НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 277
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
# 631
  • София
На моите нешо не им харесва тази програма. Виж, снощи заведох ед ата под абсорбатора и станаха нещата.

# 632
На моите нешо не им харесва тази програма. Виж, снощи заведох ед ата под абсорбатора и станаха нещата.
Сешоара само ме спасява, ако е в криза и люшкане +шъшкане не помагат. Иначе на пералня, сушилня и прахосмукачка много добре спи 😁

# 633
  • Варна
Ох направо ви се чудя и възхищавам как се оправяте с две и повече деца, че и с близнаци. При нас през деня е ужас и то предвид, че имам супер помагащ татко, който работи от вкъщи и мога да разчитам по всяко време на него. Не знам как се случи, но малкото в болницата си спеше постоянно в легълцето, но откакто се прибрахме не иска и да чуе. Спи само на мен или върху баща си.. решим ли да го сложим в леглото се буди на секундата. Да не говорим, че няма сън повече от час. През нощта спи доста - първо 4 часа, после хапва и после още 1-2 и не можем да се оплачем от безсъние засега, поне 5 часа сън имаме (пу пу, да не казвам голяма дума). Но през деня не мога да върша абсолютно никаква домакинска работа и едва намирам дупка да се изкъпя. Мъжа ми пере, готви и пуска прахосмукачка. Някой беше споменал, че правил мекици... Какви мекици, дори мюсли не мога да си забъркам, мъжа ми прави и закуската. Освен, че спи само на нас, почна и много да будува... Онзи ден ни спря тока, от 18ч до 1ч не спа въобще (вече си мисля, че прави power nap за 5 мин докато суче и така изкарва дълго време). И не мисля, че са колики, защото беше сравнително спокоен.

Дайте някой трик за спане в кошарата. Confused Заспива единствено, докато яде, та не мога да го приспивам там, а само да го поставя вече заспал. Пробвахме да чакаме да заспи дълбоко - не работи. Пробвахме да го поставяме плавно -  първо краката, после главата и да стои гушнат в ръцете известно време, но и това не работи. Пробвах да го люшкам да се унесе наново, но се разплаква мега много и пак не става. Докога ще е така закачен за мен? Sob Почнах да се отказвам от второ дете, като за себе си не мога да се грижа, докато гледам едно.

# 634
А аз ги оставям да реват понякога. Не може две мръвки по 3 кила да са по-инати от мен. Иначе съм забранила разнасянето и спане на ръце. Ядат, оригват се, заспиват и в кошарата. Двете баби ги бяха разглезили да ги гушкат постоянно, ама после е на моя гъз това. При нас единият е голям актьор, понякога като не става каквото иска реве така, сякаш го колим 😂 Не знам колко е трик, ама затоплям леглото с възглавничката от костилки и така няма много протести. Установих, че когато им е топло, спят по-добре. Сигурно ги изнежвам, ама...
п.с.и да ви се оплача, едната им баба чете постоянно една книга за отглеждане от '84 и само ми ръси мъдри съвети от там. Например искаше да спят на 16 градуса нощем. Просто няма как да се случи това.

# 635
  • София
За спане в кошара не мога да дам, при нас ту работи, ту не. Премятаме ги основно по нас си или на дивана в хола, но мога да ти кажа как направих и мекици и кифлички със сирене след това, а днес закуска и пържоли на фурна със сладки картофи и руска салата (боже, чувствам се като супермен). Слинг Simple Smile
При едно бебе е абсолютно работещо. При две зависи, едното поне трябва да спи (в моя случай в момента едното заспа на балкона в коша за кола и сега съм го разсъблякла и се наслаждава на звука на сушилнята), а другото мяташ в слинга и си вършиш почти всичко. Гарантирам.

# 636
  • Варна
Диди, сърце не ми дава да го оставя да се дере. Cold Sweat Да не говорим, че понякога плаче и бодува толкова дълго, че пак става време за ядене. Ама за топлото легло съм съгласна! В мен заспива сгушено и доста затоплено и със сигурност не е приятно да го оставя на хладния матрак.

РоЗи, ти си супермен в моите очи! Grinning Но много добра идея за слинга! Аз имам си вкъщи, но не се бях сетила, стои дигнат Grinning Пазих го за излизане навън. Досега не съм вързвала никога, но ще пробвам, дано да се справя. Толкова ми липсва готвенето и вихрене в кухнята ...

# 637
  • София
Именно. Ние няколко седмици бяхме на издръжка на свекървата. Ама ми писна. Исках нещо аз да си забъркам, макар и сухоежбина.  Сега каката чака за вечеря пица.... Simple Smile

Иначе слинга е най-доброто, вече ние сега взехме един с халки Caboo му е модела, уж за мм да му е по-лесно ввръзването, че и аз не се справям добре с тия дето се омотават. Но е незаменим помощник.

# 638
Лило, тъкмо и аз това щях да напиша като те чета - слинг Simple Smile
Моята теория е малко такава... Че може и да отнеса критики, ама за мене приоритет номер едно е спокойствието на бебето ми. И домакинската работа и готвенето и всичко може да ги свърши друг или да почакат. И щом бебето ми има нужда да бъде гушкано и носено ще си го гушкам и нося. И върху мене спи малчо като не му е добре - не ми пречи особено.

Мене много ме дразни това "ще го научиш на ръце". Как пък ще го науча, аз себе си не научавам нищо за седмици, какво остава бебе.

Рози аз имам кабу и не мога да го сложа като хората. Не знам защо. Имам и още един и не разбирам ластичен ли е или тъкан, но слагам него

# 639
  • София
Лили, описаното продължава да е 1:1 с мойта ситуацията и като начин на заспиване, и като бодърстване, и като часове на сън (и при нас нощите да така) , и като рев и висене на циц. При нас обаче има още екстри: повръщане, не заспиване в/върху таткото, истеричен рев при къпане и пипане.
Тая седмица ще викам консултанти да помагат. Ако науча нещо полезно, ще споделям.
Моят юнак бих го оставила да се нареве. Обаче така подпалва, че стига до един момент, в който става лилав и спира да диша - буквално и без преувеличение. Е няма как да го оставя. Като се къпя и чуя ли го е скимти, скачам от душа веднага, за да го пазя от това лилавото състояние.
Татко работи от вкъщи и помага колкото може, но пак не ми стига помощта. А и е доста изнервен вече.
Имам и от трите вида слинг. Знам как се връзва еластичния, но той е вече 15та употреба и си е загубил еластичността и не е удобно. Единият път като сложих беб вътре повърна, другият път писна от болка. Нещо не го бях сложила добре. Може би не трябва да се отказвам още Thinking иначе беб не спи ако го разнасям гушнат. Спи само на цица. Та не  знам да мъча ли слинга.
На психиката ми помагат разходките навън. Днес два часа го разхождах. Да - уморявам се повече физически, но психически си е зареждащо.

# 640
Хаха, Диди, много ме радваш Grinning Иска ми се и аз да го оставям да реве, ма то посинява горкото. Обаче почва вече да ме боли кръста, може би от упойката отзад не знам, та ще мисля други варианти.

Начи, като ви чета, близнашките мами, Po3u особено, и се комплексирам дълбоко Grinning Пържоли, мекици? Вие сте герои бре, как го правите?  Аз вчера осъзнах, че една седмица не съм си разресвала косата. За сметка на това гледам вкъщи да е в ред /без готвене/, цащото съм контрол фрийк и неподредена малка къща и мръсотия ме изнервят на макс.

Vessy,  ти роди ли, нали не съм изпуснала?

Пропуснала съм да честитя на Rainboww! Ако и друг съм пропуснала, много извинявайте. Чета ви, просто понякога си мисля, че съм писала, а се оказва, че не съм.

Много ревящо туй бебе нашето. Не че се оплаквам, споделям си. Много съм го искала и ревящо ще го изтърпя, само да ми е здраво. Сигурно има и по-ревящи, но това не ме успокоява хич. Някой като каже - аа то до 3-4 месец минават коликите, няма страшно- Ма това са 4 месеца!! Иска ми се да се радвам на този период и да не ме отказва завинаги от мисъл за второ все пак. Досегашните ни капки свършиха, ще пробвам лефакса. Има някаква група във фб доставят до Бг, дано не са ментета. Поръчвали ли сте от там?

Кажете за слинга много ва моля. Имам силен интерес, ще се справя ли с връзването? Моля препоръчайте вид - виждам, че има с халки и разни други. Кой е по-лесен за употреба? Ако има значение телосложението ми - 176, 74 кг. съм в момента, бебо е 4 кг., на месец и 1 ден.

# 641
  • София
И аз искрено се наслаждавам на спящото върху ми бебе Heart
Толкова е приятно. И тихо хаха Simple Smile

При нас понякога се случва едното да е принудено да реве, ама.... да чукна на дърво засега пораженията май са предимно върху нашата психика. Мисля утре вече да ги изведем бебките и да си ги разхождам редовно. Единствено се чудя с кърменето как ще процедираме, да не настина по пейките, та май докато е студ ще гледам да сме близо до нас.

Оначе за слинговете - вече зависи на кой с какъв му е удобен. На мен тези еластичните, с омотаването, не са ми удобни. Този Caboo го нагласяш веднъж и после само пристягаш. Ние имане и ерго раница, с която буквално изгледахме каката, но тя е за над 3.5кг, които моите още нямат:stuck_out_tongue_winking_eye:

П.С. Косата и аз не съм си я ресала от една седмица Joy

# 642
Е аз не ги оставям без надзор да се дерат, не съм чак такъв цербер. Ама понякога си личи, че реват от яд, а не страдат, нито са гладни. Особено актьорът, почва да прави ау ау ау и писва 😂 И като го вземеш в теб, спира WinkТой също го прави тоя номер със спирането на дишането, първият път ми изкара акъла. Педиатърката каза в такъв момент да му стискаме носа и бузите, за да се оправи.

# 643
  • Варна
Дух, аз също съм привърженик на бебеносенето и анти "ще се научи на ръце", но направо гъзеца ми се сплеска на тоя диван! Само кърмене, ядене и спане. Joy Та идеята със слинга много ми хареса.

Иначе излизаме и на разходка, но в квартала за 30-40 мин максимум, повече не дава.

Дагни и нашето повръща понякога (единствено като го храня с шише). Обаче вече се заинатих и по 15-20 мин обикалям стаята с него на рамо да го оригвам, само и само да излезе тоя въздух и да не повръща. Мега е досадно това оригване, но докато не стане не се отказвам... А иначе като кърмя, дори легнал си се оригва и не връща. Не знам как става! Но ми се е случвало няколко пъти да го преобличам, заради пустото повръщане. И най-голямата ми чуденка - после да го храня ли пак? Thinking
За къпането - оставила съм таткото да го държи, защото той е стабилен и с големи ръце и му е удобно на бебето. В мен само се хлъзга. Затова аз само поливам и малкото даже се кефи. И много внимателно проверявам водата всеки път с лакът. Като му е гореща или студена се дере и той.

# 644
Ох направо ви се чудя и възхищавам как се оправяте с две и повече деца, че и с близнаци. При нас през деня е ужас и то предвид, че имам супер помагащ татко, който работи от вкъщи и мога да разчитам по всяко време на него. Не знам как се случи, но малкото в болницата си спеше постоянно в легълцето, но откакто се прибрахме не иска и да чуе. Спи само на мен или върху баща си.. решим ли да го сложим в леглото се буди на секундата. Да не говорим, че няма сън повече от час. През нощта спи доста - първо 4 часа, после хапва и после още 1-2 и не можем да се оплачем от безсъние засега, поне 5 часа сън имаме (пу пу, да не казвам голяма дума). Но през деня не мога да върша абсолютно никаква домакинска работа и едва намирам дупка да се изкъпя. Мъжа ми пере, готви и пуска прахосмукачка. Някой беше споменал, че правил мекици... Какви мекици, дори мюсли не мога да си забъркам, мъжа ми прави и закуската. Освен, че спи само на нас, почна и много да будува... Онзи ден ни спря тока, от 18ч до 1ч не спа въобще (вече си мисля, че прави power nap за 5 мин докато суче и така изкарва дълго време). И не мисля, че са колики, защото беше сравнително спокоен.

Дайте някой трик за спане в кошарата. Confused Заспива единствено, докато яде, та не мога да го приспивам там, а само да го поставя вече заспал. Пробвахме да чакаме да заспи дълбоко - не работи. Пробвахме да го поставяме плавно -  първо краката, после главата и да стои гушнат в ръцете известно време, но и това не работи. Пробвах да го люшкам да се унесе наново, но се разплаква мега много и пак не става. Докога ще е така закачен за мен? Sob Почнах да се отказвам от второ дете, като за себе си не мога да се грижа, докато гледам едно.
За спането в кошарката. На мен ми бяха подарили дунапренова възглавничка с подпори отстрани. За да не се гътва по гръб, а да спи на една страна. Това ми е спасението иначе само на ръце или при мен в леглото искаше. Увивам я в едно одеалце като бурито 😁, гушкам я докато заспи и леко я слагам там. Понеже е малка и е широко между тези подпори слагам малка пеленка леко отстрани. Така остава все едно още е гушата. Малко кофти обясних, дано да съм била полезна

Общи условия

Активация на акаунт