Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 373
  • 856
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте, момичета.

Случвало ли ви се е лекар да ви каже след медикаментозен аборт, че няма нужда да чакате цикъл и можете да пробвате веднага?

Днес бях при репродуктивен специалист, прегледа ме, видя, че съм се изчистила и лигавицата ми се е възстановила. Каза, че предвид възрастта ми не трябва да отлагаме и каза, че можем да пробваме веднага. Аз му имам доверие, защото все пак е лекар, но се учудих доста, понеже винаги казват да се пазят хората поне до първи цикъл…

Как мислите, да му се доверим ли?

Според мен е по-добре да изчакате поне един цикъл. Аз имам един неуспешен МА,  по принцип исках директно кюретаж, но АГ-то ме разубеди да пробваме първо с МА, защото след него се чака само един цикъл преди нов опит. Това съм запомнила като информация.
Успех!

# 766
Здравейте и благодаря за отговорите!
Може ли да ме посъветвате къде да си пусна имунологични изследвания - НК клетки, ТЛА, Крос Мач тест?
Благодаря!

# 767
  • На изток от Ада
Аз правих в Малинов, но не препоръчвам. Доц Русев ми предписа обичайната си доза 0.4 клексан или фраксипарин през ден. А това е не достатъчно . Така или иначе пак абортирах

# 768
Здравейте и благодаря за отговорите!
Може ли да ме посъветвате къде да си пусна имунологични изследвания - НК клетки, ТЛА, Крос Мач тест?
Благодаря!

Здравей, в Св.Иван Рилски имат имунологична лаборатория и правят изследване на тази неща.

# 769
Здравейте момичета.
 Както писах по-напред в темата, вече 7 месеца правим опити за ново бебенце, но не се получава.
АГто ми иска да направим цветна снимка и спермограма и след това да преминем към стимулация с Фемара.
 В началото на годината бях с + уреаплазма, която излекувах, но в момента се притеснявам да не се е появила отново, т.к чета, че е доста упорита. Отделно, когато сме пускали микробиология винаги излиза някаква бактерия. В този ред на мисли много се колебая и не знам дали не е добре преди цветната снимка да пусна направо 1 фертилити тест в Геника + микробиология. Какво мислите вие, дали е добра идея и какъв е материала, който се взема?
АГто  не ми назначи изследване на ЯР и се чудя преди нещо такова не е ли задължително да се провери?

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 11:16 от BellAaAa

# 770
  • София
Здравейте момичета.
 Както писах по-напред в темата, вече 7 месеца правим опити за ново бебенце, но не се получава.
АГто ми иска да направим цветна снимка и спермограма и след това да преминем към стимулация с Фемара.
 В началото на годината бях с + уреаплазма, която излекувах, но в момента се притеснявам да не се е появила отново, т.к чета, че е доста упорита. Отделно, когато сме пускали микробиология винаги излиза някаква бактерия. В този ред на мисли много се колебая и не знам дали не е добре преди цветната снимка да пусна направо 1 фертилити тест в Геника + микробиология. Какво мислите вие, дали е добра идея и какъв е материала, който се взема?
АГто  не ми назначи изследване на ЯР и се чудя преди нещо такова не е ли задължително да се провери?
Категорично пусни Фертилити тест,и пср от цервикален канал за уреаплазмата.
Аз за Фертилитито съм си взела менструална чашка (менструална кръв си изследва,съсирек ),така ще взема пробата,чашката си я взех за 10 лв от olx само за тази цел.Иначе не успях,а и с чашката е по-сигурно ,че няма да се зацапа с външни патогени

# 771
*Bubble*
Значи за този фертилити тест освен менструална кръв е необходим и цервикален секрет,  не може само един от двата материала?
А в такъв случай отделна микробиология нужна ли е или теста дава достатъчно пълна информация?
Искам да съм сигурна, че нямам някоя бактерия и така да си направя цветна снимка... просто се притеснявам да не си създам още по-голям проблем.

