Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 364
  • 856
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте, момичета! Месец след моя медикаментозен аборт моята одисея продължава. На 06.08 бях на преглед, лекарят изказа съмнение, че има остатък, но в същото време се оказа, че цикълът ми е на път и си имам един задържан фоликул. Та, дойде и мина цикълът, отидох на втори преглед, а оттам-директно на хистероскопия. Резултатът-дълбоко врастнал абортивен материал, който, за да се изчисти докрай, е необходимо повторно хистеро след следващия цикъл. И така, приключения без край. Аз бях сигурна, че всичко е наред, защото 10 дни след аборта бях на преглед и уж всичко беше ок, та не знам какво да си мисля. Някоя от вас да е чела, чувала или преживяла подобно нещо?

# 781
Здравейте, момичета! Месец след моя медикаментозен аборт моята одисея продължава. На 06.08 бях на преглед, лекарят изказа съмнение, че има остатък, но в същото време се оказа, че цикълът ми е на път и си имам един задържан фоликул. Та, дойде и мина цикълът, отидох на втори преглед, а оттам-директно на хистероскопия. Резултатът-дълбоко врастнал абортивен материал, който, за да се изчисти докрай, е необходимо повторно хистеро след следващия цикъл. И така, приключения без край. Аз бях сигурна, че всичко е наред, защото 10 дни след аборта бях на преглед и уж всичко беше ок, та не знам какво да си мисля. Някоя от вас да е чела, чувала или преживяла подобно нещо?

Не съм чувала, но бих потърсила второ мнение.

# 782
  • София
Знам за три подобни случая. Дано попаднеш на добър опериращ доктор. Стискам палци.

# 783
Здравейте, преди три дни ми дойде първият цикъл след кюретажа на 23 ден. Не е ли много рано? Преди да забременея имах много объркани хормони продължаващи три месеца след спиране на кърмене и ми ЛФ ми беше много кратка. Дадоха да пия дуфастон. Още в първият месец от приема му забременях. Чудя се дали е нормално толкова рано да ми дойде? Следващите два месеца ще проследя овулацията ми кога е и кога ще ми идва. Дано се нормализира и успея скоро пак да забременея и този път до финал.

# 784
Колко време след К. имаше кървене? И имаше ли изобщо? Сигурна ли си, че е менструално кървене?
Питам защото при мен имаше кървене седмица, след това спря за 2 дни и пак прокървих за още 3-4 дни. След това ми дойде на 45-50 ден. Вече не помня точно...

# 785
Колко време след К. имаше кървене? И имаше ли изобщо? Сигурна ли си, че е менструално кървене?
Питам защото при мен имаше кървене седмица, след това спря за 2 дни и пак прокървих за още 3-4 дни. След това ми дойде на 45-50 ден. Вече не помня точно...
  Имах две седмици леко кървене след К. Сигурна съм, че е менструация. Точно като такава си е.

# 786
Тоест си имала само една чиста седмица, така ли?
В нета пише, че цикъла идва 4-8 седмици. При теб пак е с почти седмица по-рано. Аз бих изчакала да дойде и следващия и тогава да се консултирам с АГ. В крайна сметка тялото в момента преминава през доста хормонални промени и е възможно да има всякакви смущения. Имай предвид, че следващия може да се забави или подрани.

# 787
Здравейте момичета имам един въпрос със серклаж съм 18+6 г.с…
Като си слагам утрогестана вагинално днес усетих май конеца и ми е много притеснено нормално ли е да усетя или нещо не е добре…

# 788
  • София
Като си слагам утрогестана вагинално днес усетих май конеца и ми е много притеснено нормално ли е да усетя или нещо не е добре…
Нормално е,и аз си го напипвах,като телчета все едно.

# 789
Нормално е,и аз си го напипвах,като телчета все едно.
Да точно така и от днес много ми е притеснено да не би нещо да не е наред ох благодаряти малко се успокоих…ей сега пак си го усетих

# 790
Тоест си имала само една чиста седмица, така ли?
В нета пише, че цикъла идва 4-8 седмици. При теб пак е с почти седмица по-рано. Аз бих изчакала да дойде и следващия и тогава да се консултирам с АГ. В крайна сметка тялото в момента преминава през доста хормонални промени и е възможно да има всякакви смущения. Имай предвид, че следващия може да се забави или подрани.
Осем дена чисти имах. Дано се нормализира. Благодаря ти ☺️

# 791
Здравейте, при мен дойде на 22и ден като по случайност бях на преглед на този ден. Докторът ми каза, че съвсем скоро ще ми дойде и не намираше нищо необичайно в това (добър специалист, познат на форума е ). Дори го питах изрично нормално ли е и до колко време попринцип трябва да дойде и той ми каза - до 30 дни след К. Потвърди също на този преглед, че се възстановявам добре, т.е. не мисля, че случващото се е нещо анормално.
Към момента цикълът ми е по-обилен от преди (и с по-прясна кръв, преди ми беше предимно покафеняла, заради по-слабото течение), което отдавам на липсата на полипи (махнати са ми 2 по време на К., не се виждаха на УЗ.)
Аз имах зацапване в деня на К. и след него. След това почти напълно изчезна зацапването и се възобнови след 5 дни като тогава пак имаше 5 по-силни дни и лекото зацапване след това (дори в някои дни по 1 ежедневна превръзка, защото оставяше само следа) продължи до М.

# 792
Здравейте! Имате ли представа каква е нормалната дебелина на ендуметриума точно преди цикъл? След късен аборт съм. Очаквам 3ти цикъл. Бях на преглед и като дебелина се установи 4.5 мм, но лекарят не обърна внимание на това.

# 793
  • София
Здравейте! Имате ли представа каква е нормалната дебелина на ендуметриума точно преди цикъл? След късен аборт съм. Очаквам 3ти цикъл. Бях на преглед и като дебелина се установи 4.5 мм, но лекарят не обърна внимание на това.
Зависи в коя част от цикъла го мерите

# 794
Измери го точно преди цикъл. Не намирам данни за различните периоди от цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт