Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 379
  • 856
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм за хистероскопия.

# 46
  • София
Хистеро , разбира се, цялата кухина на матката ще се огледа с камера.
Полипите пречат на забременяването, така че не отлагайте.

# 47
Момичета помагайте, излязоха ми резултатите от полови хормони, но пролактина е много висок. Моля, който е наясно да изкаже мнение. Утре съм на преглед

# 48
Здравейте на всички, искам да попитам какви изследвания да пусна след МИСЕД АБОРТ казаха ми само тромбофилия нищо друго аз го имам като изследване и е добре, и също така да попитам с приятеля ми правихме секс 20 дни след абразиото дали има някакъв шанс да съм получила инфекция ние се пазихме разбира се.

# 49
  • София
20 дни след кюртажа шийката още не се е възстановила от манипулацията. Изчакай си първия нормален цикъл и пусни изследвания, за да провериш има ли инфекция.
Списък с изследвания и полезна информация има на първа страница на темата.

# 50
Здравейте момичета, за нещастие и аз се присъединявам към групата с мисед аборт, който се случи май месец. От Варна съм, изчистването беше в АГ болница. От тогава съм ходила няколко пъти на  прегледи и всичко уж е ок.
От два месеца обаче имам нетипични болки около седмица преди цикъл. Появяват се ниско долу, вляво, вдясно, отначало са като боцкания, после става като доста силен спазъм. След менструацията сякаш изчезват.
Още след първия път отидох на лекар, но тя не открива причина, според нея няма възпаление или нещо тревожно.
Отделно цикълът ми стана доста оскъден след аборта. Имам чувството че не мога да се изчистя добре.
Понеже се случва около 4 месеца след аборта се притеснявам да не са се получили вътрематочни сраствания. Според лекарката ми няма място за притеснение и по скоро спомена, че единственото, което я притеснява е да не са микоплазми, въпреки че и аз и мъжът ми сме изследвали хламидии, микоплазми и уреаплазми по друг повод, преди тази бременност и бяха отрицателни.
Виждам че тук има доста информирани  момичета, според вас ако има някакви сраствания в матката те биха ли били видими с вагинален ултразвук? Четох на доста места, че цикълът става оскъден след аборт, но това колко време продължава...
 Благодаря!

# 51
Мисля, че се виждат, да. Моите поне се виждаха (след 2 оперативни хистероскопии). Още на първичния преглед репродок ги видя, след това и друга лекарка ги видя и дори пусна доплер към матката, за да са по-ясни. През пролетта направихме диагностична хистероскопия (тази, която е без упойка) - и ги премахнахме. Не беше най-приятното изживяване, но и това мина. След това забременях със ЗЕТ успешно, макар и за малко Sad

# 52
Здравейте, момичета. Някои от вас помнят историята ми.
Аз се чудех дали да правя скъпото генетично изследване на плода,но май се отказах. Записах си час при една докторка от МЦ Марковс , която ми направи подробен преглед с колпоскопия, цитоназка и микробиология.  Поговорихме и преглеждайки документите ми обясни , че според нея няма нужда от това изследване, защото дори и да е генетични станало , то е било нещо много рядко. С две думи ми каза , че трябва да мисля за нова бременност, даже ми даде зелена светлина след още 1 цикъл да започна ( 5 месеца след кюретажа) .
Единствено я питах дали има нужда от изследвания на щит жлеза и витамини, но тя ми каза не тъй като нямам заболявания.
Каза да пия Огестан или фолиева кис и вит.Д, но аз все пак на моя глава мисля да пусна поне щитовидна.
Какво бихте ме посъветвали да изследвам и гд ориентировъчно цени?
Как се справихте с притеснението от ново забременяване и прегледите? На мен ми се сви стомаха от един обикновен преглед , а при нова бременност просто не знам как ще е .

