Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 441
  • 856
  •   1
Отговори
# 135
Emonka, за съжаление не мога да ти отговоря Натаспина. За Б6, моят е 36 при референтни 5-30 и Калчев ми каза, че го иска поне 50. Чувала съм за препоръки до 80 даже, така че не мисля, че е проблем в твоя случай. Казват, че референтните в лабораториите са ориентировъчни за по-голямата част от населението и при подготовка за бременност е по-добре да е по-висок. Стана ми интересно, какво се пие за алкализация на организма?

Изписано ми е от това 2 таблетки с парче ябълка или варен картоф ( купих го от DM, предполагам и в БГ го има) и чай от глог. Както и 2 чаши какао и магданоз 20гр на ден, спорт 3 пъти по 45 мин. бягане, колоездене или йога, освен горе споменатите добавки и лекарства. Подобрявали кръвообращението. Освен това се оказа, че имам и синдром на Рейно, 50 % запушени капиляри на крайниците. Както и да си меря PH на урината, за да не надвишава 6. Всичко това ми е изписано от хематолог в Германия.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 18:00 от Emonka

# 136
Emonka, за съжаление не мога да ти отговоря Натаспина. За Б6, моят е 36 при референтни 5-30 и Калчев ми каза, че го иска поне 50. Чувала съм за препоръки до 80 даже, така че не мисля, че е проблем в твоя случай. Казват, че референтните в лабораториите са ориентировъчни за по-голямата част от населението и при подготовка за бременност е по-добре да е по-висок. Стана ми интересно, какво се пие за алкализация на организма?

Изписано ми е от това 2 таблетки с парче ябълка или варен картоф ( купих го от DM, предполагам и в БГ го има) и чай от глог. Както и 2 чаши какао и магданоз 20гр на ден, спорт 3 пъти по 45 мин. бягане, колоездене или йога, освен горе споменатите добавки и лекарства. Подобрявали кръвообращението. Освен това се оказа, че имам и синдром на Рейно, 50 % запушени капиляри на крайниците. Както и да си меря PH на урината, за да не надвишава 6. Всичко това ми е изписано от хематолог в Германия.

# 137
  • София
Съжалявам за новите момичета. Не забравяйте, че въпреки всички възможни изследвания (вижте първата страница на темата), голяма част от ранните загуби се дължат на некачествен ембрион. Когато ви кажат че бебето е спряло развитие, много е важно да се види какви са съпътстващите симптоми - изоставане на развитието, кървене, контракции, отлепване и др.

Bobby_g, понякога се случва част от плацентата да не се изчисти след аборт, тогава се изчаква да се види дали ще се изчисти след няколко цикъла. Ако продължава да стои, може да се направи повторно абразио.

# 138
Здравейте, мили дами. След 2 миседа си пуснах изследвания за тромбофилия, имонологични и витамини. С ниско рискова придобита тромбофилия съм (фактор13 - хетерозигот, и фактор II 19911- хомозигот) , вит Д под нормата  и вит В6 два пъти над нормата. Имам и склеротерапия на главна вена на крака. Въпросът ми високия вит В6 на какво може да се дължи и двойно по-висока стойност оказва ли някакво влияние на  организма? Имам изписана терапия с НМХ след цикъл, Вигантол, магнезий, детоксикиращи прахчета, пробиотик с витамини от група В и алкализация на организма. Това лечение ми е изписано в Германия. Консултирах се с лекарката си в България, тя ме посъветва да пия преди бременност Натаспин вместо НМХ. В чуденка съм Натаспин или НМХ да почвам? Доверявам се на препатили, а не на лекари, защото 10 лекаря, 10 различни мнения.
натаспин е хранителна добавка. Не може да замести натаспин. При придобита тримбофилия и с проблем с вена, капиляри и т.н започването на нмх още при опити ти дава много по-големи шансове. Слушай си хематолога

# 139
Момичета , в аптеката ми дадоха този вид витамин Д , дали е добре усвоим?
Мисля след този цикъл да пускам витамини и щитовидна , но дали трябва да спра приема на фолиева и вит Д преди изследването?

