Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 414
  • 856
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за съветите, момичета!
Може ли да се счита, че с пакета за тромбофилии, ЩЖ и фертилити, се покриват основните препоръчителни изследвания за потенциални причинители?
А какъв контейнер трябва за фертилити теста? Може ли да е нормален от аптеката или го дават от Геника? Има ли значение на кой ден от цикъла?

# 76
Благодаря за съветите, момичета!
Може ли да се счита, че с пакета за тромбофилии, ЩЖ и фертилити, се покриват основните препоръчителни изследвания за потенциални причинители?
А какъв контейнер трябва за фертилити теста? Може ли да е нормален от аптеката или го дават от Геника? Има ли значение на кой ден от цикъла?

Може да звъннете за инструкции в Геника, както и да се консултирате с тях спрямо конкретния ви случай дали може да се направи и друго изследване. На мен ми казаха, че при повтарящи се спонтанни или мисед аборти (аз съм с 2) препоръчват:
- Изследване за тромбофилии
- Фертилити тест
- Кариотип на партньорите
За фертилити теста аз знам, че може в стерилен контейнер и се прави в най-обилния ден от цикъла, като, ако е твърде оскъден те давали специален контейнер с разтвор в него.

П.П.: Аз го правих с абортивен материал и ми бяха дали контейнерите от болницата, заедно с физиологичен разтвор.

Нека момичета, които са го правили с менструална кръв да се включат.

# 77
Къпинка, бих добавила Б6, Б12, Д, желязо, хомоцестеин.
Относно fertility test-a , аз не бях сигурна дали ще събера достатъчно материал за да използвам обикновен контейнер и минах през най-близкия офис на Генетика за контейнер с течност, който позволява да се съхранява няколко дни в хладилник. Относно партньора- чела съм, не знам доколко е вярно, че партньорът може да е преносител на бактерия , но при изследване да е отрицателен, о че е хубаво и той да се подложи на лечение.

# 78
Grace, бях при д-р Блажева в Кирм, Плевен.

# 79
Момичета, гинеколожката ми препоръча да пия вит Д и фолиева кис. Фалшивата взех метилирана,  но какъв витамин Д да взема?

# 80
Аз пия Вигантол - добър и евтин..

# 81
  • Благоевград
Аз не усвоявах Вигантол, с Better you нямам проблем и вече съм над долната граница. Пак е ниско, но не е под норма. Пръскам по 4 пъти, защото трябва да го вдигна повече.  Ще направя контрола след 2 седмици да видим как се движи.

# 82
Здравейте на всички....
За съжаление и аз съм една от вас, загубила дете (днес трябваше да е деня на термина ми)... 😭
Накратко, в 36та седмица една вечер спрях да усещам детето си, отидох и чух така омразните думи за всички ни: " няма сърдечна дейност"... Всичко се срина, как така, та аз преди няколко часа видях движенията й, усещах я...
На 10ти ноември след предизвикано раждане родих моята така чакана дъщеря.
 Раждането беше нормално, без шевове, с тази разлика, че плацентата не се отдели и трябваше да я вадят (мануална екстракция и след това ревизия). Загубила съм кръв, но цялостното ми физическо състояние бих казала, че е много добро-все едно никога не съм раждала, но детето ми го няма....
Объркана съм и ще се радвам да получа съвет... Sad
- След колко време трябва да очаквам цикъла си? Днес е 23ти ден, нямам лохии, кърмата ми е спряна с достинекс.
- Какви изследвания е необходимо да направя.
- При една нова бременност, колко често се следяхте, на колко места.
- След колко време започнахте нови опити? (знам, че е индивидуално... казаха ми 3 месечни цикъла, но аз същевременно умирам от страх, но и не мога да живея с мисълта, че бях на ръка разстояние от най-прекрасното нещо-да бъда майка)

Да добавя, през цялата ми бременност се чувствах много добре-нищо не подсказваше, че може да се случи нещо такова. Следена бременност беше, на 2 места, с правени 3 фетални и 2 ехокардиографии, като минус от тази позиция отчитам, че са ми правени само стандартните изследвания, кръв, урина, кр. захар... всички в норма. Но аз нямах и никакви оплаквания, за да ми подскаже, че трябва нещо друго да направя. 
Извинявам се за дългия пост, но наистина имам нужда от съвет, защото не знам откъде да тръгна и за какво да се хвана, за да продължа.
В момента съм на клексан инжекции, но не заради установена тромбофилия, а като превенция след раждането.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 08:56 от BellAaAa

# 83
BellAaAa, съжалявам за загубата ви! Сила и кураж!

Не знам какво да напиша.. Прегръщам те тихомълком... И това ще мине!

