хубавелка, стигнала до висока позиция единствено благодарение на известния си съпруг.

# 1 193
Бабет може да няма хубостта на Жаклин, обаче роклята...останаха ми очите.

# 1 194
  • Sydney
Баба и Линкълн... падам от смях 😂

М да, сто процента Чарли няма да е крал. Гледайте последният епизод на короната...
Уилката да му мисли как ще запазва монархията...

И една рокля на Вютон носена от Рания Simple Smile

https://www.instagram.com/p/CH1GQM1HrTT/?igshid=104cua5b8urbe

# 1 195
Херцогът на Уескар и жена му са красави и двамата. А той в тази униформа е като принц от приказките на Дисни Joy
И аз не харесвам Жаклин, най- вече в лице и не знам защо я изкарват такава красавица. Всъщност знам.
Намирам Елизабет за мното по- хубава.

# 1 196
  • Майничка
Аз не бих нарекла Жаклин Кенеди баш кухоглава и лигава, жената добре се е пласирала и в двата си брака, не е допускала големи гафове, докато е била политическа фигура и определено се е придържала към максимата "бъди красива и мълчи".
Е, не е била човек с политическа кауза, но не всички могат да са такива, пък и в патриархална фамилия като Кенеди едва ли би могла да вирее такава.

# 1 197
Бабет може да няма хубостта на Жаклин, обаче роклята...останаха ми очите.
Ама каква хубост има Жаклин! Чело 2 пръста, голям нос, едри груби черти, църна нашенка Rolling Eyes
А като й чух лигавото гласче в записите на ФБР (във филм по темата, да не помислите, че имам достъп до архивите на централата Wink) след убийството на мъжа й, чак се потресох. Вярно, в романите на Чандлър съм чела, че по това време американките от сой точно така са говорили - тъничко, превзето, с гласче на малко момиченце, ама при нея беше прекалено.
На нейния фон Елизабет, която всъщност не блести с особена хубост, ми е истинска одухотворена и интелигентна красавица!

Гаргамела, да, била е практична и хитра.
За липсата на кауза, не бих я упрекнала. Знаем, че по това време жените не са имали (право) на някакви особени каузи. Предимно домакини, които чакат със сготвен обяд и чисти деца съпружето да се прибере и само дето не му веят с палмови леста, за да го обгрижат по-добре. Работещите - най-много секретарки, които пак същите мъже пощипват по задника. Май само до учителки са ги допускали по-често. Това са все пак 50-60 години на миналия век. При това Америка. Мисля, че жените в Европа по това време са малко повече излезли от спалните и кухните, макар да имат още много път да извървят до днешните си права и възможности. (за добро или не Wink)

Тази снимчица знаем ли я Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 14:26 от птица

# 1 198
# 1 199
Че Жаки голям нос ли е имала Thinking Не знам на снимката тя ми харесва много повече от Бети, макар роклята на последната да е раз-кош-на.
ПП: снимката на Вики с мъж е страхотна, любима ми е.
Баба и Линкълн... падам от смях 😂
Падаш, падаш, ама бабет е древна, повече и от наше Лили Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт