Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 408
  • 856
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, тези дни ще пускам изследвания- ттомбофилии и имунология. Репродуктивния ни работи с д-р Стаменов, който е в клиника Надежда, нали не бъркам? Моля, ако някоя е пускала тези изследвания там, да ми даде насока за цените на пакетите. Изтеглих си цениразписа им, но изобщо не се ориентирах. Благодаря.

# 61
Здравейте!

Вече трети месец няколко дни преди цикъл имам зацапване - от бледо розово до кафяво. АГ ми каза да пусна прогестерон, като отдолу ще кача резултатите. Ако има значение изследването пуснах горе долу седмица преди очаквания цикъл.
До колкото разбирам е над нормата. След няколко дни ще отида да й покажа резултатите, но някакси изпитвам притеснение каква може да е причината.

Преди една година се наложи да прекъсна бремеността си поради медицински причини. Всичко с цикъла ми беше наред след това, единствено е по-обилен в началото.

Притеснявам се, защото вече се чувствам готова отново да мисля за бебе и сега това ме разтрои, защото може да се наложи да чакам още.

Каква може да е причината за по-висок прогестерон?

# 62
  • София
Супер ти е прогестерона! Означава че си имала овулация и жълтото тяло функционира отлично. А може пък и да не ти дойде въобще този месец.

# 63
Момичета, тези дни ще пускам изследвания- ттомбофилии и имунология. Репродуктивния ни работи с д-р Стаменов, който е в клиника Надежда, нали не бъркам? Моля, ако някоя е пускала тези изследвания там, да ми даде насока за цените на пакетите. Изтеглих си цениразписа им, но изобщо не се ориентирах. Благодаря.
Тромбофилии пакетът е 170 лв в Надежда. За другите не мога да те посъветвам, защото не знам кои изследвания. Но би трябвало да ги има в ценоразписа. Успех!

# 64
Момичета, познавате ли патолог (който се занимава с хистологиите след аборт) или знаете ли къде мога да се консултирам с такъв по един въпрос, който не ми дава мира?

# 65
Супер ти е прогестерона! Означава че си имала овулация и жълтото тяло функционира отлично. А може пък и да не ти дойде въобще този месец.
Благодаря!
И все пак се притеснявам за зацапването. Пак 4 дни зацапване и ми дойде.

# 66
Дами, здравейте!
Включвам се и аз след missed abortion и кюретаж на 27ми октомври. На 17 ноември бях на преглед при гинеколожката, която извърши процедурата, та оказа се че има доминантен фоликул + лигавица 8,7 и според нея съм се възстановила добре. Цикълът ми дойде на 25ти ноември, т.е. тези 8 дни не са ли кратки за лутеална фаза?
Откъм изследвания съм пуснала тромбофилии (имам едно кухо яйце, една успешна бременост с дете от април 2018 и сега пак неуспешна бременост заради спряла сърдечна дейност); ще пускам ТСХ и FT4 след приключване на цикъл.
Чудя се дали има смисъл от кариотип при положение, че имаме едно дете вече?
Гледах изследванията за микоплазма и уреаплазма, най-вероятно също ще ги пусна.
@Butterfly, ти как успя да свалиш TSH - с промени в начина на живот или медикаментозно?

# 67
Къпинка съжалявам за случилото се и дано следващата бременност да е успешна!
TSH под 2.5 го свалям само медикаментозно, а без прием на хормон ми е около 3.6-4, което според ендокринолога макар и в горна граница си е ок ако не целя забременяване.
Относно храненето въпреки че съм слаба обичам да си похапвам и не мога да спазвам много режими, но съм забелязала, че когато ям редовно яйца (5-10 седмично) TSH се подобрява - това го знам от двама ендокринолози, ядките също са полезни за ЩЖ. Алкохол, цигари, тестени неща, преработени неща и захар вредят на ЩЖ - аз не пуша и не налитам много на сладко, но без тестени (солени) неща не мога.. и без чаша вино вечер 😁

# 68
Здравейте, момичета! Преди седмица ми направиха диагностично абразио, като преди него приемах противозачатъчни и все още продължавам. Има ли някакви противопоказания при приема им и самата процедура, прочетох доста информация, но не откривам нищо по темата.

# 69
Здравейте, присъединявам се и аз към темата за морална подкрепа. Дано да няма нови попълнения и всички да стоим кратко тук Flowers Cherry Blossom. Моята история - февруари спрях противозачатъчните, юли забременях без да сме следили О, в края на август имах спонтанен аборт (плодът сам се отдели, не са се налагали медикаменти или кюретаж).
Оттам сама започнах да си назначавам изследвания и да търся консултации. Открих хетерозигот по PAI, ACE, FXIII, MTHFR , уреаплазма, гарднерела и херпес симплекс тип 1 и тип 2 от fertility test, завишени нк клетки, придобита тробмофилия . В допълнение т-образна матка и лека форма на поликистозни яйчници. Поне АМХ, ЩЖ, прогестерон и кръвоснабдяването на яйчниците ми са добре.
Сега се чудя дали да не изследвам и другите хормони покрай поликистозата. Тази седмица ще пращам ММ на спермограма.
Лошото , когато започнеш сам да търсиш потенциални проблеми, е че не знаеш с кого да се консултираш после, защото различните лекари имат коренно различно мнение по един и същ въпрос. Досега съм била при Колева / Русев / Калчев и може би само около нуждата от НМХ са се обединили Laughing.
Поне се оказа, че ще мога да направя хистероскопия по-рано, та февруари може би ще подновим опитите за бебе.
Като цяло историята с аборта много ми обърка психиката и мисленето. Не чувствам, че тъжа заради загубата или че толкова искам бебе, но нещо се вманиачих на тема изследвания и т.н. В същото време станах по-нервна и се храня по-нездравословно отпреди, ще трябва да се стегна. Оплаках се Blush

# 70
Благодаря, buttefly. Аз по алкохолол и цигари нямам никакво желание да налитам, както и тестено. Виж сладичко обичам да хапвам, по време на локдауна по половин шоколад всеки ден да боря депресията Grinning
Gebura, как изследва  уреаплазма, кръвен ли е? Има ли някакви симптоми и какво е лечението?
Чудя се и аз дали да не си пусна или да се доверя на лекарката ми и да не се филмирам твърде много.
Днес ми излязоха резултатите и съм хетерозиготен носител на PAI-1 (4G/5G)  + MTHFR. Ще ходя за тълкувание след седмица-две.

# 71
Къпинка, тествах с fertility test в Генетика. Доколкото съм чела, е по-точен, защото хваща бактерии в матката за разлика от другите тестове. Иначе аз нямах никакви симптоми, пуснах го за всеки случай. Лекува се с антибиотик.
За PAI, ако не си пускала ACE и FXIII, ти препоръчвам да го направиш, защото имат кумулативен ефект.

# 72
И аз в момента съм пред избор какъв тест да правя за хламидия, уреа и Микоплазма. Кръвен, фертилити или pcr 🙄
Ходих на консултация при имунолог. Назначи ми фисфолипидни антитела и нк клетки. В норма са. Каза да пусна пакета за тромбофилия. Препоръча ми той pcr тест за инфекциите (който естествено се прави в тяхната клиника, което означава и 50лв за първичен преглед и проба плюс вторичен за коментар на резултатите.) и sdi тест за мъжа ми. Каза най-често в тия изследвания се крие причината за абортите.
Споделете какъв тест правите за хламидия, уреа и Мико? Мъжете изследвахте ли ги?

# 73
Дели, много се радвам за момичетата ти! Изобщо за всички нови майки от тук! Една по една си сбъдваме своята мечта! ❤
И аз в момента съм пред избор какъв тест да правя за хламидия, уреа и Микоплазма. Кръвен, фертилити или pcr 🙄
Ходих на консултация при имунолог. Назначи ми фисфолипидни антитела и нк клетки. В норма са. Каза да пусна пакета за тромбофилия. Препоръча ми той pcr тест за инфекциите (който естествено се прави в тяхната клиника, което означава и 50лв за първичен преглед и проба плюс вторичен за коментар на резултатите.) и sdi тест за мъжа ми. Каза най-често в тия изследвания се крие причината за абортите.
Споделете какъв тест правите за хламидия, уреа и Мико? Мъжете изследвахте ли ги?
Мисля, че за този тест ми взеха проба заедно с микробиологията и цитонамазка.
На мъжа ми не са правени изследвания.
При мен излезе прекарана инфркцив с цитомегаловирус, но нямаше коментар от лекарска страна.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 19:07 от AnMary

# 74

При кой имунолаг сте била?

Аз пуснах фертилити тест в Геника този месец. Резултата стана готов за десетина дена. Изследвали са ми общо 16 вируси и бактерии. Посочените от вас са включени, като уреа и микоплазмата са по два вида. Имам приятелки правили тестовете преди време, не са искали такива показатели за мъжете им. На моя засега също не са искали.

Общи условия

Активация на акаунт