# 84
BellAaAa, много съжалявам за случилото се. Мразя ноември. Миналата година преживях същото.
Има един раздел във форума където пишат момичета с късни загуби. На мен много ми помогна, както и различни фб групи по темата.
Ако всичко е наред до 50 ден трябва да се появи ц. При мен беше на 45 ден. След това идваше нормално всеки месец. Ако се забави повече е хубаво да те види лекар.
За опитите, на мен ми казаха 6м, но честно казано следих много показатели в тялото си всеки месец след раждането и чак към 9 месец нещата бяха в норма и всичко изглеждаше наред. Има едно неписано правило че организмът се възстановява за толкова време, колкото е била бременността.
Разбира се това е моят случай и въобще не е задължително при теб да е така.

Сега съм бременна отново и се следя на 2 седмици при няколко лекаря, а понякога и по-често. Едвам издържам от преглед до преглед, защото винаги имам едно наум. На ФМ ходих за второ мнение за всеки случай.
За изследванията, виж на първа страница. Дели е написала подробно всичко. Препоръчвам ти да направиш нещата преди забременяване и да имаш стратегия при бременност при кой лекар да ходиш, колко често, кое кога да изследваш, ако ще си на терапия каква ще е и тн. Това дава много спокойствие и донякъде помага да се чувстваш по-добре че правиш нещо.

Пожелавам ти успех скоро и до финал. Кураж! Ако имаш нужда от нещо, съм насреща. Flowers Four Leaf Clover

# 85
Jessito* както и на всички бременни, от сърце  желая ревящи и здрави бебета! 🍀
 Благодаря много за съветите.
Групата за късните загуби я прочетох 2 пъти, но някак не мога да намеря дори леко облекчение.
Колкото до цикъла, просто не знам даже как ще го позная-преди да забременея ( отне ни година и 3 месеца опити) цикъла ми беше изключително нередовен, та... много ме притеснява и това. По думите на 2рата лекарка, при която ходих след раждането, нещата може да се доста по-различни, т. к както тя се изрази, една бременност и раждане дава един рестарт на репродуктивната система... тя ми препоръча 3 месеца, а тази, която ме изроди, ми препоръча да не чакаме, едва ли не след първия цикъл да действаме... Не сприраше и в болницата да повтаря, че аз съм родила нормално, всичко е минало както трябва, че организмът на жената е пред разположен към бременност и такива неща... Дори, когато молех за секцио, категорично ми от казваше, а аз не зная как да намеря сили да родя моето прекрасно създание, след като няма да мога да я чуя дори... Sad
Някак и двете са доста оптимистични, но аз не смятам, че е толкова просто, първо предвид дългите опити и след това този ужасен край....
Да допълня, лекарката, която ме изроди, не ми водеше консултацията.. тази, която беше уж моя лекар й прехвърли всичко, а жената беше до мен през цялото време, въпреки че за пръв път ме видя...

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 10:42 от BellAaAa

# 86
Много съжалявам Бела!
Съветът на изграждащата да не чакате изобщо е доста неадекватен и то за ситуация, в която има раждане в 36 гс. Абсолютно невъзможно е хормоните ти да се наместят напълно незабавно след раждането, нито лигавицата на матката. А имам вече 3 загуби за жалост, по-ранни и винаги са ме съветвали за известно изчакване с цел да се възстанови организма. Обикновено се при мен са препоръчвали поне 2 нормални цикъла., но при толкова късна загуба може би и повече. Послушай Джесито и си направи изследвания, особено за тромбофилия. Тази спряла сърдечна дейност при безпроблемна бременност изглежда като нещо, което може да се причини от тромб или влошен кръвоток. От горчив опит научих, че основната подготовка за бременност е преди забременяване - определяне на терапия, наместване на хормони, витамини, щитовидна, инфекции, проверка на състоянието на матката и т.н. Реално въпреки цялото следене при бременност лекарите не успяват да помогнат много, ако тръгне нещо да се обърква, да не говорим, че обикновено не забелязват дори че се обърква или премълчават уж “да не тревожат бременната” ...
Бъди силна

