Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 417
  • 856
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за подкрепата...
Bobby_g
Бременността си следих в Майчин дом, Варна при д-р Наталия Юдова - репродуктивен специалист.. Разчитах, че щом започва живот буквално от сперматозоид и яйцеклетка и помага на жени в този така труден момент, може и знае за какво да следи, защото тя също участва в създаването на един бъдещ живот.
Аз също си мислех, че имам проблем, защото година и 3 месеца опитвахме и не се получаваше, затова се насрочихме към нея, но при нас се получи след правилна фоликулометрия, правена от нея и така... Някак ме успокои и затова й се доверих и за следенето. Отделно ходих и при друг специалист и всичко беше наред, както и 2 пъти на ехокардиография при трети специалист.
Раждането ми го води д-р Елена Димитрова, пак от Майчин дом Варна... Почувствах се предадена от д-р Юдова, жената, която ме следи 9 месеца, защото на последния ми редовен преглед преди да се случи това, ми каза, че не мога да разчитам за раждането на нея и че ще ме запознае с д-р Димитрова.... е, запознахме се, за съжаление поводът беше различен...
Жената се справи отлично предвид ситуацията, нямам нито един шев или разкъсвания, физически нищо абсолютно нищо ми няма... Беше й стоварена цялата отговорност и въпреки това не ме остави не само докато чакаше да получа разкритие, ами и до края на престоя ми в болницата...

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 17:33 от BellAaAa

# 91
Нормално е да се разочароваш при такова отношение от страна на следящия те лекар.
Поне е минало физически добре. Психически ще отнеме време, но се научаваме да живеем с това.
Пожелавам ти бързо възстановяване и за следващата Коледа едно малко чудо да оглася дома ти ❤

Благодаря за подкрепата...
Bobby_g
Бременността си следих в Майчин дом, Варна при д-р Наталия Юдова - репродуктивен специалист.. Разчитах, че щом започва живот буквално от сперматозпид и яйцеклетка и помага на жени в този така труден момент, може и знае за какво да следи, защото тя също участва в създаването на един бъдещ живот.
Аз също си мислех, че имам проблем, защото година и 3 месеца опитвахме и не се получаваше, затова се насрочихме към нея, но при нас се получи след правилна фоликулометрия, правена от нея и така... Някак ме успокои и затова й се доверих и за следенето. Отделно ходих и при друг специалист и всичко беше наред, както и 2 пъти на ехокардиография при трети специалист.
Раждането ми го води д-р Елена Димитрова, пак от Майчин дом Варна... Почувствах се предадена от д-р Юдова, жената, която ме следи 9 месеца, защото на последния ми редовен преглед преди да се случи това, ми каза, че не мога да разчитам за раждането на нея и че ще ме запознае с д-р Димитрова.... е, запознахме се, за съжаление поводът беше различен...
Жената се справи отлично предвид ситуацията, нямам нито един шев или разкъсвания, физически нищо абсолютно нищо ми няма... Беше й стоварена цялата отговорност и въпреки това не ме остави не само докато чакаше да получа разкритие, ами и до края на престоя ми в болницата...

# 92
Репродуктивните специалисти не са добър избор за следене на бременност. Обикновено един се занимава с репродуктивни проблеми, а друг със следене и раждане ...

# 93
BellAaAa много съжалявам за случилото се - желая ти кураж и бързо емоционално възстановяване! Дано при следваща бременност всичко да е наред и да е успешна!
Както момичетата са казали направи изследванията и потърси някаква причина - в толкова късна седмица загубите не се случват случайно. И аз съм на мнение че репродуктивните специалисти не са най-добрия избор за следене, може би за следваща бременност търси добър АГ следящ рискови бременности.

# 94
Здравейте, правите ли опити при съмнение за ковид?
Съпруга ми е с отпадналост и твърди че има слабо обоняние,но нищо друго и не знам дали да пропускаме месеца? Вие как процедирате?

# 95
Ако е фебрилен някой от вас - с температура, независимо дали ковид или друго, не е хубаво да се правят опити. Високата температура уврежда сперматозоидите и има по-голям риск от некачествен ембрион. Ако се пият медикаменти също не е добре ...

# 96
Не няма температура, само това е. Ако имаше със сигурност щяхме да пропуснем, но като няма нужно ли е?
Пие само авирон.
Ако е фебрилен някой от вас - с температура, независимо дали ковид или друго, не е хубаво да се правят опити. Високата температура уврежда сперматозоидите и има по-голям риск от некачествен ембрион. Ако се пият медикаменти също не е добре ...

# 97
  • София
Здравейте, момичета! Моля за вашите съвети и подкрепа - току-що мина моя ЗЕТ, позволявам си да пиша тук, защото тук намерих разбиране и подкрепа тази година след кюртажа ми, който се наложи заради спряла сърдечна дейност - след ин-витро, първи бяха близнаци с две сърдечни дейности, после Синдром на изчезващия близнак, после в 12 гестационна седмица и втората сърдечна дейност спря. Сега ми върнаха двата замразени ембриона, които имах. Проблемът е, че докторът ми е пълно дърво, каза, че не вярва, че нещо ще се получи и каза да не вземам нито Клексан (при предната бременност бях на 0,6 от първия ден на трансфера!!), нито Утрогестан (с първата бременност бях на 3 пъти по 2 глобули вагинално!!). Преди това обсъдихме въпроса с проф. Паскалева, която беше много мола и ми каза, че според нея е добре превантивно да бия по 0,4 Клексан от деня на трансфера. Кой да послушам? Хомозигот съм по 4G/4G PAI и хетерозигот по MTHRF, което разбрах след аборта, сама си пуснах изследването за тромбофилия, разбира се, никой лекар не ме насочи към това, пуснах само основния пакет.
Втори въпрос, докторът едва сега ми каза, че имам раничка на шийката на матката, че му бил паднал имунитета и да пия... Имунобор. Това е. Това достатъчно ли е според вас? Въобще с тази раничка имам ли шанс да забременея и да износя здраво бебе? Трети въпрос, проф. Паскалева ме посъветва да засека прогестерон, аз тази сутрин на своя глава си пуснах и това изследване, въпросът е с кой да го обсъдя, като излезе резултата? Докторът ми каза да ида около Нова година, ако ми закъснява, за да правим кръвен тест. Добре, а до тогава? Имунобор и това е?! Не знам, много ми е притеснено.... Спрях всички витамини, които пиех и мисля да чакам до другата седмица за да станат 10 дни и да ги засега (Б6, Б9, Б12, вит.Д). Фолиевата ми беше над 45 предния път и я спрях по препоръка на доц. Русев.... Моля за вашите идеи и съвети как да постъпя, знаех, че при моя доктор (пълно дърво, при цялото ми уважение към човека), ще се видя в чудо, но чак толкова не очаквах.... Сега не знам към кого да се обърна, където и да ида имам чувството, че ще ми кажат, ами питайте си вашия репродуктивни АГ и толкова, а от него нямам разбиране нито за тромбофилията, нито за ембриотоксини те, за които правих вливка имуноглобулун миналата седмкца, нито за витамините, за нищо. То е ясно, че ще го сменям, въпросът е как сега да дам шанс на ембриончетата? Благодаря предварително на всички за търпението и идеите! Бъдете здрави!

# 98
Ninfa, Клексан 0.4 се води профилактична доза и не мисля, че ще имаш проблем да го слагаш, дори и да няма бременност. От друга страна, с този хомозигот при бременност рискуваш с микротромби, ако не поставяш Клексана. На твое място аз бих поставяла.
Относно раничката на шийката, не всички правят проблеми. Можеш да се консултираш с д-р Калчев, преди да започне да се занимава с репродуктивни проблеми, е бил онко-гинеколог и разбира от това.
За прогестерона не съм компетентна, но пак мога да препоръчам Калчев или Колева (но в частния й кабинет, не в Токуда).
Успех!

# 99
  • София
Благодаря ти сърдечно, Gebura! За Калчев не знам кога ще успея да запиша час.... Той, както и Сигридов, са явно с месец поне напред с графика, а аз имам сега нужда от съвет, до месец то ще е ясно така или иначе дали има бременност или не.... Не знам просто какво да правя вече. А тази д-р Колева къде приема на частно, може ли телефон за връзка или друг контакт? Благодаря сърдечно за съветите и идеите! Прегръдка!

# 100
Росица Колева има частен кабинет наблизо до болница Надежда (ул.Ворино 52). Телефонът й е 0884 93 30 55. Води се от специалистите, които разбират от тромбофилия. Можеш да й пишеш на вайбър, отговаря бързо.
За Калчев опцията е да се обаждаш за проверка дали няма освободен час или да обясниш, че е спешно.

И пак да кажа- докато намериш правилния доктор започни Клексан 0.4, не виждам минус на поставянето му след трансфер, а само плюсове, още повече че и Паскалева го е препоръчала.

Във форума съм срещала препоръки и за д-р Илиев (АГ) , но не съм ходила при него.

Тествала ли си ACE и FXIII?

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 12:32 от Gebura

# 101
  • София
Благодаря ти сърдечно за препоръката, Gebura! Ще се опитам да се консултирам с нея или друг специалист, защото на моя АГ явно не мога да разчитам... Да видим какво ще стане, аз също твърдо съм решила да слагам Клексан (още повече, че проф. Паскалева ми написа и рецепта за него), вече успях и да си купя една кутия. Все още не е съм тествала ACE и фактор XIII, но като съм хомозигот по PAI дори не знам дали има смисъл да набивам още пари за тези допълнителни изследвания, че последните месец-два май съм назад с около 2000 лв за прегледи, изследвания, вливки, лекарства и какво ли още не. Може и тях да изследвам по-нататък, но реално не знам те дали биха оказали въздействие на вече препоръчаната терапия?
Все се надявах, че моят АГ щ екаже нещо по-смислено, а той - имунобор заради падналата ми уж имунна система и това е. Не знам, като след студен душ ме остави. То бива, бива отношение, ама и грам надежда да не дадеш на човек, който толкова силно копнее за бебче.... Както и да е. Ще се справим някак, надявам се... Дано някое от ембриончетата е късметлойско и ме хареса за мама! ❤️ Благодаря сърдечно!

# 102
Реално какъвто и да ти е резултатът за ACE и фактор XIII, пак терапията е НМХ и/или АП . Просто се опитвах да си обясня защо АГ би препоръчал без НМХ. Ти сигурно вече си го преценила, но според мен твоя АГ е за смяна с това отношение. Пожелавам ти положителен тест и пухкав финал!

# 103
  • София
Благодаря ти сърдечно, Gebura! Да, със сигурност е за смяна, той дори и не се трогва от изследването за тромбофилия, което имам, а интересното в случая е, че при първия път (когато имах бременност) без каквито и да е изследвания, вероятно защото съм ин-витро, ми каза да бия Клексан 0,6. Сега дори, болно ми е, но ще го кажа, с ръка на сърцето, дори ме съмнява дали въобще ми е върнал тези два ембриона... Дано е постъпил поне в това отношение човешки... ❤️ Аз съм се примирила, че битката тепърва предстои, но дори и така, ми се иска да направя максимума, за да дам шанс за живот... ❤️ Каквото и да стане - няма да се отказване!!! Благодаря ти много за всичко! Бъди здрава! Успех на всички, борещи се за мечтата си! ❤️

# 104
  • София
Нинфа, как ЗЕТ без прогестерон? Да не е ЗЕТ на ЕЦ? Кой е тоя доктор?

Клексан аз на твое място бих слагала.

Общи условия

Активация на акаунт