# 53
Здравейте, момичета. Някои от вас помнят историята ми.
Аз се чудех дали да правя скъпото генетично изследване на плода,но май се отказах. Записах си час при една докторка от МЦ Марковс , която ми направи подробен преглед с колпоскопия, цитоназка и микробиология.  Поговорихме и преглеждайки документите ми обясни , че според нея няма нужда от това изследване, защото дори и да е генетични станало , то е било нещо много рядко. С две думи ми каза , че трябва да мисля за нова бременност, даже ми даде зелена светлина след още 1 цикъл да започна ( 5 месеца след кюретажа) .
Единствено я питах дали има нужда от изследвания на щит жлеза и витамини, но тя ми каза не тъй като нямам заболявания.
Каза да пия Огестан или фолиева кис и вит.Д, но аз все пак на моя глава мисля да пусна поне щитовидна.
Какво бихте ме посъветвали да изследвам и гд ориентировъчно цени?
Как се справихте с притеснението от ново забременяване и прегледите? На мен ми се сви стомаха от един обикновен преглед , а при нова бременност просто не знам как ще е .
Мисля, че добре те е посъветвала лекарката да гледате напред. Страхът винаги го има.
Само за витамините ти препоръчвам да ин следиш нивата и да се провериш за мутация mthfr, защото тя пречи на усвояването на б-витамините и изисква да се приемат само в метилирана форма. Докато не си я изследвала пий само метилирана фолиева.

# 54
Благодаря , Деси. Как се казва това изследване за тази мутация и какви витамини да изследвам? В цибалаб или рамус правят ли такива изследвания?

# 55
Благодаря , Деси. Как се казва това изследване за тази мутация и какви витамини да изследвам? В цибалаб или рамус правят ли такива изследвания?
в Геника изследват мутациите - MTHFR и още една mtrr (май беше). Това са генетични изследвания. Ако излезе нещо, има детайлна тема във форума. Трябва да ги питаш в Геника - те са част от пакета за тромбофилия, но мисля може и отделно да се изследват. Говори с тях, те би трябвало и да те насочат.
Витамините мисля се изследват във всяка лаборатория.
Б9 (фолат) - изключително важен за формирането на плода;
Вит Д - също е много важен; хубаво е да е на Горна граница
Б12 - хубаво е да е към Горна граница

# 56
Днес бях на преглед при имунолог. Взеха ми кръв за изследвания и чакаме резултати, за да начертаем пътя напред.

# 57
infinity7 за мен ЩЖ е много важна и бих те посъветвала да си пуснеш изследвания и да направиш консултация с ендокринолог. Основните неща за изследване са TSH, T3 и T4, ако никога до сега не си правила изследване е добре и ТАТ и МАТ (антитела) да се изследват. Преди забременяване е добре TSH да е под 2.5 (даже под 2).
По въпроса с нагласата към бъдеща бременност мисля че всяка една от нас ще подхожда със страх и притеснение към следваща бременност, но трябва да продължим напред..
От моят аборт минаха вече 11 месеца, трябваше да подновим опитите, но нещо много ми се разбъркаха хормоните и цикъла и съм 3 месеца на хормонална терапия с противозачатъчни. Надявам се като ги спра всичко да е наред и да ни се сбъдне мечтата.. но и на мен ми е свито и притеснено още от сега. Не мисля че някога ще забравя преживяното, още ми става много тъжно като се сетя, но трябва да гледаме напред и дано от тук нататък да ни се случва само добро! 🍀

# 58
Момичета, колко време след кюретажа е редно да се ползват презервативи? Докторката каза още 1 цикъл и може да започваме опитите , но ние преди това не сме ползвали и тока се пазехме на риск

# 59
Момичета, колко време след кюретажа е редно да се ползват презервативи? Докторката каза още 1 цикъл и може да започваме опитите , но ние преди това не сме ползвали и тока се пазехме на риск
Хубаво е поне до първия цикъл след кюретажа да се ползват презервативи от гледна точка на това да не се получи някаква инфекция докато се възстанови матката. А вече след първия цикъл и в зависимост кога могат да се подновят опитите пазенето е който както си прецени и какъв метод на предпазване ще ползва е въпрос на лични предпочитания. За мен "пазенето на риск" не е надеждно и ако има медицински предписания да не се забременява не бих се доверила на този метод 😁

Общи условия

Активация на акаунт