Кралски работи и клюки - ноември 2020

• 63 980
  • 1 697
  •   1
Отговори
# 1 485
  • Варна
Хемофилия. На Распутин май са му викали лудия монах.

# 1 486
От съседната тема

Скрит текст:
Бай ви Ива Екимова и дедо ви принц Чарлз.

Скрит текст:

https://www.instagram.com/p/CH8k9O3jCrD/?igshid=164ket5tptaky
И наш*то момиче си криви краката като Летисия.

Чарлз го представиха като голямо дърво и по отношение на децата си в Короната 4. От семейни снимки нямах такива впечатления. Изобщо, като изключим, че актьора е по-симпатичен от грозноватия млад принц, само в негативна светлина беше показан Чарлз.

# 1 487
От страницата на Уикипедия за хемофилията:
Скрит текст:
Хемофилията е едно от множеството заболявания, предавани в европейските аристократични семейства (друго подобно заболяване е акутната интермитентна порфирия). През XIX и ХХ век, хемофилията е разпространена почти във всички кралски семейства в Европа. Няма данни от кой точно тип е била. За неин източник се смята Кралица Виктория. Тя има пет дъщери, от които, според данните от родословния анализ, със сигурност поне две са носителки на болестта и един болен от хемофилия син – Принц Леополд. Нито един от болните мъже, освен принц Леополд не е успява да доживее достатъчно дълго, за да остави наследници, така че болестта е разпространена основно от дъщерите на Кралица Виктория и дъщерята на Леополд. Друг известен неин наследник също заболява от тежката болест – правнукът ѝ Алексей Николаевич, син на внучката ѝ Алиса Хесен-Дармщатска, прекръстена на Александра Фьодоровна при въвеждането ѝ в руското царско семейство и венчавката ѝ с руския император Николай II. Отчаяни и силно обезпокоени за здравето на сина си, двамата се обръщат към монаха Григорий Распутин, за когото се твърди, че е успявал да контролира болестта на момчето чрез хипноза.[2][3] Като се има предвид природата на заболяването и факта, че хемофилията при престолонаследника Алексей е в тежка форма, това очевидно е малко вероятно, но това, което е сигурно, е че Распутин успява да контролира доста умело царското семейство. По същата причина малко вероятни са слуховете, че Алексей може да е жив или да е спасен след разстрела на царското семейство през 1918 г. и да е доживял да остави поколение със „синя кръв“.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 21:25 от Tiramisu29

# 1 488
Не, помня док филм и за това - костите им бяха открити заровени на няколко места в някаква гора - никой не е липсвал, всички са загинали. Май съм споменавала, но докато са им чели смъртните присъди в едно мазе през цялото време е работил двигател на камион за да не могат да чуят какво точно им се казва и веднага след последната дума започват изстрелите - първи е улучен май Николай. Преди да га смъкнат в мазето ги лъжат за причината и им казват, че е за малко, т.е не са и подозирали, че няма да излязат от там живи.

# 1 489
  • Майничка
Даяна не е звъняла на жената на Хазнат Хан, той се ожени за сефте в Пакистан 2 или 3 години след смъртта й, после се разведе и се ожени за гъркиня.
Телефонният тормоз е бил за жената на Оливър Хор (два броя преди Хан), онзи, който активирал с цигара пожарната аларма в апартамента на Даяна в Кенсингтън. Жена му е французойка и проявила разбиране, но тази на "наследилия" го Уил Карлинг се развела.

# 1 490
Даяна не е звъняла на жената на Хазнат Хан, той се ожени за сефте в Пакистан 2 или 3 години след смъртта й, после се разведе и се ожени за гъркиня.
Телефонният тормоз е бил за жената на Оливър Хор (два броя преди Хан), онзи, който активирал с цигара пожарната аларма в апартамента на Даяна в Кенсингтън. Жена му е французойка и проявила разбиране, но тази на "наследилия" го Уил Карлинг се развела.
Да не сме чели една и съща книга? Само, че някои помнят повече от други.

# 1 491
Не, помня док филм и за това - костите им бяха открити заровени на няколко места в някаква гора - никой не е липсвал, всички са загинали. Май съм споменавала, но докато са им чели смъртните присъди в едно мазе през цялото време е работил двигател на камион за да не могат да чуят какво точно им се казва и веднага след последната дума започват изстрелите - първи е улучен май Николай. Преди да га смъкнат в мазето ги лъжат за причината и им казват, че е за малко, т.е не са и подозирали, че няма да излязат от там живи.
И на мен ми е много интересна историята им, обаче малко трябва да си я опресня Joy
Да, в онази нощ всички умират, за жалост. Доказват го и чрез ДНК от Филип.

# 1 492
  • София
Николай и Александра са били голяма любов. Не са я искали нея много от семейството, гласяли са го за друга, но момчето се е запънало и са се оженили.

# 1 493

И не всички са умряли от изстрелите. Имали са скрити бижута под дрехите и се е получил рикошет. Довършени са с щикове.
Убийството е било дело и решение на местните болшевики в Урал. Никога не е открит документ Ленин или някой друг от Москва да е издавал заповед да бъдат убити.

# 1 494
А нали има твърдения, че Анастасия е оцеляла? Откъде идват тези твърдения, щом с ДНК е доказано, че всички са убити?

# 1 495
Според мен тези слухове са се появили още преди възможностите за съвременните изследвания. Трагична и жестока е смъртта на Романови, а обикновено точно такива истории се романтизират - какво по-романтично и мистично от това най-малкото дете, принцеса Анастасия, да е пощадено или да се е измъкнало от заколението? Малка принцеса, израснала в руския императорски двор, да се скита сама и обезнаследена по света. Такава теория, макар и напълно необоснована, е голяма сламка за любителите на конспиративни теории и за роялистите. Даже и сто ДНК теста да направят, който не иска да им вярва, просто няма да им вярва.
Далеч по-нелепо за мен е предположението, че Алексей е оцелял. Първо, бил е в доста крехко здраве и второ, след като убият Николай, най-логично е да убият и единствения му наследник от мъжки пол. Жена му и дъщерите му според са по-малко интересни за политическата игра и евентуално възстановяване на трона.

# 1 496
Причината е, че в гроба на Романови намират останките само на Николай, Александра и три от дъщерите им. Потвърждават това чак през 90-те, чрез ДНК. А след 2000г. намират и гроба на Алексей и Анастасия и тогава молят Филип за ДНК и доказват, че са те.
Само, че как доказват коя дъщеря коя е...

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 07:56 от Tiramisu29

# 1 497
А всъщност тази, която твърди, че е Анастасия се оказва самозванка на име Ана Андерсън, която даже не е и рускиня и мисля, че до края на живота си настоява, че е Анастасия. Но по това време не са имали възможност за ДНК анализ, а и както казва Тирамису, нейните останки са открити по-късно.

# 1 498
Кейт говори за резултатите от изследването за малките деца
https://www.instagram.com/p/CIEf6vmFN4e/?igshid=n99thek3b4cb

Съжалявам за загубата на Мегън и Хари. Начинът на споделяне ми е прекалено мелодраматичен. Но пък всеки се справя с драмите си по различен начин.

# 1 499
  • Sydney
Не съм ви чела Хич...

Само да кажа - харесах едната визия на Мери (обувките й)...

До колкото помня хемофилията е болест на кръвта, само при мъже, но скорошни изследвания сочат, че и жени носят гена...

Съжалявам за загубата на Мегън и Хари. Начинът на споделяне ми е прекалено мелодраматичен. Но пък всеки се справя с драмите си по различен начин.

Какво е станало?

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:16 от benitabeni

Общи условия

Активация на акаунт