# 772
  • София
*Bubble*
Значи за този фертилити тест освен менструална кръв е необходим и цервикален секрет,  не може само един от двата материала?
А в такъв случай отделна микробиология нужна ли е или теста дава достатъчно пълна информация?
Искам да съм сигурна, че нямам някоя бактерия и така да си направя цветна снимка... просто се притеснявам да не си създам още по-голям проблем.
Не,не извинявай,обърках те.
Двете изследвания нямат нищо общо едно с друго ,Фертилити теста си е с менструална кръв ,отделно може да пуснеш цервикален секрет.
Фертилитито изследва за бактерии в матката,другото е в горната част на гениталния тракт,взима се от шийката ,като цитонамазка.
Двата нямат общо един с друг,две различни неща са

# 773
Да, аз отделно съм пускала PSR на цервикален секрет за уреапразма и микоплазма, но видях, че в обхвата на Фертилити теста са включени и уреаплазмите и микоплазмите, затова си мислех, че с 1 тест ще мога да обхвана възможно най-много неща, но се изненадах като писа и за цервикален секрет.

# 774
  • София
Да, аз отделно съм пускала PSR на цервикален секрет за уреапразма и микоплазма, но видях, че в обхвата на Фертилити теста са включени и уреаплазмите и микоплазмите, затова си мислех, че с 1 тест ще мога да обхвана възможно най-много неща, но се изненадах като писа и за цервикален секрет.
Попринцип е добре да се пуснат и двата,едното не изключва другото,а това е много коварна бактерия,най-добре да сте сигурни, че всичко е изчистено.

# 775
  • На изток от Ада
Момичетата, как ви е Мц след кюртажа? Идва ли ви на датата? Моят последен аборт беше февруари, дойде ми на 25 03. После 2 месеца ми идва през 26 дни. После промени 29, 27 дни... Сега го чакам.

# 776
Здравейте, преди половин месец в 11г.с. се наложи кюретаж заради спряло сърчице. Плода вървеше с 10тина дни назад още в началото. Още малко ми тече кръв, повече като зацапване. Скоро сигурно ще спре. Още не съм била на контролен преглед, но и това ще направя. Докторката ми каза, че след 3 месеца може да започнем с нови опити. Много ми е мъчно, че изгубих плода и нямам търпение да минат тези месеци. Надявам се че бързо ще забременея пак и ще е до пухкав финал. АГ ми  повтаряше само, че се случват понякога такива неща и да не се притеснявам за следващото забременяване, но аз си се притеснявам. Имам две прекрасни деца с без проблемни бременности. Но си мечтаем и ще направим всичко възможно за трето дете. Чудя се дали да не си направя някакви изследвания за всеки случай. И може ли да ми кажете какви изследвания се правят? И колко време след аборт и кюретаж успяхте да забременеете?

# 777
Наси, на мен ми дойде след 45 ден, след кюртажа (даже май 50тия). После почна на 31,33,36 дни.. Без симптомни МЦ бяха. А преди това ми беше редовен на 28 дни и с изразен ПМС.

Яничка, изчакахме 6 месеца и за всеобща изненада се получи от първия път. Сега остава всичко да бъде наред.

# 778
Здравей, Яничка. И аз бях във февруарската тема.
Също имам две деца от безпроблемни бременности, но съм ги родила много млада, а сега съм на 40.
Понеже не мога да си позволя още една загуба, реших да си направя всички изследвания от първа страница. Излязоха ми пет мутации вродени тромбофилии. Кой да предположи… Казаха ми, че след определена възраст се “отключват” - т.е. родена съм с тях, но предвид младата ми възраст при първите две бременности не съм имала проблеми, а сега имам. При следваща бременност ще съм на клексан/фраксипарин.
Хормоните на щитовидната също си изследвай - при мен и там излезе проблем и сега съм на еутирокс.
Витамини D, B6, B9, B12 си провери и ако имаш дефицити - наваксай ги преди следваща бременност.
Нека те видят и за инфекции.
Относно имунологичните изследвания има противоречиви мнения (специално за НК), но аз може би и тях ще си направя.

Успех!

# 779
Много ти благодаря Майка-Зайка. Стискам палци скоро пак да влезнем във бременна групичка. На моя глава ще си направя изследванията. Иначе аз съм на 33год. Имам дете на 4г. и на 2г.

Общи условия

Активация на акаунт