# 140
  • София
Инфинити, едно хапче от тези е колкото една капка Вигантол. Не знам какво ти е нивото на витамин Д, ама аз приемах по 10 капки когато наваксвах. Бебетата ми пият по 3.
По-добре си намери хапчета с по-висока доза. Гел капсулите ги хвалят.

Аз не спирам приема когато са ми ниски нивата, защото ще паднат пак преди да ги вдигна.

Момичета , в аптеката ми дадоха този вид витамин Д , дали е добре усвоим?
Мисля след този цикъл да пускам витамини и щитовидна , но дали трябва да спра приема на фолиева и вит Д преди изследването?

# 141
Здравейте,  налага ми се да направв аборт в 12 гестационна седмица.
Доста хорс ме уплашиха че седмицата е доста голяма и ми е първа бременност и ми казаха че след това е почти невъзможно да имам отново възможност да забременея.

Искам да помоля ако има жени минали по този път да ми споделят опит дали найстина е толкова огромен шанса от стерилитет

# 142
Глупости... Тия дето губят бебетата след 20- та седмица да не би да остават стерилни.
Шанс за усложнения винаги има независимо от седмицата, но не е чак толкова голям.

# 143
  • София
Единственото, което мога да те посъветвам, е да потърсиш добър специалист в болница и след това да отидеш на преглед с доплер, да видят да няма остатък от плацентата. От неговите умения зависи в общия случай.

# 144
Здравейте дами искам да споделя с вас следния проблем преди 6 месеца претърпях спонтанен аборт и гинеколожката каза,че трябва да чакаме 6 месеца.Преди една седмица минаха 6 месеца сега искаме да пробваме но гинеколожката каза да се изследваме TSH и резултата беше 2,69.Може ли да ми дадете съвет?Благодаря на всички

# 145
Момичета, след кюретажа цикъла ми доъде на 40 и някой ден и после още 1 път на 32 ден ( както и преди си ми идваше) . По принцип ми е по-дълъг цикъла, но миналия месец ми дойзе чак на 40 ден и сега пак закъснява. Бях на лекар, всичко е окей. Доки каза, че няма проблем че е по-дълго,  въпроса бил да идва редовно. Но все пак ме притеснява.  Тя даде зелена светлшна след този цикъл да правим опити и не знам вече какво да мисля

# 146
  • София
Инфинити, отнема време хормоните да се нормализират. Щом АГ и казал че всичко е наред, няма защо да се притесняваш. Flowers Hibiscus

# 147
Инфинити, отнема време хормоните да се нормализират. Щом АГ и казал че всичко е наред, няма защо да се притесняваш. Flowers Hibiscus

Благодаря,  Дели ❤Animal Ant

# 148
Днес направих аборт в 12 гс тъй лати цикала ми идваше и разбрсхбедва в 11гс за бременността ми.
Много исках да си го оставя психически се чувствам ужасно просто таткото на детето каза ако исксм ссмс дс си го гледсм не бил готов.... А аз нямам възможности нито кой да ми помогне мисля че няма да го преживея и изпитвам ужасен страх дали някой ден ще мога да забременея отново или след аборт в такава седмица няма да успея моля ви за съвети ако сте минсли през този път

# 149
Днес направих аборт в 12 гс тъй лати цикала ми идваше и разбрсхбедва в 11гс за бременността ми.
Много исках да си го оставя психически се чувствам ужасно просто таткото на детето каза ако исксм ссмс дс си го гледсм не бил готов.... А аз нямам възможности нито кой да ми помогне мисля че няма да го преживея и изпитвам ужасен страх дали някой ден ще мога да забременея отново или след аборт в такава седмица няма да успея моля ви за съвети ако сте минсли през този път

Съжалявам за решението ви, но тук повечето сме преживели аборт не по собствено желание, а по медицински причини или спонтанен такъв. Какъвто и да е аборта, винаги се отразява на психиката. Желая ви скорошно възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт