Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 374
  • 856
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Благодаря ви много абсолютно нищо не правя до толетна ям и лежа даже и не готвя пазя се колккото мога дай боже да имам успешен финал 😇
Ще имаш!
Серклажа при много жени е решаващ,познавам много износили успешно със серклаж.

# 751
Амин амин амин дай боже всеки да го види в ръце живо издраво

# 752
Привет момичета.
Ние вече 7 месеца правим опити без успех. (Имам мъртво раждане в края на 36 г.с, от което изминаха 9 месеца).
След раждането ми МЦ се регулира, идваше ми точно на 35ти ден, но м.юли така и не дойде... Зарадвах  се, но за кратко... теста ми беше отрицателен...
Днес бях при АГ и каза, че О не съм имала и видя, че имам твърде много фоликули-каза, че не й харесват яйчниците и че й приличат на поликистозни. Назначи хормони, допълнителни лекарства и ест. дуфастон. Аз съм малко скептична към него, въпреки че и преди съм го пила, но тогава не знаех за тромбофилията си.
Вие какво мислите за него? Ще го пия за предизвикване на цикъл заедно с аспирина, който си пия така или иначе до цикъл.
Искам да попитам тези от вас, които са правили стимулация с ФЕМАРА, какви са вашите мнения, плюсове и минуси... може ли да стане голяма беля с него, т.е хипер стимулация и намалява на ЯР...доста съм незапозната, а и малко ме изненада като ми каза, че няма за къде да ме бави вече. Разбира се, преди стимулацията иска да види хормони, (странно не ми пусна ЯР), цветна снимка и спермограма. Общо взето това бяха нещата, от които най-много се страхувах но... вече е време да предприема.
Трябва ми кураж момичета, защото вече съм срината... страх ме е от всичко.

# 753
  • София
.
Трябва ми кураж момичета, защото вече съм срината... страх ме е от всичко.
Миличката,ще си имаш бебенце,организма ти е бил в стрес и явно зареди това се случват тези неща.
Аз имам също късна загуба и познавам това състояние,лекува го само нова бременност,в крайна сметка си забременяла веднъж,не знам колко време е отнело,но ще забременееш отново,много жени имат поликистоза,въпросът в че ембриончето се имплантира в теб,расте,нямаш проблеми с износването (че и това си е един истински ад).Ще се случат нещата.Иначе за поликистозата Инозитол действа добре.Аз имам склонност и ми изписаха да пия при подготовка.
Иначе Дуфастон с Аспирин Протект може да пиеш, ако има нужда.

# 754
  • София
Здравей, Бела! Знам за твоята история от написаното от теб тук във форума и ми е много мъчно, за това, което си преживяла... Моята загуба е в 12 г.с., с близнаци, след ин-витро процедура и също все още ме боли сърцето, въпреки че мина вече година.... Но бременност и при мен все още няма. Спокойна бъди, правиш всичко, което можеш, интелигентен човек си, трябва търпение... ❤️ Ще дойде и твоето чудо! ❤️

За Дуфастона исках само да ти споделя, че и аз съм го пила за предизвикване на цикъл миналата година. Не е много ок продукт, заради нашите мутации, но след като нямаш бременност в момента, няма от какво да се безпокоиш, мисля. Важното е, ако приемаш прогестеронов препарат при начална бременност, да е друг. Защото от моите лаишки познания, съм останала с впечатление, че може да окаже негативно въздействие при бременност и че Утрогестан, Циклогест или Кринон гел са много по-добри варианти от него. Но това за задържане, а не за предизвикване на цикъл. Според мен, можеш да се довериш на лекарката си в случая. Успех! 🤗🙏❤️ Стискам палци и за теб и за мен да сбъднем мечтите си! ❤️❤️❤️

# 755
Ох, и аз започвам да се отчайвам. И ние от 4 месеца правим опити, но нищо не се получава, а при предишните 3 неуспешни бременности винаги от първи път ставаше... Ходих на преглед, уж всичко е нормално, но на микробиологията излязоха гъбички и инфекция, която ще лекувам с антибиотик и Глобули... Та засега пак спираме с опитите... Също започнах да пия еутирокс заради тсх 3. Започвам да се отчайвам... 3 години борба и три загубени бебета...  Много ми е мъчно и болно... И годините летят... Вече уж си знам проблемите- тромбофилия, нк клетки, инсулинова, високо ТСХ... Трудно ще е, но само да забременея пак! Успех!

# 756
Здравейте, момичета.

Случвало ли ви се е лекар да ви каже след медикаментозен аборт, че няма нужда да чакате цикъл и можете да пробвате веднага?

Днес бях при репродуктивен специалист, прегледа ме, видя, че съм се изчистила и лигавицата ми се е възстановила. Каза, че предвид възрастта ми не трябва да отлагаме и каза, че можем да пробваме веднага. Аз му имам доверие, защото все пак е лекар, но се учудих доста, понеже винаги казват да се пазят хората поне до първи цикъл…

Как мислите, да му се доверим ли?

# 757
На мен ми бяха казали да изчакаме 2 месеца. Струва ми се странно веднага да може.

# 758
  • На изток от Ада
Майка Зайка, ти направи ли изследвания някакви?

# 759

Всичко без имунологичните. Имам предписана терапия, която ще почна при бременност, пия и еутирокс.

# 760
На мен ми казаха между 4 и 6 месеца, ако е с абразио, а при медикаментозен и ако всичко изглежда ок - 2-3 месеца.

# 761
На мен ми казаха да мине поне един цикъл след МА.

# 762
  • На изток от Ада
Добре, ами не знам колко дни минаха от твоя аборт? Аз последния път следих О та стана от раз. Може да изчакаш поне 1 2 цикъла.

Всичко без имунологичните. Имам предписана терапия, която ще почна при бременност, пия и еутирокс.

# 763
На 19-ти юли падна сакчето, т.е. малко повече от две седмици.

# 764
  • USA
Казват да се изчака защото би трябвало да мине 1 цикъл да се понаместят хормоните, да се възстанови лигавицата.
Аз имам забременяване след вакумен аборт, без цикъл и последващо забременяване, доктора беше казал че няма проблем да действаме, забременях, но имах проблем с дебелината на лигавицта и се тъпках с дуфастон доста време, изкарах докрая, родих, но беше зор с непрекъснати кървенета.
Сега ако ме питате не бих го направила, бих изчакала малко време, но тогава не се бях ровила из нета и вярвах на доктора, с годините разбрах че от доктор до доктор разлика голяма.

Общи условия

Активация на акаунт