# 87
  • София
Много, много съжалявам за загубата ти, Белла!!! ❤️ Само мога да си представям какво ти е... Аз загубих бебетата доста по-рано, второто в 12 г.с. този юни, след ин-витро... Сега вече се подготвям за замразен трансфер... Даже в момента ми тече вливката имуноверин, която ми назначи доц. Русев заради наличието на ембриотоксини. Не знам какво повече да те посъветвам от това, което са написали другите момичета, освен на първо място, успокой се... Знам, че е трудно, но вярвай, че с борба, всяка от нас ще стигне до мечтания финал ❤️ Ти също!!! Направи си изследванията от първа стр., особено за тромбофилия. Мисля, че е хубаво да изчакаш поне 2-3 цикъла, за да се възстанови организма, въпреки че всичко е строго индивидуално. Прегръщам те! 🤗🤗🤗 Бъди силна, и това ще мине и ще видиш, че ще дойде по-добро! ❤️

# 88
BellAaAa, прегръщам те силно. Аз родих дъщеричката си в 16г.с. и знам колко е страшно да раждаш с мисълта, че няма да я гушнеш после. На мен всеки ми казва нещо различно за периода на изчакване, но един от лекарите ми обясни, че в старите учебници пише 3 месечни цикъла. Някак съм най-склонна да приема това. Не искам да отлагам твърде дълго, но сега на 9.12 съм на преглед след първи редовен цикъл и ще попитам пак. Иначе на мен ми дойде около 40-я ден,а и кървих близо 2 седмици след раждането. Наричам го така, защото си беше физически такова, макар и от медицинска гледна точка да се води аборт.
За изследванията момичетата вече са те посъветвали и се присъединявам към мнението да пуснеш за тромбофилия.
Коя лекарка те изражда и къде би ли казала? Оставам с впечатление, че си получила човешко отношение от нея, а в такъв момент това е изключително важно.
Бъди силна! Нашите ангелчета ще се върнат при нас здрави и пухкави ❤

Здравейте на всички....
За съжаление и аз съм една от вас, загубила дете (днес трябваше да е деня на термина ми)... 😭
Накратко, в 36та седмица една вечер спрях да усещам детето си, отидох и чух така омразните думи за всички ни: " няма сърдечна дейност"... Всичко се срина, как така, та аз преди няколко часа видях движенията й, усещах я...
На 10ти ноември след предизвикано раждане родих моята така чакана дъщеря.
 Раждането беше нормално, без шевове, с тази разлика, че плацентата не се отдели и трябваше да я вадят (мануална екстракция и след това ревизия). Загубила съм кръв, но цялостното ми физическо състояние бих казала, че е много добро-все едно никога не съм раждала, но детето ми го няма....
Объркана съм и ще се радвам да получа съвет... Sad
- След колко време трябва да очаквам цикъла си? Днес е 23ти ден, нямам лохии, кърмата ми е спряна с достинекс.
- Какви изследвания е необходимо да направя.
- При една нова бременност, колко често се следяхте, на колко места.
- След колко време започнахте нови опити? (знам, че е индивидуално... казаха ми 3 месечни цикъла, но аз същевременно умирам от страх, но и не мога да живея с мисълта, че бях на ръка разстояние от най-прекрасното нещо-да бъда майка)

Да добавя, през цялата ми бременност се чувствах много добре-нищо не подсказваше, че може да се случи нещо такова. Следена бременност беше, на 2 места, с правени 3 фетални и 2 ехокардиографии, като минус от тази позиция отчитам, че са ми правени само стандартните изследвания, кръв, урина, кр. захар... всички в норма. Но аз нямах и никакви оплаквания, за да ми подскаже, че трябва нещо друго да направя. 
Извинявам се за дългия пост, но наистина имам нужда от съвет, защото не знам откъде да тръгна и за какво да се хвана, за да продължа.
В момента съм на клексан инжекции, но не заради установена тромбофилия, а като превенция след раждането.

# 89
  • София
Бела, силни прегръдки и от мен.
Не мога да си представя колко е тежко. Но болката и мъката с времето ще се затъпят, ще трябва да ги преодолееш. Физическото възстановяване ще отнеме време, била си почти на термин. Дай си време и не бързай. Потърси Макове за Мери, във фейсбук също има група за късни загуби.
За изследвания - освен тромбофилия пусни и витамини, за да може да наваксаш преди следваща бременност. Виж първа страница на темата.
За следващата бременност наистина ти трябва добро проследяване от АГ. В тая седмица нещата не стават случайно, опитен АГ може да види че има проблем. Аз се следях при двама АГ на две седмици - един фетален АГ и един рискова бременност.
Скоро си говорих с една приятелка, също със загуба на бременност, с второ бебе на път. Тя каза - аз винаги ще съм майка на 3 деца.
Прегръщам те Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт