Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 438
  • 856
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Жасмин, Б9 ти е нисък, вземи си Неофолик Мета, по 1 на ден е достатъчно преди забременяване. Б12 е добре, но може и още. Д ти е критично нисък, трябва да започнеш да взимаш под някаква форма - капки, гел капсули или др.
Също виждам високи кръвна захар и инсулин. Ако си спазила условията - кръв на гладно след 10ч глад, най-вероятно имаш някаква форма на инсулинова резистентност, която може да се повлияе добре с нисковъглехидратна диета - потърси информация. Инсулиновата резистентност влияе негативно на качеството на яйцеклетките.

# 121
Жасмин, Б9 ти е нисък, вземи си Неофолик Мета, по 1 на ден е достатъчно преди забременяване. Б12 е добре, но може и още. Д ти е критично нисък, трябва да започнеш да взимаш под някаква форма - капки, гел капсули или др.
Също виждам високи кръвна захар и инсулин. Ако си спазила условията - кръв на гладно след 10ч глад, най-вероятно имаш някаква форма на инсулинова резистентност, която може да се повлияе добре с нисковъглехидратна диета - потърси информация. Инсулиновата резистентност влияе негативно на качеството на яйцеклетките.
Дели, много ти благодаря за разчета !
Не знам защо , но след аборта , който беше на 12.10 имам страшна нужда от сладко , а преди това въобще не налитах на него и се надявам това да е причината за повишаване на резултатите ( веднага ще го редуцирам ). Сега си сравних резултата на глюкоза с миналият месец и беше 3,95  .  А за ниските нива на вит .Д още утре ще започна прием , странно ми е каква е причината за тези ниска нива .... 😐🤔

# 122
Дели, много ти благодаря за разчета !
Не знам защо , но след аборта , който беше на 12.10 имам страшна нужда от сладко , а преди това въобще не налитах на него и се надявам това да е причината за повишаване на резултатите ( веднага ще го редуцирам ). Сега си сравних резултата на глюкоза с миналият месец и беше 3,95  .  А за ниските нива на вит .Д още утре ще започна прием , странно ми е каква е причината за тези ниска нива .... 😐🤔
Жасмин, на мен точно с втората неуспешна бременност ми се разбърникаха захарта и инсулина - палеше ме на тесто и сладко и се оказа, че съм на път да развия инсулинова резистентност. Лошото е, че след като загубих бебето, не се оправи този проблем. Преди третата неуспешна бременност махнах изцяло рафинирано брашно, захар, ориз, картофи и преработени храни от менюто и внимавах с храни с висок гликемичен индекс - изобщо не беше достатъчно, но поне не се влоших повече. Може би и защото вторият път не ми даваха никакви хормони. След като загубих и третото бебе взех глюкомер. Сега спазвам ниско въглехидратен вискомазнинен режим на хранене и нещата значително се подобряват

# 123
Здравейте, дами.Записвам се тук, тъй като имам нужда от вашата помощ и разбиране.
Аз съм почти на 24, Мм на 31
От миналата година Април правим опити-забременях общо 3 пъти, но неуспешно юли-биохимна, октомри-мисед(сряло развитие) и този октомври отново биохимична.
Моята история: аз съм с поликизтозни яйчници, нередовен и дълъг МЦ.Винаги съм била с хапчета за предизвикване на МЦ.
2019 Януари посетих АГ, изписа ми Ясмин за 3 месеца, спрях ги април, и юли-биохимична, след това септември отново бах бременна, но в 7г.с се наложи мисед.
Януари 2020 направих изследвания-щитовидни, кръвна захар,инсулин и витамини.При тях нямаше кой знае какво.
Април месец напривих и женски хормони, всичко в норма.
Започнахме стимулация с Фемара И Овитрел+фоликуметрия.Всичко беше наред
Август месец спряхме, тъй като много ми идваше всеки месец да мисля ще стане ли няма ли да стане, пък да не говоря за купищата тестове за бременност.
Септември посетих друго Аг, да видим той какво мнение ще даде впредвид случващите неща.
Каза ми, че ако евентуално няма бременност до Декември, ще проверим тръбите, тъй като след кюретажа(който беше повторен заради недоизчистане) може да се е получило някакво запушване.Каза, че добратя новина е че съм забременявала впредвид поликистозата.Искаше да пробваме единствено с добавки-Иногизол, без стимулации и хормони.
Е работата се получи-на 7октомври видях 2черти,но за кратко отново прокървих.
Посетих същия Аг, препоръча спермограма на мъжа-там излезе 7%морфология, тератозооспермия.
Реших да спра за момента с ходения по лекари, защото психически съм доста зле,непрестанното ходене, притеснение, пътувани, пръскане на пари а резултат никакъв, ми се отрази много зле, както на мен, така и на Мм
Имам препоръча от проф.Кременски за изследвания-антифосфолипидни антитела,кариотип и евентуално тромбофилия(което според него е препоръчително да се прави в усложнения на по-късен етап на бременността.)
Впредвид Ковид19-по отношение на спермограмата се консултиран онлайн с андролог,който е на мнение че,може би загубите на бременността са вследствие от лошата морфология, но Може би това е било временно състояние(а и аз мисля че е така, защото я направихме след преживяната загуба и ММ е бил под стрес)
Направих и второ мнение с Аг-което сподели, че ТСХ не й харесва,и двете изследвания са ми 0,78 и предложи изследване тромбофилия)
Наистина съм много объркана, психически слаба и всичко това се отрази на отношенията ни...незнам вече какво да правя, към кого да се обърна...все казват още си млада, няма нищо..но всичка което ми се случва,само аз знам как съм го преживяла и как ми се е отразило..бих искала вашата подкрепа и разбиране
ПП:в момента все още чакам Мц слеб биохимичната 44 ден, направо ще откача, не желая пак да пия хормонални препарати, защото всичко ми е объркано, тъй като пих Дуфастон като почнах да кървя октомври..за уж задържане.
Благодаря ви предварително

# 124
Здравейте, дами.Записвам се тук, тъй като имам нужда от вашата помощ и разбиране.
От миналата година Април правим опити-забременях общо 3 пъти, но неуспешно юли-биохимна, октомри-мисед(сряло развитие) и този октомври отново биохимична.
Моята история: аз съм с поликизтозни яйчници, нередовен и дълъг МЦ.Винаги съм била с хапчета за предизвикване на МЦ.
2019 Януари посетих АГ, изписа ми Ясмин за 3 месеца, спрях ги април, и юли-биохимична, след това септември отново бах бременна, но в 7г.с се наложи мисед.
Януари 2020 направих изследвания-щитовидни, кръвна захар,инсулин и витамини.При тях нямаше кой знае какво.
Август месец спряхме, тъй като много ми идваше всеки месец да мисля ще стане ли няма ли да стане, пък да не говоря за купищата тестове за бременност.
Септември посетих друго Аг, да видим той какво мнение ще даде впредвид случващите неща.
Каза ми, че ако евентуално няма бременност до Декември, ще проверим тръбите, тъй като след кюретажа(който беше повторен заради недоизчистане) може да се е получило някакво запушване.Каза, че добратя новина е че съм забременявала впредвид поликистозата.Искаше да пробваме единствено с добавки-Иногизол, без стимулации и хормони.
Посетих същия Аг, препоръча спермограма на мъжа-там излезе 7%морфология, тератозооспермия.
Реших да спра за момента с ходения по лекари, защото психически съм доста зле,непрестанното ходене, притеснение, пътувани, пръскане на пари а резултат никакъв, ми се отрази много зле, както на мен, така и на Мм
Имам препоръча от проф.Кременски за изследвания-антифосфолипидни антитела,кариотип и евентуално тромбофилия(което според него е препоръчително да се прави в усложнения на по-късен етап на бременността.)
Впредвид Ковид19-по отношение на спермограмата се консултиран онлайн с андролог,който е на мнение че,може би загубите на бременността са вследствие от лошата морфология, но Може би това е било временно състояние(а и аз мисля че е така, защото я направихме след преживяната загуба и ММ е бил под стрес)
Направих и второ мнение с Аг-което сподели, че ТСХ не й харесва,и двете изследвания са ми 0,78 и предложи изследване тромбофилия)
Наистина съм много объркана, психически слаба и всичко това се отрази на отношенията ни...незнам вече какво да правя, към кого да се обърна...все казват още си млада, няма нищо..но всичка което ми се случва,само аз знам как съм го преживяла и как ми се е отразило..бих искала вашата подкрепа и разбиране
ПП:в момента все още чакам Мц слеб биохимичната 44 ден, направо ще откача, не желая пак да пия хормонални препарати, защото всичко ми е объркано, тъй като пих Дуфастон като почнах да кървя октомври..за уж задържане.
Здравей , Sunshine!
Не съм много наясно с твоят проблем , но мога да те посъветвам да прочетеш на първата страница на групата има доста обстойна информация . ( Дели ме насочи да прочета и разбрах доста неща .Всичко е много синтезирано и започваш да навързваш нещата ) Аз направих изследване за тромбофилия в “ Геника “ основен пакет . От толкова четене стигнах до извода , че в голяма степен за абортите е виновна тромбофилията. И от днес започнах прием на витамини поради дефицит .
Пожелавам ти УСПЕХ ! 😊

# 125
  • София
Съншайн, съжалявам че се записваш тук..

В твоя случай причина за некачествен ембрион може да е както ПКЯ, така и ниската морфология. ПКЯ се влияе добре от нисковъглехидратна диета, често се комбинира с ИР и проблеми с ЩЖ. Тсх само по себе си не е проблем, но е добре да посетиш ендокринолог, да провери с ехограф ЩЖ. Кз колко беше? Ако е гранична, може да пуснеш още веднъж, и след това ОГТТ за да изключиш инсулинова резистентност. Това че нямаш редовен цикъл означава че собствените ти хормони не се справят и е необходимо да им помагаш отвън. Всъщност след БХ не е нормално да имаш закъснение на цикъла повече от седмица, така че може да отидеш на преглед при АГ. Потърси репродуктивен АГ.

Горе главата, ще се оправят нещата. Стискам палци Flowers Hibiscus

# 126
Скрит текст:
Здравей , Sunshine!
Не съм много наясно с твоят проблем , но мога да те посъветвам да прочетеш на първата страница на групата има доста обстойна информация . ( Дели ме насочи да прочета и разбрах доста неща .Всичко е много синтезирано и започваш да навързваш нещата ) Аз направих изследване за тромбофилия в “ Геника “ основен пакет . От толкова четене стигнах до извода , че в голяма степен за абортите е виновна тромбофилията. И от днес започнах прием на витамини поради дефицит .
Пожелавам ти УСПЕХ ! 😊
Благодаря, за витамини-тях си ги пия редовно, фолиева и вит Д, но мисля да взема МетаФолиева,тъй като четох че тя по-бързо се усвоява, както и че при изявена тромбофилия се препоръчва такава(дай Боже да няма, след Нова година мисля да го направя това изследване)
Скрит текст:
Съншайн, съжалявам че се записваш тук..

В твоя случай причина за некачествен ембрион може да е както ПКЯ, така и ниската морфология. ПКЯ се влияе добре от нисковъглехидратна диета, често се комбинира с ИР и проблеми с ЩЖ. Тсх само по себе си не е проблем, но е добре да посетиш ендокринолог, да провери с ехограф ЩЖ. Кз колко беше? Ако е гранична, може да пуснеш още веднъж, и след това ОГТТ за да изключиш инсулинова резистентност. Това че нямаш редовен цикъл означава че собствените ти хормони не се справят и е необходимо да им помагаш отвън. Всъщност след БХ не е нормално да имаш закъснение на цикъла повече от седмица, така че може да отидеш на преглед при АГ. Потърси репродуктивен АГ.

Горе главата, ще се оправят нещата. Стискам палци Flowers Hibiscus
Благодаря,Дели.
Сега сме на диета с ММ, та по цял ден седим почти гладни, защото доста обичахме да си похапваме😀
Относно хормоните-ще ги повторя Януари, заедно с тромбофилията.
Относно МЦ-когато не приемам хормони за предизвикване, си идва когато си иска,когато ги пия си идва редовно..
Искаше ми се да е нормален без медикаменти, за да мога да проверя хормоните, защото всичките ми бременности са след прием на хапове, а ми се иска да е без..

Благодаря момичета, накак си ми става по-спокойно когато споделя с Вас и прочета.
Пожелавам ви Весели Празници и много здраве🙏🙏

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 11:51 от AnMary

# 127
  • София
Диетата трябва да е с по-малко тесто сладко и бързи въглехидрати, а не да гладувате. Трябва ви здравословно и пълноценно хранене.

Провери и тромбофилията, но според мен проблемът при теб е в ПКЯ.

Щом бременност се получава след медикаментозна терапия, може би това е решението при теб? Потърси репродуктивен АГ и ендокринолог. Flowers Hibiscus

# 128
Здравейте, момичета. Вчера бях на преглед след първа редовна менструация след аборта. Лекарката ми видя нещо, което я смути, но каза, че ще изчакаме още един цикъл дали няма да се изчисти само. Обясни ми го като нещо като полип (може би нещо остатъчно от плацентата). Каза, че можело да се наложи абразио, но пък иначе нямало нужда да чакам с нова бременност. Някоя от вас да е имала нещо подобно?

# 129
Момичета, моите разултати от имунолог и тромбофилии излязоха- нищо, нямам отклонения. Незнам какво да мисля, каква е причината за мисед в 12 седмица, нямам идея.

# 130
'Krist - знам какво е да искаш отговори и да се надяваш, че ще ги получиш, но дори и когато излезе нещо на тези изследвания, то е само едно вероятно обяснение за случилото се, не и доказана причина. Много рядко една жена получава 100% доказателство за причината довела до загубата. Съветите за изследвания на първа страница са добри, направи ги едно по едно всички (стига да имаш финансовата възможност) и запази вярата си, че твоето дете те чака. Моят лекар ми повтаряше, че шансовете за успех са много големи дори и след загуба и просто трябва да вярвам и да съм спокойна.

# 131
Момичета, малко по малко ми давате кураж след моята късна загуба  в 36 г. с, случила се преди месец.
Това, че сте отхвърлили тромбофилията като възможна причина за загуба е едно много добро начало (това е моето притеснение, което се надява да отхвърля като причина, но все още чакам резултати от аутопсия).
Очаквам си и първия цикъл (силно се надявам да е ок. 40 ден), за да започна отнякъде с изследвания.
Моля се от цялото си сърце този път да забременея по-лесно от предходния, за който ми беше нужна година и 3 месеца, но завърши така... на ръка разстояние.
Моля се за всички вас също! Дано скоро имаме блага вест и най-важното... Да родим и поставим на гърдите си ЖИВИ и здрави бебенца! 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

# 132
Момичета,  може ли мнение? Какви са тези левкоцити? Доки каза , че всичко е наред, но се зачудих защо пише това  на резултатите от микробиологията

# 133
Здравейте, мили дами. След 2 миседа си пуснах изследвания за тромбофилия, имонологични и витамини. С ниско рискова придобита тромбофилия съм (фактор13 - хетерозигот, и фактор II 19911- хомозигот) , вит Д под нормата  и вит В6 два пъти над нормата. Имам и склеротерапия на главна вена на крака. Въпросът ми високия вит В6 на какво може да се дължи и двойно по-висока стойност оказва ли някакво влияние на  организма? Имам изписана терапия с НМХ след цикъл, Вигантол, магнезий, детоксикиращи прахчета, пробиотик с витамини от група В и алкализация на организма. Това лечение ми е изписано в Германия. Консултирах се с лекарката си в България, тя ме посъветва да пия преди бременност Натаспин вместо НМХ. В чуденка съм Натаспин или НМХ да почвам? Доверявам се на препатили, а не на лекари, защото 10 лекаря, 10 различни мнения.

# 134
Emonka, за съжаление не мога да ти отговоря Натаспина. За Б6, моят е 36 при референтни 5-30 и Калчев ми каза, че го иска поне 50. Чувала съм за препоръки до 80 даже, така че не мисля, че е проблем в твоя случай. Казват, че референтните в лабораториите са ориентировъчни за по-голямата част от населението и при подготовка за бременност е по-добре да е по-висок. Стана ми интересно, какво се пие за алкализация на организма?

Общи условия

Активация на акаунт