Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 367
  • 856
  •   1
Отговори
# 30
За ковид изследват само в 2 от лабораториите и мисля че бяха в Люлин и Младост. В другите не се изследва.

# 31
Здравейте,дами

Искам да ви помоля за мнение и съвет относно добра и точно лаборатория или клиника за направата на следните изследвания:
Антифосфолипидни антитела и Кариотип

Наскоро открихме, че сме с лоша морфология 7,5%. и преди посещение при андролог бихме искали да отидем подготвени с изследванията, за да избегнем забавянето на лечение.

Консултирах се и с проф.Кременски, който препоръча тези две изследвания, тъй като моя Аг препоръча изследване за Тромбофилия, а мнението на проф.Кременски е , че това изследване се прави при загуба на напреднала бременност или наличние на член от сем.при прекарана тромбоза

Мисля преди посещението ни, да направим изследвания на мъжа ми-Пролактин, Тестостерон, Естроген, LH, FSH,TSH, FТ4

Аз съм с поликистоза и 2 биохимични и един спонтантен в 7г.с
Проследена и случваща се овулация, проходимост на тръбите
Отделно ще пусна и аз повторни женски и щитовдини хормони

Благодаря предварително!

# 32
Кариотип ние направихме в Щерев през декември 2019г. Не мога да цитирам точната цена, но беше чувствително по-ниска от Геника. В Надежда също цената беше чувствително по-ниска от Геника, когато проучвах

# 33
Здравейте,дами

Искам да ви помоля за мнение и съвет относно добра и точно лаборатория или клиника за направата на следните изследвания:

Наскоро открихме, че сме с лоша морфология 7,5%. и преди посещение при андролог бихме искали да отидем подготвени с изследванията, за да избегнем забавянето на лечение.

Консултирах се и с проф.Кременски, който препоръча тези две изследвания, тъй като моя Аг препоръча изследване за Тромбофилия, а мнението на проф.Кременски е , че това изследване се прави при загуба на напреднала бременност или наличние на член от сем.при прекарана тромбоза

Мисля преди посещението ни, да направим изследвания на мъжа ми-Пролактин, Тестостерон, Естроген, LH, FSH,TSH, FТ4

Благодаря предварително!
аз съм правила анти-фосфолипиден при Русев в Малинов, заедно с консултиране. Кариотип съм правила в Щерев. Не съм съгласна с професор Кременски за тромбофилиите - за биохимичните може да нямат значение, но за ранни аборти имат. Не знам каква е била като развитие тази последната бременност, но аз имам 3 аборта след спряла сърдечна дейност в 6.6, 7.8 и 13.6 гс и имам цели 6 тромбофилни мутации. Аз знам за този проблем още след първата бременност и все още се лутаме с куп светила да открием най-подходящата за мен терапия, за да спра да губя бебетата си. Дори и причината за предишните загуби да не била тромбофилия, то е доста смислено да се изследва, защото се прави веднъж и могат да се вземат мерки.

# 34
Здравейте,дами

Благодаря предварително!
аз съм правила анти-фосфолипиден при Русев в Малинов, заедно с консултиране. Кариотип съм правила в Щерев. Не съм съгласна с професор Кременски за тромбофилиите - за биохимичните може да нямат значение, но за ранни аборти имат. Не знам каква е била като развитие тази последната бременност, но аз имам 3 аборта след спряла сърдечна дейност в 6.6, 7.8 и 13.6 гс и имам цели 6 тромбофилни мутации. Аз знам за този проблем още след първата бременност и все още се лутаме с куп светила да открием най-подходящата за мен терапия, за да спра да губя бебетата си. Дори и причината за предишните загуби да не била тромбофилия, то е доста смислено да се изследва, защото се прави веднъж и могат да се вземат мерки.

Благодаря за отговорите момичета! Пожелавам ви скорошно решение и успешна бременност.

Всичко което преживях до момента, ме навежда до мисълта, че сега преди да посетим който и да е специалист, е най-добре да се направят най-важните изследвания, нищо че всяко едно си е вяжно, защото 2години загуби и уж лечение при мен, проблема излезе другаде

В случая, за да спестя време и притеснения, правя повечето изследвания и отиваме за решение.
Сз стигнах до този извод

Желая на всички ви много много здраве, успех в търсенето на проблемите и бързо решение, и най-важното здрави и щастливи бебета

# 35
Момичета, след 2 дни съм на консултация с доц Русев. Можете ли да ме ориентирате каква е продължителността на първоначална консултация и дали изследванията, които ми предпише, трябва да направя веднага в същия ден в клиниката?

# 36
Бони, около час отделя и обяснява много подробно. Ще се разберете за изследванията, но вие си преценете кога да ги направите защото не са малко пари.

# 37
Здравейте момичета, преди дни правих медикаментозен аборт, заради "кухо яйце" - имаше плоден сак, но без развитие на ембрион и жълтъчно мехурче. Нямаше чак толкова голямо изтичане на кръв и това леко ме притеснява, но се надявам всичко да е наред. Забременяването се случи след инсеминация, преди това опитвахме 3 години и правихме 3 неуспешни инсеминации. Докторът ми каза, че не са необходими доп. изследвания, но аз мисля, че трябва да си направя тромбофилия, кариотип и имунологичните преди да преминем към следващи процедури. Сега се зачетох в посочените на първа страницата и се чудя, всъщност, ако се установят хромозомни измемения при изследването на кариотип има ли терапия?

# 38
Здравейте момичета, преди дни правих медикаментозен аборт, заради "кухо яйце" - имаше плоден сак, но без развитие на ембрион и жълтъчно мехурче. Нямаше чак толкова голямо изтичане на кръв и това леко ме притеснява, но се надявам всичко да е наред. Забременяването се случи след инсеминация, преди това опитвахме 3 години и правихме 3 неуспешни инсеминации. Докторът ми каза, че не са необходими доп. изследвания, но аз мисля, че трябва да си направя тромбофилия, кариотип и имунологичните преди да преминем към следващи процедури. Сега се зачетох в посочените на първа страницата и се чудя, всъщност, ако се установят хромозомни измемения при изследването на кариотип има ли терапия?

Изпратено от проф.Кременски.
Имате ли напрсвена спермограма,защото тя е доста важна
Малко ми е чудно, защо преди 3годишните неуспешни опити, не сте направили тези изследвания?
При толкова дълъг неуспешен опит и при инсеминация, би трябвало да имате повечето изследвания.
От личен опит, при 3 неуспешни бременности-напраивхмте всички женски и щитовидни, напраихме спермограма(която излезе лоша), и сега мислим да направим Изследване за антифосфолипидни антитела, кариотип и на двамата и най-вероятно тромбофилия.
Не съм сигурна, но виж в темите по-напред относно кариотио,Мисля че се прави IVF

ПП:преди самите изследвания не се настройват още с такава мисъл дали има лечение.
За всяка болка, лек се намира.
Успех и късмет

# 39
Благодаря ти за информацията, много полезна и разбираема диаграма. Правили сме спермограма и SDI тест ДНК фрагментация на сперматозоиди - мъжа ми; а за мен - полови хормони, щитовидна жлеза, инсулинова резистентност, цветна снимка, но имунологични и генетични аз не съм правила. А може да се окаже, че там е разковничето. Всички други изследвания са ок, освен антитела на щитовидната (МАТ), но уж те не можело да бъдат причина при добри стойности на TSH. След "кухото яйце" си мисля, че е време да направя и останалите неща - имунологични, кариотип и антифосфолипидни.

Малко ми е чудно, защо преди 3годишните неуспешни опити, не сте направили тези изследвания?
При толкова дълъг неуспешен опит и при инсеминация, би трябвало да имате повечето изследвания.
От личен опит, при 3 неуспешни бременности-напраивхмте всички женски и щитовидни, напраихме спермограма(която излезе лоша), и сега мислим да направим Изследване за антифосфолипидни антитела, кариотип и на двамата и най-вероятно тромбофилия.
Не съм сигурна, но виж в темите по-напред относно кариотио,Мисля че се прави IVF

ПП:преди самите изследвания не се настройват още с такава мисъл дали има лечение.
Успех и късмет

# 40
Благодаря ти за информацията, много полезна и разбираема диаграма. Правили сме спермограма и SDI тест ДНК фрагментация на сперматозоиди - мъжа ми; а за мен - полови хормони, щитовидна жлеза, инсулинова резистентност, цветна снимка, но имунологични и генетични аз не съм правила. А може да се окаже, че там е разковничето. Всички други изследвания са ок, освен антитела на щитовидната (МАТ), но уж те не можело да бъдат причина при добри стойности на TSH. След "кухото яйце" си мисля, че е време да направя и останалите неща - имунологични, кариотип и антифосфолипидни.

Успех и късмет

Решението ти за следващите изследвания е правилно.

Пожелавам ви здраве и успех, дано всичко върви по план и скорошна успешна бременност🌼

# 41
Здравейте, момичета!
Искам на попитам един въпрос, но тъй като е свързан с абортивен материал ще го сложа като скрит текст. Няма да  има прикачен снимков материал!

Скрит текст:
Днес беше медикаментозния ми аборт. Казаха ми, че предвид обстоятелствата резултатите от хистологията най-вероятно не биха дали коректна информация и аз  избрах да пуснем само генетичен анализ. Искам да питам обаче тези от вас, които са видели плодното сакче дали са забелязали наличие на съсиречета от вътрешната страна? Не говоря за големите съсиреци съпътстващи аборта, а малки такива от вътрешната страна на сакчето? Това кръвоизливи ли са? Правили ли сте хистология? Показала ли е наличие на тромбчета или кръвоизливчета? Или така се получава в следствие спирането на сърдечната дейност?  

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 22:45 от *Grace*

# 42
Здравейте, момичета Simple Smile
Днес си пуснах няколко контролни изследвания.  ТСХ може и да е по-добре, но съм го свалила от 3.9 на 2.2 за 45 дни, освен това от един месец съм на ОК за регулиране на хормоните и цикъла  и ендокринологът ми каза, че може да не се свали достатъчно заради ОК, ще пусна пак контрола като ги спра.
В12 мисля че е ок, но фолиевата и вит.Д ми се струват ниски - пия по 2 капки Вигантол всеки ден, но явно не е достатъчно.. в общи линии за няколко месеца изобщо не се е вдигнал 😒

# 43
  • София
Бътерфлай, 2-месечните ми бебета пият по 3 капки Вигантол на ден. Ако искаш да вдигнеш нивото, ще ти трябва по-висока доза. Аз пиех по 10 капки с контролно изследване на 3 седмици, за да не предозирам. После намалих до поддържаща доза.

Браво за ТСХ, сега трябва да задържиш нивото.

Ръся ви обилно за късмет
babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 44
Здравейте момичета,
зададох този въпрос в няколко различни теми, но съм много притеснена и не знам какво да правя. Август месец след гинекологичен преглед ми откриха някакво образувание в матката. Според двама доктори е полип, но естествено трябва да се диагностицира. Първият гинеколог ми каза,че е най-добре да стане с хистероскопия, но вторият настоява да е кюретаж. Твърди,че е по-стар метод, но било по-добре...Аз съм на 31 и с приятеля ми се опитваме от някалко месеца да имаме дете, но гинекологът каза,че е възможно това образувание да пречи. Разбира се,че трябва да се изследва и аз ще го направя, но вие на кой от двамата лекари бихте се доверили - на този, който предлага хистероскопията или на другия с кюретажа. Той твърди,че няма опасности и всичко ще мине гладко, но от това, което прочетох за абразиото, не съм много убедена. Не знам колко още лекарски мнения да търся. Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт